Uspešen krst na Finzuli

Za prvosedem dnevno spomladansko kampanjo sem imel namen obiskati Zajarke, toda po posvetu z Aljošo, mi je predlagal do tedaj meni še neznano vodo po imenu Finzula. Zadnji dan sem se odločil da ga upoštevam in se odpravil na omenjeno jezero. Prihod na jezero nibil kaj obetaven, kajti večina pozicij je bilo zasedenih. Tomek mi je predlagal naj si poiščem pozicijo na delu, kateri se imenuje frizerka. Po hitrem pregledu sem opazil prosto pozicijo, katera mi je takoj padla v oči.

Prelep pogled na jezero finzula z pozicije na območju frizerke.

Praškasti Carptrack amino geli so se odlično izkazali.

Sledilo je postavljanje kampa in oblikovanje taktike. S seboj sem imel 12 kg Imperial birdfood banane, 7 kg Imperial fisha in vse vrste okusov Carptrack half & half balansiranih vab. Banano half & half in banano 16 mm sem nekaj dni pred ribolovom prelil z Imperial sladilom NHDC ter na poziciji še prelil fish bojle z carptrack amino dipom in posul z carptrack amino gelom.

Fish 16mm + carptrack liquid dobitna kombinacija.

Prve tri dni sem dobival okoli 6-7 rib na dan, kilaža le teh pa se je gibala okoli 7 kg. Četrti dan se je začel z lepim usnarjem 12 kg, kar je bila do tedaj top riba kampanje. Popoldne je bil napovedan dež, ki naj bi padal še cel naslednji dan do večera. Ta dan je bil zelo uspešen, vse skupaj do mraka sem imel kar 16 prijemov,večinoma na Carptrack Fish 16mm + Carptrack liquid. Top ribadneva je bil lep luskinar, ki je tehtal 12 kg.

C&R

Ostale ribe so imele povprečno težo okoli 6 – 9 kg. Ponoči sem kljub močnemu dežju imel še tri prijeme toda nič večjega. Prebudil sem se v sončno jutro in prepričan da bo uspeh vsaj približno tak kot pred dežjem sem nahranil še več kot ponavadi. Toda dež je obrnil situacijo na vodikar je značilno za to jezero in nobeden prisoten ribič ni videl ribe ta dan. Šesti dan je bil podoben prejšnemu, samo da se je proti večeru vendarle oglasil piskač in na suhem se je znašel 2 kg torpedo luskinar. Na robu obupa po želji za ribo 15 kg +, kar je tudi bil cilj te kampanje, še enkrat premislim taktiko za zadnji dan in se odločim,da zjutraj probam Carptrack half & half osmotic spice. Sistem sem pomaknil dobrih 10 metrov stran od futriščana prehod iz mulja na pesek. Okoli 10h zjutraj me preseneti zvok piskača na tej palici in po lepem drilu se je na suhem znašel 13 kg usnjar. Vržem sistem nazaj na isto mesto in zraven nekaj raket Carpio multi – partikla in okoli 12h dočakam znova prijem na Carptrack osmotic spice half & half. Po zategu sem začutil da gre za večjo ribo ,ker se jezaletavala v dno inje ni bilo možno dvigniti od dna. Riba se je močno upirala in je krenila v desno, kjer so se nahajali odmrli lokvanji. Po dobrem 20 minutnem drilu je bil na suhem prelep luskinar, dolg kar 103 cm. Tehtnica se je ustavila pri 18.5 kg.

103 cm in 18.5 kg mišične mase

Ta prelep luskinar mi je izpolnil željo prve kampanje na Finzuli. Do večera se piskači niso več oglasili in tako sem že bil z mislimi na odhod proti domu. Ponoči sem imel še 4 prijeme, med njimi se je znašel tudi amur, ki je bil skrita želja kampanje. Tudi on pa je prijel na Carptrack osmotic spice half & half. Tehtnica je pokazala 12 kg.

Zjutraj med pospravljanjem okoli 9h se je oglasil piskač in po lepem drilu je bil na suhem 12 kg usnjar, kar je bila tudi zadnja riba kampanje. Vse skupaj je bilo ujetih okoli 45 krapov in 10 ploščičov. Balansirana vaba half & half imperial baitsa je zopet dokazala, da lovi velike ribe, kar je tudi njen prvotni namen. Ob tej priložnosti bi se zahvalil še Aljoši, Tomeku ter Andreju za vse nasvete in pomoč.

Gregor Podjed

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.