Obračun na Slivnici

Kot ste lahko prebrali mi v začetku avgusta na Slivniškem jezeru ni uspelo doseči zastavljenega cilja. Zato sem se čez 14 dni ponovno vrnil na isto mesto, da izpolnim kar sem si zadal. Ponovno sem poizkusil na istem mestu. V petek zvečer, ko sem prišel na jezero, je bilo dokaj zasedeno. Že zjutraj sem poklical Markota in se najavil, da se mu bom zvečer pridružil. Kupim karte, hitro sestavim in napihnim čoln, vanj zložim opremo in se odpeljem do mesta.Po kratkem pogovoru z Markotom zvem, da se je riba ustavila in so prijemi vse bolj redki. Kmalu zatem pa ima prijem in na obali se znajde riba okoli 7kg. Pripravim palice in se odpravim v čoln. Treba je presondirati teren in postaviti bojo. Poleg tega nahranim z dvema kilogramoma domačih Carptrack Monster-Liver boilijev in zdraven dodam nekaj pesti Carpio Multi Pellet Mixa.

Ponovno sem izbral Monster-Liver! Obdelal sem jih z Carptrack in L in Carptrack in P

Sistema hitro vržem na pozicijo in začnem postavljati kamp. Okoli desetih je vse opravljeno in začne se čakanje. S Hofom se pogovarjava in čas kar beži. Kakšni dve uri kasneje nekaj minut čez polnoč imam prijem vendar ribo izgubim, vtrgala mi je. Zvežem nov sistem in se odpravim v šotor. Preostanek noči mine brez akcije, tako da se zjutraj zbudim naspan. Ugotovim, da sem bojo prestavil predaleč. S čolnom se odpravim na vodo, prestavim bojo in ponovno nahranim. Hranim zelo na široko, tako da pokrijem veliko površino, večinoma z boili. Po pol ure so palice na poziciji. Na eni palici imam samo eno 20mm boilo na drugi pa snežaka, kombinacijo domače 20mm boile in 20mm Carptrack Flying Elite boile.

Poizkušal sem različne kombinacije, Flying Elite se je zopet izkazal.

Odlično so se mi obnesli boiliji valjastih oblik – dumbbelli

Po opravljenem delu me zagrabi lakota in obema spečem jajca. Žal pa jih sam ne uspem pojesti, saj me še pred prvim grižljajem zmoti piskanje piskačev. Po nekaj minutah se v podmetalki znajde riba okoli 6kg. Takoj ko jo kar v vodi odpnem pa sledi prijem na drugi palici. Riba se dobro upira, sama borba pred obalo se kar zavleče in kar presenečen sem ko zagledam ribo. Šele ko jo je treba dvigniti se zavem njene velikosti. Ko jo obesim na tripod presrečen ugotovim,da sem izpolnil kar sem si želel. Riba je tehtala 15,9kg.

Izreden borec je premagan!

Najprej pojem zaslužen zajtrk, potem pa sistema ponovno vržem na poziciji. Preko dneva imam še nekaj prijemov, vse ribe so tehtale okoli 9kg. Proti večeru se nad jezero zgrnejo temni oblaki in proti meni začne pihati močan veter. V trenutku se pojavijo veliki valovi in vesel sem, da sem poziciji že nahranil. Začne grmeti in ulije se kot iz škafa. Iz šotora opazujem palice in upam, da mi med divjanjem nevihte ne bo treba iz njega. Dež me uspava in počasi tonem v spanec. Zbudi me daljinec nekaj minut do enajstih. Riba mi je ponovno strgala najlon. Kmalu zatem ugotovim, da je swinger na drugi palici popolnoma spuščen. Palico povlečem ven, tako da sta obe zunaj in se moker do gat, odpravim v šotor. Preoblečem se in počasi zaspim. Zjutraj se zbudim že navsezgodaj in ugotovim da je dež ponehal. Počasi zvežem nov sistem in palici sta kmalu na poziciji.

Korda je odlično opravila svoje delo.

Nahranim kot običajno s čolnom. Utrujen se odpravim nazaj, v toplo spalko.Zaradi dežja moram čez dan čistiti blatno opremo. Do treh popoldne, ko se odpravim domov ulovim še tri ribe, 4kg, 6,5kg in 9kg.

Tokrat sicer nisem ulovil veliko rib, niti ni bilo veliko večjih rib, zato pa sem ujel tisto, ki sem si jo najbolj želel. Sedaj, ko sem izpolnil ta cilj, sem si zadal naslednjega in upam, da bom lahko v prihodnjem članku lahko pisal prav o uresničitvi tega.

Luka Blažič

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.