Vse bližje in bližje sanjam!

Letos sem se odločil, da kupim letno hrvaško karto in poizkusim srečo na enem izmed težjih jezer (Mali Balaton).
Aprila sem z prijateljem poizkusila celotedensko kampanjo, vendar brez uspeha.

Po kampanji me dva meseca ni bilo na jezero, ker mi služba ni dopuščala. Julija sem ponovno presoniral lovno mesto in začel aktivno hranit. Odločil sem se za Carptrack Monster-Liver in Carptrack Bird Banana boilije. Jezero je polno trave, vej ter ostalih vodnih ovir. Julija in začetek avgusta sem nekajkrat poskusil srečo vendar zopet brez uspeha. Rekel sem si, da bom vseeno vztrajal in vztrajal do konca. Ponedeljek 22 avgusta sem se odpravil na jezero in se odločil, da bom do petka 25 –ega vztrajal. Ob postavitvi šotora in vsega ostalega sem se lotil hranjenja. Hranil sem z Carptrack Monster-Liver in Carptrack Bird Banana boiliji, vmes nekaj koruze, konoplje, tigrovega oreščka in seveda vse prelito z Carptrack Amino Liquidom.

Prvi in drugi dan brez prijema v sredo zjutraj ob 5.20 pa se oglasi piskač, najprej samo pip, nato pip-pip in potem pipipipi…Na začetku sem pomislil, da sanjam, potem pa gaz iz šotora. Zategnem in riba je že bila precej oddaljena in v gosti travi. Ker od letos uporaba čolna ni dovoljena sem vedel da bo težko. Odložil sem palico in počakal 2 do 3 min. ko sem spet poskusil sem čutil, da gre nekoliko lažje. Po nekaj minutah se končno riba osvobodi trave in drvi proti meni. Takoj sem vedel da gre za amura. Malce se je upiral nato pa je že bil v podmetalki.

Prelep 16,22kg amur

Carptrack Bird Banana 16mm + Carptrack Amino gel Fruit.

Rad bi se zahvalil tudi prijatelju Bokan Andreju, ki je lovil 50m stran od mene in mi takoj prišel na pomoč. Po nekaj lepih fotk je amur zaplaval v svoje kraljestvo. Naslednji dan popoldan sem ulovil linja cca. 1,5kg. V petek zjutraj ob 4h sem imel spet lep prijem, ki sem ga žal po nekaj minutni borbi v travi izgubil.

Tako sem končal mojo kampanjo z katero sem bil zelo zadovoljen, saj se bližajo sanje, ki jih sanjam. Pri vsakem obisku jezera se naučim nekaj novega in vedno bolj spoznavam omenjeno vodo. Seveda največje pohvale gredo Imperialovim izdelkom, ki me znova in znova presenečajo.

Konec septembra bom na tem jezeru poskusil tedensko kampanjo, do takrat pa vsem dober prijem.

 

Boris Vütek