Stari znanec – krapolov

Ker sem letošnji poletni prosti čas namenil v izgradnjo nove trgovine CARPIO je za ribolov ostalo bolj malo časa. Tako smo vsi, ki smo pri izgradnji sodelovali sanjarili o zimskem ribolovu na Bledu. Ko nam je bilo najtežje, ko nismo imeli več motivacije smo se bodrili z željo, da po končanem delu odrinemo na Bled in tam ujamemo ribo naših sanj.

Mojstri pri delu

Prišel je tako pričakovani dan , torek 30.11 ,ko sem že na vse zgodaj sedel ob jezeru in čakal tako želeni prijem. Toda ni bilo tako kot sem pričakoval. Skozi ves dan sem iskal možno kombinacijo, ki mi bo prinesla rezultat . Nisem razumel zakaj ni ribe, zato sem se odločil, da bom naslednji dan zgodaj zjutraj malo bolj nahranil. Tako sem nakobral dobre tri kilograme Carptrack Birdfood Banana in Carptrack Monster boilov.

Odličen pripomoček za hranjenje raketa spomb polna dobrot – Carptrack bird. banane

PVA z zmletimi banan boili in stringerjem je bil ključ do uspeha.

Double PVA

Tudi drugi dan se ni razlikoval od prejšnjega in tako je bilo do večera mirno. Ko več nisem imel upanja, pa se mi je nasmehnila sreča in kar na enkrat sem že užival v borbi z ribo. Tako sem že izpolnil svoja pričakovanja in uspel z Carptrack Birdfood Banano ugnati lepega blejskega golača.

Prelepa večerna riba in poplačano čakanje.

Počasi se je približeval konec mojega kratkega ribolova. Vsa oprema je že bila pospravljena, zunaj je bilo krepko pod nulo in jaz sem se grel v avtu in opazoval mirno Blejsko jezero. Malo zadremam, toda ne za dolgo, saj me hitro prebudi močan zvok daljinca. Borba je trajala dobrih 45 minut, zajamem ribo, si jo ogledam in obnemim. Sredi velikega trebuha zagledam staro brazgotino in takoj sem vedel, da gre za starega znanca katerega sem si tako želel in o katerem smo vsi sanjarili.

Novi Century FS odlična izbira za lovljenje z PVA na daljiših razdaljah in krst palice z 45min borbo kapitalca.

Vaba na katero sem prelisičil kapitalca Carptrack Monster boili dipan v amino dip monster.

Tako smo z ekipo v samo 8 dneh lovljenja uspeli ujeti ciljno ribo starega znanca z 26,2kg!
Imperial Baits produkti pa so dokazali, da so kos tudi velikim hladnim alpskim vodam kot odlična vaba za kapitalne krape.

Rok Horvat – Žučo

 

Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem fantom, kateri so mi stali ob strani ob izgradnji novih prostorov trgovine. Tako kot pravi star pregovor DOBRO SE Z DOBRIM VRAČA! Aljoša