Sanje z Vrbine

Bližalo se je konec šolskega leta, konec šolske prakse in napočil je trenutek za malo kampajo. Na povabilo prijatelja Damirja da odloviva “mini” kampanjo, nisem veliko razmišljal  in po nekaj telefonskih klicih je padel dogovor za gromoznico Vrbina. Nekaj dni pred kampajo sem si pripravil potrebne stvari ki jih bom potreboval za kampanjo. Skuhal sem 30kg koruza in tigrovega oreščka z dodatkom  sladkorja in Carptrack Amino Dip Nut.  Ker ni bilo časa za izdelavo boiliev, sem odlovil kampanjo z koruzo. Na jezero sva prispela v sredo zjutraj. Sreča je bila a najini strani, use pozicije so bile proste. Dogovor je padel za pozicijo “elita”. Začela sva z postavlanjem taborja in iskanjen pozicij kjer bova lovila. Lovil sem na prehodu med obalo in sprudem, marker postavim in začnem z hranjenjem. Prvi dan nisem imel nobenega prijama, kolega je v tem času ulovil kar nekaj lepših rib. Drugi dan sem se odločil da spremenim taktiko in odlovim zadnji dan in zadnjo noč  na balansirano koruzo. Čez dan so mi začeli prijemati amurji, tako da je bila taktika dobro izbrana.

Prva riba ,amur 8.700kg

Po nekaj urah sem imel še en prijem, kateri je nažalost pristal v grmu. Opazil sem da riba zelo rada prijemlje na Carptrack amino dip NUT, tako da sem se odločil da navežem isto kombinacijo še na preostali palici. Kar se mi je kasneje tudi obrestovalo…

Carptrack amino dip NUT+ balansirana koruza

Okoli desete ure se je oglasil moj mx in takoj sem bil pri palicah, ko sem zategnil sem vedel takoj, da je na drugi strani velika riba. Riba je ves čas silila k grmovju, po parih pobegih sem jo na svojo srečo obrnil tako, da je riba šla proti čistini. Ko sem ribo prvič zagledal sem se dobesedno začel tresti, ker tako velike ribe še nisem imel na trneku. Po glavi mi je rojila samo ena misel, da se mi riba nebi odpela. Sreča je bila na moji strani po slabih petih minutah borbe se je prelepi luskinar znašel v moji podmetalki. Veselju ni bilo videtu konca,tehnica je pokazala 17.900kg rekel sem si moj novi PB. Sanje so se mi uresničile! Ribo sem po fotografiranju in dezifinciranju spustil v njeno naravno okolje.

Vrbinski luskinar z 17,9kg

To noč sem dobil še nekaj manjšh rib. Z “mini” kampanjo sem bil zelo zadovoljen. Carptrack amino dip NUT pa mi je pomagal k uresničitvi mojih sanj.

 

Lep pozdrav!

Urban

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.