” Lubica ” brez repa

Po tedenski kampanjiv začetku maja sem se ponovno odločil uresničiti sanje na rudniškem jezeru.
Ker sem bil bol na tesnem s časom sem se odločil za tridnevni ribolov na tem prečudovitem jezeru.
Najprej sem ustavil pri Aljoši v trgovini Carpio, da nakupim boilie in ostale malenkosti. Pri izbiri boiliov sem bil takoj za Carptrack fish ki se mi je do sedaj odlično izkazal na tej vodi. Vem da ga ribe naravnost obozujejo! S seboj sem vzel tudi nekaj Carptrack amino pelletov ter nekaj Carpio multi particel mixa.

Moja pot do jezera je bila kar napeta saj sem imel nekaj tezav z avtomobilom in tako sem na jezero prispel šele v večernih urah.Po prihodusem se odločal kje bom lovil, saj je bilo moje najljubše mesto zasedeno. Nisem imel dosti časa za razmislek saj se je ze temnilo, tako da sem se posvetoval z prijateljem Andrejem ter se odločil za znani petkov plac. Po postavitvi šotora ter palic me je ze ugnala noč tako, da mi ni ostalo drugega kot da zjutraj najdem ribolovno pozicijo.

Zjutraj takoj ko se je zdanilo sem začel z iskanjem pozicije ter se odločil zaprvopalico na 14m globine drugo pa na 18m. Obe poziciji sem nahranil z Carptrack Fish boiliji ter Carptrack amino pelleti. Za vabo sem nastavil balansirano boilo Carptrack fish half’ n half oblozeno z Carptrack amino gel fish. Na drugo palico pa navadno tonečo Carptrack fish boilo, katero sem ravo tako nadipal v Carptrack amino gel fish. Ko sta bili obe palici na svojih pozicijah je nastopil čas za čakanje in razmišljanje, vendar ni trajalo dolgo.Po slabih dveh urah se oglasi moj signalizator rahel pii… tri sekunde tišina potem papiiiii brez prestanka. Po prvih občutkih sem si rekel da mora biti lepa riba sigurno čez 10kg, vendar blizje ko je bila vedno bolj se je upirala, tako da sem se začel zavedatida je riba res velika, imel sem kar nekaj dela preden sem jo prvič videl. Po cca 25-ih minutah borbe pa se prikaze riba katero sem sanjal. Na suhemje bil usnjar teze 22.700 kgdolzine 93cm z samo pol repa. Bil sem tako vesel da sem kar vriskal.

Po napornem slikanju (za ribo in zame) sem to prekrasno ribo spustil nazaj v globine jezera.

Obvestil sem prijatelje o uspehu saj je bil to moj nov osebni rekord ter druga najtezja ujeta riba na tej vodi. Nato pa palico vrnil v vodo zatem pa je sledilo rajanje. Ostala dva dneva sta bila mirna brez enega pii,vendar me to ni motilo saj sem svoje sanje uresničil.

Ta voda mi je tako prirasla k srcu da sem se ze takoj naslednjiteden odločil da grem spet za vikend na oddih .Tokrat sem odpravil z dvema prijateljema in ker je bil petkov plac zaseden kot tudi vsi bliznji smo odšli na nasprotno stran jezera. Vreme je bilo lepo in tudi riba je dokaj dobro delala. Prvi dan smo imeli cca. 20 prijemov riba pa se je gibala tam od 6 do10kg.

Naslednje sem se odločil za spremembo taktike. Obilno sem nahranil in upal, da se mogoče vsede kakšna lepša riba in izkazalo se je za pravilno saj smo začeli dobivati ribo nad 10kg. Riba jedelala nenormalno tako, da je biločez dan cca. 35 prijemov. Moj adut je bil ponovno Carptrack Fish boili.

Začelo se je mračiti odpeljemvabo na pozicijo in ko hočem prizgati signalizator se rolica na palici ze odvija. Zategnem in na drugi strani začutim tako močan odpor kot še nikoli do sedaj. Takoj sem vedel da gre za kapitalno ribo, tako se je upirala da semprav boga prosil, da jo dobim na suho in po 45-ih min sanjskega drila je bila ponovno na suhem riba brez repa! Tokrat z tezo 21.800kg! Nisem mogel verjeti svojim očem saj mi je v 9ih dneh na drugi strani jezera ponovno prijela moja ljubica brez repa, kar kaze na to da ni bila le sreča ampak se riba ni mogla upretimoji sladici.

Carptrack fish half’ n half ter aminogel fish jo je zopet ugnal!

Moji cilji so bili več kot izpolnjeni in te ribe sem bil bolj vesel kot katere koli druge.
Zahvaljujem pa se prijatelju Andreju za nasvete ter ostalim, ki so mi pomagali realizirati moje sanje.

Ta voda mi bo za vedno ostala v lepem spominu in se bom na njo z veseljem vračal.

Tudi prijatelj je izboljšal svoj PB in Carptrack banana boili mu je prinesla nasmešek na obraz, vaga pa se je ustavila pri 19kg.

Z lepimi pozdravi do prihodnjič,

Nejc Nartnik – kenny

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.