Ponovni uspeh

Kakšen mesec po zadnjem uspešnem ribolovu na gramoznici Vrbina, sem se zopet vrnil. Kakšen dan pred odhodom sem pripravil koruzo in tigrov orešček. Ko sem vse potrebno pripravil sem vse skupaj prelil z  Carptrack amino dip NUT  kateri je sestavljen z Carptrack liquid amina, Carptrack NHDC in odlične arome Carptrack Nut. Ko je napočil čas za odhod sem moral stvari spakirati v avto in počasi sem se odpravil proti vrbini. Ko sem prispela  sem se odločil za pozicijo “elita”. Pozicija je bila na žalost zasedena še nekaj ur tako, da sem še malo poklepetal z Lukom Blažičem. Po nekaj načrtih sem si izbral desno pozicijo elite, in že po nekaj metih markerja najdem lep kup peska in prehod v globino. Čas je bil za hranjenje, hranil sem kar obilno. Čas je bil za postavljanje tabora in čakanje na prijem. Okol pol štirih popoldan se oglasil moj fox mx. Pohitim do palic in zategnem, šlo je za vecjo ribo in borila se je kot nora, po nekaj minutah se znajde v  mreži prelepi luskinar, Vaga se je ustavila na 16.8kg.

Vrbinski luskinar 16.8kg

Po prijemu sem navezo osvežil z Carptrack amino dip NUT + amino gel NUT.

Po zadnjem prijemu nisem imel celo noč in celo dopoldan prijema. Treba je bilo nekaj ukrenit. Uzel sem v roke spod in obilno nahranil. Na palicah sem osvežil vabe in, nisem čakal dolgo ko je začela piskati leva palica, hitro stečem in zategnem. Riba se ni borila nič posebnega in v podmetalki se znajde krap okoli desetih kilogramov. Ribo poslikam in spustim v globino vrbine.

Osvežim sistem in vržem palico nazaj na pozicijo kjer imam marker. V tem času je prispela oče z kosilnico in uredila sva zaraščeno okolico. Po končani košnji se je prilegla večerja, spekel sem klobase katere so zelo teknile ob tako napornem dnevu. Minilo ni dolgo, ko me pisk zmoti med večerjo. Šlo je za srednja palico. Zategnem in borba se je začela. Trajala je približno pol ure a riba se še kar ni vdala, po nekaj hudih pobegih jo končno dobim v podmetalko. Videl sem že v mreži, da gre za poznato ribo pod imenom”brez peraj” in prepričan sm bil da bo to moj novi osebni record. Vaga je pokazala tocno 18kg in veselje je bil na vrhuncu. Vse bližnjim sem hitro sporočil svoj uspeh! Ribo sem po fotografiranju in dezifinciranju spustil v njeno naravno okolje.

Moj novi PB z 18kg

Po končani večerji nisem imel nobenega prijema, tako da sem lahko v miru zaspal. Zjutraj sem se zbudil in pogledal palice, noč je minila v znaku miru. Napočil je čas za pospravljanje in pakiranje domov. Z kampanjo sem bil zelo zadovoljen in ponovno sem z produkti Imperial Baits prišel do odličnih uspehov in tudi do svojega novega PB.

 

Lep pozdrav!

Urban