Uresničena želja

Lansko leto sem redno obiskoval Kočevsko jezero v želji, da ulovim ribo težjo od 20 kg. Ujel sem jih veliko preko 15 kg toda ostal sem brez tako željenega ulova. Pred koncem prejšnega leta je Max Nollert izdelal dve noviteti in na trg poslal Carptrack Explosive stickmix in Carptrack Monster paradise serijo, kateri sem imel namen preko letošnje sezone dodobra stestirati. Najprej sem se odločil za Carptrack explosive stickmix bojle, katere vsebujejo vse najboljše Imperialove aditive kot so NHDC, BETAIN, GLM, INP, … ter dodano aromo medu.

Explosive stickmix bojle narejene doma po receptu Maxa Nollerta

Takole izgledajo od blizu, malo grobja struktura boili prinese zelo hitro delovanje.

Prvomajski prazniki so se bližali in odločil sem se za odhod na Kočevsko jezero, ki mi je v zadnjih letih zelo priraslo k srcu. Ker mi čas ni dopuščal sem za vodo prišel pozno in dobre pozicije so bile žal zasedene. Ni mi ostalo drugega kot da grem na pozicijo, kjer večinoma lovijo dnevni ribiči.

Večerni pogled na prelepo jezero.

Prvi dan je minil v znamenju markiranja in trganja navez saj je ta pozicija izjemno razgibana in ima veliko vej terostalih vodnih ovir. Kljub temu sem našel malo večji plato, kjer je bila čistina z malo trave. Po hranjenju na tej mikrolokaciji sem začel dobivati ribo ampak vse manjše okoli 5kg. Naslednje jutro sem se odločil za hranjenje izključno z Carptrack Explosive stickmix bojli in malo manj Carpio Multiparticle mixa, kar se mi je obrestovalo saj sem podvojil prijeme od prvega dne in presegel mejo 10 kg.

Prva riba ,ki je presegla 10 kg, ujeta na single 16mm Imperial Explosive Stickmix boilie.

Tretji dan me je zjutraj prebudil piskač in na suhem se je znašla ponovno riba preko 10 kg. Nato sem hranil večinoma z bojli in riba je bila vse bolj aktivna. Do 12 ure sem imel že preko 10 prijemov vendar mi je par večjih rib ušlo v veje.

Lep luskinar, premamljen na single explosive stickmix 16mm bojlo.

Tudi ponoči se je ujelo nekaj rib kar je za kočevje prava redkost.

Med razmišljanjem o izgubljenih ribah v vejah in kako bi bilo, če bi s seboj imel čoln me je predramil piskač in takoj po zategu sem začutil veliko težo na drugi strani. Riba se je najprej vzdignila in z vso silo odvijala laks dobro minuto. Počasi sem začel pridobivati nazaj in po kakih dobrih 20 minutah divje borbe se je začuda namesto pristanka v vejah ogromna riba znašla v podmetalki, na moje veliko veselje. Tehtnica je pokazala neverjetnih 22.200 kg in kar nisem mogel verjeti, da se mi je želja na kočevskem jezeru končno uresničila.

Moj novi PB na kočevju ujet na snežaka explosive stickmix 16mm + 10mm pop up.

Do konca dneva sem dobil še par rib toda nič večjega. Zadnji dan je minil v deževnem vremenu in številnimi prijemi med katerimi je bil prav zadnji najslajši, saj mi je prinesel na suho usnarja težkega 15.300kg

Zadnja riba kampanje prelep usnjar zavidljivih kilogramov.

C&R

Kot kaže je Max Nollertu z svojo ekipo zopet uspelo narediti vrhunsko bojlo, ki dela skozi celo leto v vseh pogojih in tudi jaz sem nad njo navdušen, saj mi je prinesla velik uspeh!

 

Gregor Podjed

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.