2 Monsters on Carptrack Monster

Na povabilo prijatelja sem brez oklevanja pričel z kovanjem taktike, saj sem imel tokrat na nasprotni strani zelo težko vodo na kateri lahko presediš tedne brez prijema ali z nje celo odideš praznih rok. Ker gre za elitno vodo z ogromno ribami preko 20kg in celo nekaj preko 30kg sem se odločil za najboljšo različico produktov Imperial Baits Carptrack Elite. Z nekaj dodatki kot so Carptrack GLM, Carptrack liquid amino, Carptrack betain in nekaj mlete pražene konoplje sem zrolal dobrih 7kg boilijev.

Same lovne boilije pa sem še okopal v kopeli sestavljene z Carptrack inL liquida ter Carptrack polnomastnega GLM-ja.

Prijatelj Andraž se je kot vedno zaljubljen v Carptrack Monster odločil za izdelavo letega katerega je oplemenitil z nepremagljivim Carptrack Liquidom. Počasi je prišel čas za odhod.

Kmalu prispeva do samega jezera kjer naju pričaka prijatelj kateri nama obrazloži še zadnje podrobnosti ter se odpravi proti domu. Po postavitvi palic in tabora se udobno namestiva vsak v svoj stol in si z nasmeškom nazdraviva.

Večer je potekal dokaj mirno in odpraviva se k počitku. Ob 24.30h se oglasi moj micron in srce mi požene kri po žilah. Piskanje se stopnjuje, stečem proti palicam kontriram ter na nasprotni strani začutim silovit odpor kateri se kmalu zatem ustavi kot bi se nekam zaril. Z občutkom nekako spravim to reč nazaj v pogon ko po parih pobegih poči najlon. No super si mislim komu pa drugemu kot zopet meni in odidem besen spat. Naslednje jutro se odločim za izdelavo 3m dolgih leadcorjev kateri me bodo ščitili pred takšnimi in drugačnimi preprekami v vodi. Dan je mineval v znamenju soniranja in iskanja mikro lokacije za noč.

Prišla je noč in Andražu prinesla prvo ribo z težo 10kg.

Nato je sledil nov dan podoben prvemu. Vmes sem poizkusil 1001 stvar da bi pritegnil zanimanje ribe vendar zaman. Ni nam preostalo drugega kot zakurit roštilj, se najest in počivat.

Zopet je tu noč in okoli jutra dobim tudi jaz svojo prvo ribo z 9kg.

Dobro si mislim vpisala sva se za prvič bo super, čeprav v meni vre pa kje so zdaj te 20, 30 kilaši. Ampak nimamo kaj imamo še eno noč pred nami in upanje umre zadnje. Pred večerom se še zadnjič posvetiva iskanju mikro lokacij in prečesavava dno da bi našla trdo podlago. Nekako nama po 4h uspe namestiti vseh 6 palic in čakanje se lahko začne. Proti jutru me zbudi mraz. K sreči imam vedno s seboj svojo HPV pečko katero z največjim veseljem prižgem in se brez skrbi zavijem v spalko ter nadaljujem svoj spanec. Vendar ne za dolgo! Iz daljave zaslišim Andražev piskač kako vneto piska in piska v enem skoku sem bil obut z svetilko na glavi v čolnu in že sem drvel z minnkoto v peti proti njemu. Tako oba vkrcana gledava palico in neučakano pričakujeva kaj se bo pokazalo na drugi strani. Vendar zaman! Ura teče počasi se začenja daniti riba pa ne odneha. Vsakič ko jo dvigne pod čoln da bi jo pa mogoče pogledala ona z silovitim pobegom odvije 20-30m najlona. Roke že počasi začenjajo peči saj se dril približuje 1h. Jaz pa na krmilu držim smer in varno oddaljenost. Na momente se mi je zdelo da loviva tune. Potem pa se borec končno uda in v podmetalko zajameva ogromnega luskinarja z zavidljivimi 22kg.

Veselje je na vrhuncu! Ribo po protokolu pregledava, stehtava poslikava in jo zasluženo izpustiva v njen dom.
Jutro se je že poslavljalo in začneva z pakiranjem stvari in odhodom domov, ko preseneti moj desni Century FBS z blagim drop backom stečem proti palici kontriram in na obali se znajde podoben prvemu z težo 8kg.

Dobro si rečem in premišljujem ali je bilo zadosti i pogledam boilo. Ni bila nič poškodovana zato si rečem ma bom vrgel še dokler ne pospravim do konca in res to tudi storim. Nadaljujem z pospravljanjem in natanko čez pol ure pip. Sprva nisem imel niti za mar ko zopet pip, pip, pip, piiiiiiiiiiii evo ga kričim in kar ne morem verjet da je to res. Kontriram in začutim kot bi zapel vlak Fox Stratos 12000E popušča pod silo na drugi strani in riba je kar naenkrat na sredini jezera. Hitro poskačeva v čoln in že sva nad njim in vse oči na jezeru so uprte v naju. Takoj sem vedel da mora bit nekaj ogromnega saj kaj takega do sedaj še nisem občutil na svoji opremi. Stalno sem si ponavljal postopek in imel v glavi vse možne scenarije. Ampak to je bilo še nekako vse dobro dokler nisem zagledal ribe pod menoj. Andraž je sprva trdil, da se je to dvignil oblak mulja dokler je ni zagledal nato pa se je raje usedel in prižgal cigaret. Mene pa je začel oblivati pot saj je riba postajala vedno bolj živčna ko sem jo dvigoval h gladini. Po dobrih pol ure borbe so jo odlični Century FBS-i spravili na kolena in monster je bil v podmetalki na poti na obalo. Vedel sem da ima riba krepko preko 20kg in kar nisem mogel verjet da se nama to res dogaja.

Tehtanje je pokazalo da ima riba zavidljivih 23,8kg in kaj bi si človek lahko zaželel lepšega za 3 dnevni ribolov.
Srečna in zadovoljna sva se odpravila proti domu vesele novice podelit z vsemi vami in upam da se naslednjič sreča nasmehne tudi vam!

Dober prijem!

Aljoša Borkovič

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.