Božično darilo

Že v začetku septembra, sva se z prijateljem Lukom odločila, da božične praznike, ter novo leto preživiva za vodo.V planu sva imela reko Mrežnico, ki je zaradi padavin preveč narasla in je bil tok premočan, zato sva se odločila za jezero Zaprešič, ki pa je teden dni pred odhodom zamrznilo, ko sva iskala še tretjo opcijo pa je vse padlo v vodo, ker je izvedel, da bo moral čez praznike delati. Odločil sem se, da tri dni odlovim na Bledu. V petek se odpravim v Carpio po 5kg Carptrack monsters paradise boilov, dip ter aminogel. Carptrack Monster Paradise je nov Imperialov produkt, ki je v Sloveniji prišel v prodajo teden dni pred mojim odhodom.
Prvi zimski ribolov, ribolov na Bledu, popolnoma novi boili, res pravi iziv!

Novost kateri se krapi enostavno ne morejo upreti!

Iz Ljubljane odrinem na božični dan, pozno popoldne. Najprej vso opremo znosim v apartma.
Po večerji se odpravim na obhod in iščem pozicijo, za katero mi je svetoval Aljoša. Zagledam vilo Prešeren, aha blizu sem. Pozicija je blizu čolnarne. Malo opazujem vodo, če bi slučajno kaj opazil. Nahranim z nekaj pestmi boilov.


Uff ne bo potrebe zmrzovat v šotoru Laughing

Vrnem se v apartma, in najprej zvežem sisteme. Potem si skuham konopljo in pripravim spod mix, ki je poleg konoplje vseboval, Carptrack Aminopelete 4mm, zdrobljene boilie ter Carptrack Explosive Stickmix vse skupaj sem še prelil z Carptrack inL-jem ter pustil čez noč.

Carptrack Explosive stickmix odigra veliko vlogo v mrzli vodi.

Carptrack inL pomemben atratktor brez katerega ne grem na ribolov!

Spodmix pripravljein iz explosive stickmixa prelitega z Carptrack inL dodal pa sem še 4mm carptrack brikete brikete ter tuno.

Vsebujoče komponente stickmixa.

Krusha! Vsestranski drobilnik in pripravljen stickmix za v pva.

Pogled na mrzlo tiho mesto.

Nakobram še pest boilov, ter 5 raket spod mixa na vsako palico, po opravljenem delu se vsedem v broli in čakam, Med čakanjem me je grela pečka katero sem dan prej kupil pri Aljoši, nad katero sem bil poplnoma navdušen, saj brez nje pri -8˚C najvejetneje ne bi zdržal 3 dni!

Jutra so bila najbolj mrzla, saj so bile temperature krepko pod ničlo!

Dober nakup! Vredno vsakega € Money mouth

Century NG so pridno čakali in kljubovali mrazu.

Prišli so tudi redni obiskovalci jezera.

V prijetni družbi taščice katera je poiskala zavetje in hrano pred mrazom.

Ker sem bil prvi dan brez prijema, sem zvečer razmišljal kaj lahko storim. Prvi ukrep je sigurno zmanjšanje hranjenja in tako sem naslednji dan zmanjšal hranjenje kar se mi je obrestovalo, saj sem imel približno ob enih popoldan prvi prijem ujel sem prekrasnega debelega usnarja.

Zimski kapitalec si je privoščil …

Bil je poln majhnih luskic kot bi ga posul z biseri.

Čez slabi dve uri je sledil še drugi prijem in spet usnjar tokrat malo manjši.

Vsake ribe sem bil, zelo vesel in kar nisem mogel verjet da se to res dogaja!

Preostanek dneva je minil brez prijema v uživanju in nastavljanju sončnim žarkom. Naslednji dan zjutraj sem ponovil taktiko prejšnega dne in ujel sem še enga usnarja.

Pravi zimski lepotec! Kiss

To je bila le še pika na i in tako sem se po treh mrzlih dneh ribolova, malo premražen, vendar zadovoljen in navdušen nad novim imperialovim produktom CARPTRACK MONSTERS PARADISE, vrnil domov.

Navdušen pa sem bil tudi nad samim Bledom res, da je mogoče preveč ljudi vendar se bom za to vodo sigurno še vrnil!

Matija Mihič

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.