Flying hookbaits – Imperial way of pop-ups

Uporaba pop-upov? Kdaj in zakaj?

Čeprav večino časa uporabljam običajne boile, včasih pridem do situacije kjer je uporaba pop-upa smiselna in mi poveča možnosti za uspeh. Vsi uporabljamo pop-up boile, če ne same, pa v kombinaciji z normalno boilo da naredimo snežaka. Kot večina metod in stilov v krapolovu, imajo tudi pop-up boile svoje mesto. Večinoma uporabljam pop-upe v kombinaciji z normalno boilo in naredim snežaka, saj mi uporaba samo pop-up boile ne diši preveč, izgleda preveč nenaravno. Ampak včasih se znajdem v situaciji, kjer je samo pop-up boila najboljša rešitev. Najbolj očitna situacija v kateri bi uporabil pop-up je ribolov v travi, v jeseni ko odpade veliko listja, ki potem počasi gnije, ali pa mehek mulj. Trava, mulj, listje, vse to lahko zakrije trnk in nastane problem, ko se riba ne zapne. Takrat uporabim svoje skrivno orožje Carptrack Flying hookbait.

Različni pop-upi, ki jih uporabljam, vsi v velikosti 20mm.

Flying hookbaits

Če sem iskren, ko sem začel uporabljati Imperial Baits, si nisem mislil da jih bom kdaj uporabljal. Vendar ideja in celoten koncept za Carptrack Flying Hookbaits, da lahko naredimo popolnega snežaka, ali lovimo samo z pop-up boilami, brez da bi ribi postale sumničave, zaradi njihove barve, teksture in sestave. Narejene so iz 65%Carptrack boili mixa, 35% pop-up mixa(iz katerega so tudi V-popi, ki so znani kot eni najbolj plovnih) in dodatkom istih aditivov kot sama boila. Če vzamemo za primer Flying Fish je narejena iz 35% pop-up mixa , 65%Carptrack fish mixa, fish arome, betaina, black pepper eteričnega olja,… Vsi aditivi so dodani pri majhnih dozažah, tako da je ustvarjen zelo subtilen pop-up.

Moji najljubši

V preteklih treh letih sem z Imperial Baits Flying hookbaits ujel kar nekaj velikih, oziroma meni zelo pomembnih rib. Večinoma sem jih uporabljal v kombinaciji z običajno boilo da sem naredil 20+20mm snežaka. In na težjih vodah samo pop-up boilo s pva vrečko polno briketov in tigrovega oreščka. Čeprav so bili Flying Hookbaiti narejeni tako da jih uporabljamo z Carptrack boili, skoraj nikoli ne uporabljam istih boilov, razen pri Fishu (flying fish+običajen fish). Veliko uporabljam tudi Banana običajna in Flying Cream, ali pa Monster-Liver običajna in Flying Monster. In pa najljubša kombinacija Monster-Liver običajna in Flying Elite, s katero sem bil zelo uspešen. Če lovim samo s pop-upi uporabljam večinoma Fish, Monster in Nut.

Različni snowmani.

Prezentacija

Glede na to, na kašnem dnu lovim, uporabljam različne naveze, prilagajam se situaciji. Tudi razdalja med očesom trnka in dnom je prilagojena situaciji (višini trave, globini mulja,…) kadar uporabljam samo pop-up boile. Včasih uporabljam Kenny Dorset navezo, ampak večinoma lovim z standardno pop-up navezo ali kombi linkom.

KD rig z V-popom.

Kombi link z fluorokarbonom.

Gre za pop-up, ki predstavlja vir hrane, in ni samo pop up mix nabit z atraktorji. In po mojem mnenju to naredi Imperial Baits Flying Hookbaits, boljše in drugačne od ostalih.

Uspeh na single Carptrack flying pop-up.

 

Se vidimo za vodo,

Luka Blažič