V dolini neokrnjene narave “Jezera Mola”

Jezero, katero leži v dolini, malo naprej od Velike Bukovice, je prekrasno za oddih saj ga obkroža prelepa neokrnjena narava. Po slabi uri vožnje se na vrhu hriba razprostre jezero Mola na videz kot dolga reka. Jezero je dolgo približno 4.5km in ima kar nekaj zalivov za optimalen ribolov. Krapi so zelo borbene in jih lahko primerjam z krapi z Vogrščka. Ko sem prvič videl jezero, se mi ni niti sanjalo, kje na tako veliki vodi naj lovim! Po napotkih domačinov sva z Big One-om izbrala ribolovni prostor. Ljudi katere sva spoznala, so bili zelo ustrežljivi in prijazni.

Po nakupu dovolilnic in po parih “štamprlih” pri Vinku v Ribiškem domu, sva se odpravila na prostor, kjer sva si postavila tabor. Letos so vsa ribolovna mesta označili s številkami od 1 do 12, tako da se lahko lovi na dveh tretjinah celotne površine vode.

Sledila je priprava vab in nato razvlačenje s čolnom. Po mirmi noči naju je prebudil piiiiiiiii . Vstaneva in skočiva iz šotora. Big One kontrira in že začuti presenetljivo moč divje ribe. Prva riba z 4.80kg je bila na suhem. Ni se mogla upreti nadipani half ‘n’ half fish boili.

Zopet je sledil razvoz vab s čolnom in vzdrževanje krmišča. Nato pa čakanje in uživanje v tej prelepi neokrnjeni naravi.

Noč je bila zelo divja. Celo noč so si sledili prijemi eden za drugim. Veslanje je bilo neizbežno, tako da sva bila proti jutru že pošteno utrujena. Lepše ribe sva čez noč spravila v čuvarko, tako da je zjutraj sledilo slikanje.

Osmotic spice je prinesel dolgega divjaka nekaj čez 6kg. Naslednja riba je presenetila oba. KOI krap! Ne glede na težo sva bila vesela, da sva ga ujela.

Za pravo popestritev jutra je poskrbel čudovit jezen luskinar z 7,6kg z katerim je imel Big One svojih 20minut čistega užitka na svoji multirange palici.

V vikendu sva imela 17 prijemov, od tega jih je bilo 14 realiziranih, kar je za to vodo dokaj solidno. Ravno najlepša riba pa je bila zadnjo noč, katera je imela polnih 12.60kg. Premamila jo je kombinacija CARPTRACK OSMOTIC SPICE boile in ELITE AMINOGELa. Včasih ravno ljudem neljube kombinacije, ki nam ne dišijo in so nesmiselne, na vodi pokažejo rezultate. Nič ni narobe, če se poigramo z raznovrstnimi kombinacijami.

Malo informacij: cena karte za dve palici za vikend paket je 40€, seveda je obvezna uporaba odpenjalne blazine in antiseptika. Za prijeten oddih, pa poskrbi jezero samo. Sodeč po pogovorih z domačini, ki vrsto let lovijo, lepše ribe v jezero so oziroma jih je v preteklosti bilo še več. Težave so imeli z vojsko, ki je to jezero enkrat spustilo in ribe so preselili. Ko so ribe vračali nazaj v jezero je teh bilo bore malo. So pa na lastne oči videli kapitalne ribe, vendar je površina tako velika, da bi za kaj večjega potreboval veliko več časa in sreče.
Ribiška družina je pred cca 15. leti začela znova, z vlaganjem rib. Jezero je tudi zelo poznano po številu roparic, kot so ščuka in smuč in z malo sreče in znanja lahko ujamete kakšno trofejno ribo. Če ne verjamete se v ribiškem domu v to lahko prpričate sami. Za konec pa še top riba kampanije usnjarja z 12.60kg.

Še enkrat hvala Boštjanu, Igorju ter ostalim iz kraparske sekcije RD Ilirska Bistrica!

 

Dober prijem!

Andrej & Aljoša

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.