Century FMA

Ponosno predstavljamo novo metalno palico za ultra dolge mete Century FMA. Palica je dobila ime po drugem Newtonovem zakonu FMA= Force (masa) x Acceleration (pospešek) kar pomeni sila je enako masa krat pospešek. Nov resnično radikalen videz je bil razvit v tesnem sodelovanju z Frankom Warwickom. Seveda so pri Century-u prispevali vse znanje  in izkušnje o karbonu in izdelavi palic, tega pa ni malo glede na to koliko let so že v tej industriji. Ne smemo pozabiti da so trenutni svetovni rekorderji v metu z svinci težkimi 4,5 in 6 unčov.Pri razvoju FMA se je Century distanciral od konvencionalnega razmišljanja in se odločil narediti za njih, še en velik korak naprej pri razvoju palic. V spodnjem delu palice ne pride do ožanja blanka, premer ostaja ves čas enak (temu rečemu neutral taper). To nam je omogočilo maksimalno hitrost zgornjega dela palice. Torej enak premer blanka je definitivno pot do uspešnega doseganja velikih daljav, s takimi palicami se dosegajo svetovni rekordi!!!

Uporabili so ultra visok, visok in srednje modularni karbon. Moč je povečana z uporabo 1K-1K karbona, palica pa je okrašena z križnim vzorcem. Dodatno je palica ojačana z uporabo anti twist tehnologije (ATT).

Če palico dovolj “stisnemo” pri metu, se obnaša kot vzmet in je čisto progresivne akcije. Vrh palice se umiri in vrne v prvotno lego v trenutku. Kljub vsem tem lastnostim pa palica ni preveč trda in se lepo obnaša pod ribo, pri Century-u so mislili tudi na to, da preprečijo odpenjanje rib, zaradi same akcije palice. Kljub temu, da smo se trudili in približali nekaterim lastnostim FBS gre še vedno za izrazito metalno palico.

 

Smo uradni zastopnik Century palic za Slovenijo, kar pomeni da so vse palice originali z ustreznimi certifikati direktno od proizvajalca Century v Veliki Britaniji kar lahko preverite na sledeči povezavi:

http://www.century.gb.com/agents/address.php?id=370.

Vse garancijske pogoje in ostale težave ob morebitnih poškodb palic uporabnika rešujemo direktno z proizvajalcem v najkrajšem možnem času in garantiramo za originalnost le teh!

Nudimo vam tudi preizkus vseh modelov palic in strokovni nasvet pred nakupom palice!

Carpio Tackle

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.