Carptrack Monster – Liver

Večkrat sem opazil kako se pri nakupu mesnih oziroma fish boilov ljudje največkrat odločijo za Carptrack Monster in Fish. Medtem ko je kombinacija Carptrack Monster-Liver kar malo odrinjena in tega si definitivno ne zasluži. Sklepam, da najbrž zato, ker se o tej boili premalo ve. Zato sem sklenil napisati nekaj več o sami sestavi, mojih izkušnjah s to boilo in izjemnih ulovih, katere se pripisuje prav tej boili.

Thomas Bastienu najlubše boile. Ni težko uganiti zakaj.

Sprva sta obstajali samo posebej. Carptrack Monster in Carptrack Liver. Max Nollert in njegova ekipa v Nemčiji pa so se odločili poizkusiti nekaj novega. Že tako kvalitetna in odlična mixa Carptrack Monster in Carptrack Liver so želeli še izboljšati. In kako so to storili ne da bi jih spreminjali? Zmešali so ju skupaj v razmerju 50/50, poudarek pri aromi, pa so dali na Carptrack Frankfurter Saussage. Kvaliteta te vabe je nesporna. To dokazajujejo ulovi kapitalnih krapov po celi Evropi. Izjemna kombinacija sestavin, ki so na voljo le Maxu Nollertu.

Boila je torej sestavljena iz dvehrazličnih miksov, Carptrack Monster in Liver, v razmerju 50/50.Miksa sta narejena iz edinstvenih sestavin, ki so na voljo ekskluzivno Imperial Baitsu. Monster je na bazi ribjih in mesnih mok dodani pa so mu še Carptrack Aminoacid complex in Carptrack Proteinkoncentrat, ki pripomore k večji energijski vrednosti, izboljša pa tudi aminokislinski profil boile in Carptrack Powder naravni atraktor na bazi jeter. Miks ne vsebuje koruzne in sojine moke. Liver je na bazi jetrne in mesnihmok. Vsebuje kar 10% jetrne moke. Vsebuje tudi vodotopen Carptrack Proteinkoncentrat, ki ima veliko energijsko vrednost in je selektiven za velike krape. Oba miksa pa vsebujeta ptičjo hrano, tudi v obliki semen. To pripomore k strukturi same boile, ki je posledično bolj porozna in bolje izpušča atraktorje. Gre za izredno prebavljiva miksa, zato jih lahko uporabljamo skozi celo leto. No toliko o miksih, sedaj pa še nekaj o boilah in drugih produktih. Boile so torej narejene iz kombinacije izredno uspešnih miksov, dodan pa je še Carptrack liquid, Carptrack Monster in Carptrack Frankfurter Saussage aroma.

Tudi sam sem se lotil izdelave boilov. Mešanici obeh miksov 50/50 sem dodal Carptrack Squid moko in ptičjo hrano v zrnju. Želel sem da se boila kar najhitreje začne razgrajati. Od tekočih aditivov sem dodal na 10ml/kg Carptrack InL, 20ml/kg Carptrack liquida in 20ml/kg Carptrack Intense fishoil. Sladila nisem dodajal namesto tega sem dal na kiligram miksa veliko žlico soli. Poleg soli sem dodal tudi žlico Carptrack Betaina.

Boile po kuhanju, čakajo še na zadnjo fazo.

Po končanem kuhanju pa sem boile obdelal še z aminokislinami, ki bi se sicer med kuhanjem uničile.

Aminokisline dodam po kuhanju, ker bi se sicer uničile.

Boile je potrebno dobro posušiti. Na sliki Monster-Liver domače izdelave.

Potem pa sta tu še Carptrack Amino gel in dip. Oba sta zelo primerna za uporabo takrat kadar želimo še dodatno povečati atraktivnost vabe na trnku.

Amino dip&gel, odlična atraktorja!

Amino dip skorajda ne uporabljam samega, ampak v kombinaciji z Amino gelom. Najprej pomočim boilo v dip in nato v gel. Tako dobim plašč, ki se nekaj časa potem v vodi širi in potem začne po treh do štirih urah razpadati, ves čas pa oddaja atraktorje. Čas je seveda odvisen od večih dejavnikov, najbolj pomemben je temperatura vode.

Tudi domača Monster-Liver boila se je izkazala!

Luka Blažič

 

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.