Zajarki 4. del

Ker je bil moj cilj na Zajarkih še vedno neizpolnjen, sem se že četrtič letos odpravil v Zaprešič na šoderico Zajarki. Odpravil sem se v ponedeljek, 12.10, zgodaj zjutraj. Zaradi napovedi, da bo slabo vreme, sem prvo postavil kamp in obrestovalo se mi, saj je cel dan lilo kot iz škafa. Tako sem prvi dan in noč lovil brez hranjenja. Zjutraj sem se prebudil naspan, saj sem bil ponoči brez prijema. Nato pa sem moral nadoknaditi zamujeno, in sem v dopoldnevu nakrmil 5 kg CARPTRACK LIVER boilie 16 mm. Popoldan pa me je čakala prava muka, saj sem si moral ročno zrolati 15 kg miksa.

Odločil sem se za NUT-LIVER, kombinacijo z malim dodatkom FISH miksa, NUT arome, NHDC, CARPTRACK LIQUID, LIQUID AMINO, CARPTRACK LIVER, CARPTRACK BETAIN, STABIL’IT in KONOPLJO.

Dobil sem boile z močnim LIVER vonjem. Ko pa si bojlo prepolovil si začutil blag vonj sladkega NUTA. Hranjenje sem popestril z CARPTRACK PELLETS 15 mm ter CARPIO CREATIONS MULTI PARTICLE MIX, ki sem ga takoj po kuhanju vročega prelil z COTSWOLD TIGER NUT OIL in NHDC.

Čez dan sem bil zopet brez prijema, tako da sem se že začel spraševati, kaj bi bilo lahko narobe. Toda ob 21.15 me preseneti pisk, in po kratki borbi imam zunaj prelepega luskinarja. Kazalec na vagi se ustavi pri 11.4 kg. Malo pozen, toda lep začetek. Ponoči sem imel še nekaj dela, toda vse se je vrtelo tam okoli 5 do 6 kg. V sredo zopet hranim preko celega dne in spet sem ostal brez ribe. Okoli 22 ure pa me predrami pisk in po slabi uri imam v mreži lepega zrcalarja z 17 kilogrami.

Preostanek noči mine dokaj mirno, tako da se prebudim že zgodaj zjutraj in razmišljam o situaciji. Ne gre mi v glavo, da riba enostavno ne pobira čez dan, zato se odločim da bom zjutraj nahranil čisto malo, ponoči pa bom po vsakem prijemu hranil z 10 raketami. In to sem tudi storil. Prvi prijem je bil okoli 19 ure. Mala luska se ujame na moj WIDE GAPE. Po izpustu nahranim in se odpravim počivat. Ravno sem zadremal, ko me zbudi silovit pisk. Pritečem iz šotora, zategnem in uživam v drilu. Potrebujem dobro uro in pravi golač s 14.3 kg je zunaj.

Zopet nahranim in čakam. Prijemi so bili kar pogosti, toda riba je bila veliko lažja. Petek je potekal zopet enako kot dnevi prej. Prijemov ni bilo tako da sem cel dan lenaril.

Noč iz petka na soboto pa je bil nekaj posebnega. Imel sem kar nekaj lepih prijemov toda vse malo lepše ribe so se mi kar hitro po zategu odpele.Tako je prišla sobota in čas za moj odhod domov.

 

Dober prijem!

Žučo

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.