Osmoticmanija na Rudniškem jezeru

 

Po uspešni kampanji aprila na Finzuli  sem se odločil še za drugo večjo kampanjo na kočevskem jezeru, ki je trajala 9 dni. Po izjemnem uspehu imperial osmotic spice na Finzuli, sem se odločil da izprobam te izjemne bojle še na kočevskem jezeru in si zadal cilj, da dobim vsaj eno ribo preko 15 kg. Par dni pred odhodom zrolam 25 kg svežih imperial osmotic spice bojlov vseh velikosti ter 1kg pop up bojlov narejenih iz mase za pop up ccmore yellow in aditivov kot so imperial nhdc, osmotic spice aroma ter osmotic spice power powder. Prihod na jezero v četrtek zjutraj se mi je obrestoval, kajti jezero je bilo še dokaj prazno in na voljo je bilo veliko dobrih pozicij. Glede na to da se mi naslednji dan pridruži še prijatelj si izberem pozicijo imenovano Mala plaža ,kjer je na voljo veliko prostora. Sledilo je markiranje terena, postavljanje kampa ter prvo hranjenje. Popoldne je minil v dežju in do konca dneva sem imel 3 prijeme s top težo ribe 8kg. Naslednji dan zgodaj zjutraj se mi pridruži še prijatelj in po markiranju terena se odloči loviti bolj levo od mene na globini okoli 9 metrov. Takoj po hranjenju z mešanico Carpio multi  partikla, Carpio multi peletov ter Imperial aminopeletov posutih z Osmotic spice power powder, se je začela akcija in do 17:00 ure sva imela vsak po 5 rib vendar nobena ni presegala 10 kg. Po vsakem prijemu sva takoj z kobro dohranila po par pesti osmotic spice bojlov. Proti večeru se oglasi moj piskač in takoj ob zategu sem začutil da gre za večjo ribo, ki je močno krenila proti sredini jezera. Po sanjski borbi, ki je trajala krepkih 30min je na suhem prelepa riba imenovana Luna z težo17.8kg . Po fotkanju in izpustu se oglasi še  moj drugi  piskač in po dobrih 20 minutah je na suhem 14.8kg prelep albino luskinar. Do večera sva dobila še 3 ribe toda nič večjega.

Dobrote, katerim se krapi niso mogli upreti.

Luna težka 17.8 kg ujeta na osmotic spice snežaka.

Albino luskinar z težo 14.8kg ujet na osmotic spice half&half.

Tretji dan zjutraj se je zopet začel z močnim dežjem,ki je trajal cel dan toda to ribe ni ustavilo. Skupaj sva imela kar 25 prijemov do 17:00 ure ter 20 rib na suhem od katerih je bila največja z težo 9,8kg. Ker je dež neusmiljeno močno padal ves dan riba pa ubijala , sva imela skoraj vse obleke premočene tako da sva palice potegnila ven in se zavlekla v šotor.Ponoči je dež prenehal tako da sva zgodaj zjutraj vstala in pričela z hranjenjem ter vrgla sisteme na svoje mesto. Četrti dan nama ni prinesel ribe preko 10kg toda kljub temu sva dobila 11 rib z top težo ribe 9kg.Peti dan se je osmoticmanija nadaljevala z kar 25 prijemi  in  22 ribami na suhem. Od tega so bile tri ribe preko 10 kg s težo 16kg,12,2kg ter10,2 kg. Bolj sva hranila bolj naju je riba ubijala tako da je šlo v vodo preko 5kg osmotic spice bojlov ter 20 kg carpio multi particel mixa.

10.2kg težak luskinar je prijel na osmotic spice pop up 16 mm

16 kg usnjar ujet na osmotic spice snežaka.


Proti večeru pa še prijem usnarja na osmotic spice half&half  z težo 12.2kg


Večerni pogled na prelepo jezero.

Po norem petem dnevu je šesti dan spet minil v dežju vendar kljub res slabemu vremenu piskači niso ostali tiho. Dobila sva 12 rib od tega dve lepotici s težo 13.6kg usnjar in 15.5 kg težki luskinar, ki je bil izjemno močan in se ni dal pripeljati v podmetalko krepkih 25minut.


15.5kg  težek kočevski lepotec ujet na osmotic spice snežaka.

Naslednji dan zgodaj zjutraj  je posijalo sonce in takoj po hranjenju  je riba bila zelo aktivna. Ujetih je bilo kar 14 rib in pri štirih je tehtnica pokazala več kot 10kg(10,5kg,11.2kg,11,5kg ,16kg) kar je za Kočevje izjemen ulov v enem dnevu.

16 kg težek usnjar je prijel na osmotic spice half&half.

C&R

Osmi dan se je pričel z močnim vetrom,ki je kot kaže obrnil ribo v globino in do 14:00 ure nisva imela prijema. Po obilnem hranjenju okoli 15:00 ure, ko se je veter umiril pa se je začelo. V dobrih 30 minutah sva imela vsak po 5 prijemov od tega so v dobrih 30 sekundah žvižgali vsi štirje piskači, tako da je morala v akcijo tudi moja boljša polovica. Do večera je bilo vsega skupaj kar 17 prijemov in 15 rib na suhem vendar nič večjega od 9 kg. Zadnji dan se je začel odlično kajti takoj po hranjenju je prijel 14.2kg težek usnjar, dve ure zatem pa je bil na suhem še pravi maneken med krapi s težo 16 kg, kateri mi je zelo polepšal rojstni dan. Do konca dneva je bila ujeta še ena večja riba z  težo 10.2kg ter 9 manjših rib. Proti večeru je sledilo pospravljanje in odhod domov z velikim zadovoljstvom saj sva se oba odlično nalovila.


Pravi maneken s težo 16 kg ujet na osmotic snežaka.

Ker sem vse skozi vodil statistiko ulova sem  prišel do spoznanja da sva skupaj ujela preko 100 rib s skupno težo 630 kg, kar je presegalo vsa moja  pričakovanja, toda imperial osmotic spice je zopet dokazal da gre za vrhunsko vabo in da je na kočevskem jezeru zelo priljubljena med krapi.

 

Gregor Podjed

 Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.