Zimski krapolov

Sezona se počasi končuje in pade prvi sneg. Konec decembra sem se odločil da odlovim en kratek ribolov in to mi je tudi uspelo. Z prijateljem Urošom sva se dogovorila za datum ribolova in nekaj dni prej pripravila prave zimske dobrote za lacne krape. Nekaj dni pred ribolovom sem pripravil boile. Zrolal sem nekaj kilogramov Carptrack Explosiv Stick mix in dodal v boile Carptrack powder, Carptrack liquid in Carptrack Aromo Bloodworm.

Carptrack Explosiv Stick mix, Carptrack powder, Carptrack liquid

Ko je napočil čas, da se odpravim zjutraj proti jezeru, se zbudim in pogledam skozi okno ter zagledam sneg. Takoj me je minilo do vsega, po nekaj pogovorov z prijateljem Urošom sva se le odločila, da greva vseeno lovit pa tudi če je sneg. Spakiram počasi stvari in se odpravim proti jezeru, ko prispem na jezero pripravim stvari in postavim prvo šotor, da sem lahko spravil stvari na suho. Nato postavim palice in čas je bil za premislek glede lovne pozicije, po nekaj premislekih sem se odločil, da bom lovil ob grmovju, ker sem sklepal, da se v tem času riba ne giblje veliko in se zadržuje v svojih skrivališčih.

Nahranil sem nekaj pesti Carptrack Explosiv Stick mix boili, vržem sistem in napočilo je čakanje.

Okoli devete ure je imel prijatelj Uros prvi prijem ki se je nazalost koncal v grmovju. Poskušala sva rešit ribo a se nažalost ni dalo. Po tem prijemu ni bilo nobenega prijema do pete ure zjutraj, ko kar naenkrat meni na levi palici začne naprestano piskati, skočim iz šotora do palice in zategnem v trdo, riba je že bila v grmovju. Nekako jo uspem osvoboditi vej in po deset minutnem drilu se znajde v mreži prelepa riba.

Z ribolovom sem bil zelo zadovoljen in Carptrack Explosiv Stick mix se je izkazal za zelo dobro izbiro za težke razmere.

Hvala vsem ki ste mi pripomogli in svetovali.

 

Lep Pozdrav,

Urban