Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja na straneh trgovine Carpio d.o.o.

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene  Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine Carpio.si. Carpio d.o.o. si  pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Carpio.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.

Spletna trgovina
Carpio.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje Carpio d.o.o.

Cene
Vse cene v spletni trgovini Carpio so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene vključujejo DDV in veljajo ob potrditvi naročila s strani carpio.si. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja po teh pogojih 8 dni oziroma do prodaje zalog.

Naročila
Podatki o oddanem naročilu so shranjeni pri Carpio.si. Dosegljivi so ali v uporabniškem računu posameznega uporabnika (dostop preko internata) ali v podatkovni bazi podjetja Carpio d.o.o (dostop osebno ali po telefonu). Naročilo lahko sklenete po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti ali telefonu naknadno.

Koraki nakupa:

Izbor artiklov – oddaja naročila
Uporabnik zbere artikle, ki si jih želi, v košarici, ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal. Kupec ima možnost preklicati naročilo v vrsti preko elektronske pošte v času dveh ur.

 

Naročilo potrjeno
V roku najkasneje 24 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost  izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom “V obdelavi” nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

 

Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

Preklic naročila
Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku 2 ur mora preklic naročila opraviti preko telefona.

 

Dobavni rok
Spletna trgovina Carpio.si. se bo potrudila, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Po oddaji naročila boste prejeli njegovo potrditev, ki vsebuje potrditev naročenih artiklov in skupno ceno. V potrditvi naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom. V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku. Carpio d.o.o. lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo “V obdelavi”, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

Dostava
Dostavo naročenega blaga opravlja naš pogodbeni partner (več v rubriki Dostava). Vsa naročila opravljena do 13h bodo odpremljena še isti ali naslednji dan (pod pogojem, da je blago na zalogi). Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosim povprašajte). V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave. Dostava se izvrši na vaš naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da zaloga poide, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle. Dostava bo opravljenena preko pogodbenega dostavnega podjetja. Dostavne stroške krije kupec. Cena dostave: po ceniku podjetja GLS d.o.o. (cenik se nahaja v rubriki Dostava).
Prevzem blaga je možen tudi na sedežu podjetja.
Za morebitne poškodbe pošiljke med dostavo podjetje Carpio d.o.o. ne odgovarja!

Varovanje podatkov in zasebnost
Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni nakupovalni center Carpio.si je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev Carpio.si spletne trgovine. Carpio.si ali njegov upravitelj ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.


Pravno obvestilo
Spletna trgovina Carpio.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornosti
Carpio d.o.o. se trudi, da bi ta stran vključevala točne in ažurne informacije. Vendar pa Carpio d.o.o. ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnih strani Carpio.si. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema).