Rudniški lepotci

Kot vsako leto do sedaj, se človek na začetku sezone vpraša kje in kam bomo naložili svoje prihranke. Večinoma od nas pa prihranke razporedi takole, kolikokrat in kam bomo odšli v ribolov? Jaz sem si postavil plan in ga kar takoj začel uresničevat. Jezero kot večinoma veste,je nastalo po prenehanju izkopavanja premoga, kar tudi danes pomaga pri zadrževanju kvalitetne vode, ki deluje kot nekakšennaravni filter. Kampanija, ki naj bi po planu potekala cca 10 dni se bo kmalu pričela. Glede na razmere kakršne so glede pogleda na vodo, sem si zamislil takole. S seboj bom vzel malce bolj atraktivnih bojlijev, nekaj iz 100% Carptrack cream mix-a, Carptrack NHDC-a Carptrack liquid amina in najboljše arome cream na trgu.

Za naslednjo opcijo, ki jo bom dodajal pa je pri nas dobro leto znana novost Carptrack elite strawberry, ki se mi glede na sestavo zdi tudi primerna letnemu času. Carptrack elite strawberry boili je osnovan na Carptrack elite strawberry mixu, ki vsebuje ribje moke in vodotopne dodatke kot so Carptrack inP, čisti green lipped mussel v prahu, Carptrack proteinkoncentrat kot tudi visoko koncentriran Elite strawberry Power Powder, NHDC (5ml/kg), Carptrack Liquid Amino (18ml/kg), Carptrack inL (18ml/kg) in Carptrack Elite strawberry aroma (5ml/kg), ki vsem temu doda res posebno noto. Ta boili lahko uporabljate skozi celo leto in glede na sestavo, ki vam jo bojla nudi, je 100% pripravljena tudi za najzahtevnejše vode. S seboj sem jih vzel 15 kg, kajti glede temperature vode in sestavin, se bojla s pomočjo navedenih sestavin odpira tudi pri nižjih stopinjah vode. Manjkala je samo še vožnja in postavitev kampa.

Ob izbiri pozicije, sem se odločil, da bom lovil nekje kjer se globina giblje med dvema in petnajstimi metri. Ob sestavi čolna in ostalih pripomočkov je sledilo raziskovanje dna.

Nekje 80 m od obale sem našel nekakšno izboklino in pred njo veje. Tam pa sem si zamislil tudi pozicijo prve palice. Sledila je namestitev lovne bojle, ki je bila predhodno namočena v Carptrack amino dip elite strawberry.

S palico na čolnu sem se odpeljal do markirane pozicije ter nato sistem spustil na 15m globine, poleg pa dodal pest bojlijev carptrack cream in dve pesti bojlijev carptrack elite stravberry. Počasi sem se odpeljal na kopno in palico namestil na stojalo. Sledila je namestitev druge palice ter prav tako sistema. Drug sistem pa je deloval malce drugače. Vseboval je carptrack half’n half cream boilo in carptrack amino gel. Sistem sem prav tako razvozil, sicer v drugi smeri in malce bližje, kar je spremenilo tudi globino ki je bila le dobre 3m. Lokacijo sem s krmljenjem podvojil in palico prav tako kmalu namestil na stojalo. Sledilo je čakanje in nekaj popravkov preden se je približala noč. Po končanem opravilu, pa sledi najlepši trenutek. Počitek.

Pred nočjo sem si pripravil vse, da bi v primeru prijema imel pri roki vse potrebne reči. Ob prijetni toplini spalke sem se kmalu prepustil snu. Ob šestih zjutraj pa me predrami signalizator! Odhitim k palicam in začne se. Nič presenetljivega! Vendar, bolj je bila riba pri obali, bolje se je upirala! Ob slabi vidljivosti pa me preseneti! Prva moja ocena je bila dobra desetka, vendar se je kasneje to ravno podvojilo! Carptrack elite starwberry boila v carptrack elite strawberry dipu je obrodil velik sad. Tehtnica se je ustavila natanko pri 20kg! To pa je nastala slika lepotca po imenu Oko.

Nato pa je v slovo pomahal s svojim repom.

Z nasmehom sem odšel do palic in zamenjal vabo. Elite strawberryje bila prava odločitev. Med tem ko je sistem v plitvini miroval, sem ponovno odpeljal na globji del ter postopek krmljenja ponovil samo v malce večji količini. Pričelo se je čakanje. Dan je mineval brez večjih posebnosti, prav tako pa se je nadaljevalo ponoči. Naslednje jutro po kavici, pa se je naglo javil signalizator! Vse nemudoma spustim iz rok in pohitim, da bi kontriral palico. Borba je bila malce bolj intenzivnejša. Nekajkrat se je zatakni ob nekakšno vejo, ampak visible touch se ni dal. Kmalu sem ribo imel v podmetalki. Spet luskinar! Samo, da tokrat s svojimi 9kg.

Carptrack half’n half cream v aminogelu cream je pokazal zobe. Krmljenje za nadaljni uspeh je bil neizbežen. Vendar tokrat brez velikega naprezanja. Preostanek dneva je bil zelo miren, tako pa je bilo tudi naslednji dan. Pritisk se je nenehno dvigoval in tudi padal. Riba pa mislim, da tega ni bila najbolj vesela. Veliko stvari je bilo navezanih na prijeme, med njimi tudi pred dnevi polna luna. Zbegan brez prijema sem dva dni opazoval okolico in premišljeval, kaj je narobe! To pa prav nič ni pomagalo, da bi se prijemi začeli vrstiti! Peto jutro odločno vstanem ter odločno začnem s pospravljanjem kampa. Odločen sem se bil prestaviti na stran, kjer bom imel veter v lice, kajti zadnje dni ni proti meni niti malce zapihalo. Osebno sem prepričan, da kjer je veter v lice je tudi riba, kajti tam je termo klin. Voda, ki jo iz gladine potiska veter v obalo se nabira na strani usmerjenega vetra in tam vse skupaj kroži. To pa pomeni, da temperatura vode postane na delu jezera višja kot na drugi strani, kjer jo veter zajema in potiska proti nam. To pa se ob zmernem vetru v isto stran zgodi zelo hitro in če beremo znake na vodi, nas prav to kmalu pripelje do uspeha. To pa je bil eden od razlogov za premestitev.

Občutek je bil boljši. Vendar ribe ni bilo od nikjer. S pomočjo različne hrane in taktike vse malce obrnem na glavo. Sladka bojla ni in ni več delala. Iz hladilne torbe vzamem Carptrack liquid in posodico z lovnimi bojli malce prelijem.

Dodam malce praha carptrack liver powder,

Zaprem posodico ter dobro premešam. Postopek dvakrat ponovim in že nastanejo dobro obložene bojle.

Vse skupaj postavim v senco in počakam, da se nastala pasta malce otrdi. Ko na otip postane kot plastelin jo namestim na sistem in odpeljem na novo markirano pozicijo, ki je tokrat bila na malce manjši globini nekje okoli 7.5m. To pa je bila izbrana globoka pozicija novega terena. Zraven dodam ne več kot tri pesti bojlijev in pričnem s čakanjem. Med tem pa naglobini 2m najdem nekakšen rt v vodi in tam določim drugo krmišče. Kot vedno, nikoli ne nastavljam po dve enaki vabi na dve palice. Drug sistem oborožim z carptrack half’ n half elite strawberry v aminogelu. Sistem odpeljem in se mirno pripravim na kosilo. Preostanek dneva se odvije brez presenečenj. Kar naenkrat je postalo temno in že sem bil v spalni vreči. Noč pa je bila zelo burna. Prijemi so se začeli vrstiti. Nič večjega, ampak začelo se je! Jutro je bilo kar naenkrat pred mano. Sonce je že na vse zgodaj grelo na vso moč. Veter piha proti meni, toplo sonce, ustaljen pritisk…vse te stvari pa so ribo pognale v zagon. Med manjšimi ribami je prišel malce težji gost, ki se prav tako ni mogel upreti slastnemu zalogaju v Carptrack liqud-u in Carptrack liver powder -ju. Usnjar z 15.5kg v sončni idili.

Riba je v pogonu. Z intenzivnim dohranjevanjem sem riboobdržal na poziciji in prijemi so se vrstili v lepem številu.

 

Kmalu pa se je bližal odhod domov, vendar je riba poskrbela za zadovoljstvo.

In krapov nekje iste teže je bilo ogromno.

Počasi je vse skupaj potovalo proti koncu kampanije. Približevala se je zadnja noč. Med kampanijo se mi je pridružilo tudi nekaj prijateljev, ki so na plan uspeli potegniti tudi nekaj lepših rib. Lep luskinar s 15.10kg, ki je prijel na Carptrack fish half’ n half v aminogelu fish.

Usnjar 15.50kg, ki si je zaželel Carptrack monster liver, v aminogelu liver.

To pa so vse nastale fotografije rib, katerih smo jih bili vsi veseli. Naslednje jutro pa se je začelo pospravljanje in počasi tudi odhod proti domu. Za prvo daljšo kampanijo letošnjega leta sem zelo zadovoljen in prav tako tudi moji prijatelji saj smo si skoraj čisto vsi poboljšali osebne rekorde.

 

Dober prijem!

Andrej Holc

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.