Century C2 range rods

C2 je generacijski preskok v tehnologiji, ki radikalno zapolni vrzel v najstarejši uganki pri konstruiranju kraparskih palic.

Century C2 palica je izdelana v Veliki Britaniji v skladu z našim že utečenim sistemom za nadzor kakovosti. Tako imamo popoln nadzor nad nabavo surovin(poznamo izvor surovin) in celotnim procesom izdelave. Z uporabo tehnološkega procesa Autoclave na novem 3M™ Matrix Resin smo uspeli ustvariti tehnološki višek ki ga pri Century-ju imenujemo HPR.

Pri izdelavi visokokakovostnih ribiških palic obstajata dva osnovna gradnika: ogljikova vlakna (karbon) in smola. Ogljikova vlakna narekujejo akcijo, smola pa vse vlakna poveže in prenaša obremenitev. 3M ™ Matrix Resin sistem ima dodane mikro delce kremene, kar prinaša dodatno moč že tako odlično konstruirani palici. Na testih se je pokazalo, da je palica, ki je izdelana po tem sistemu, do 65% močnejša in je lahko tudi do 25% lažja. Prenaša lahko bistveno večjo obremenitev in se lahko še bolj ukrivi, v primerjavi z palico, ki je izdelana po klasičnem sistemu.

Druga prednost Century C2 palice pa je da je poleg uporabe revolucionarnega radikalnega sistema 3M ™ Matrix Resin System kateri vključuje uporabo materialov, ki jim do sedaj še nismo bili priča pri izdelavi ribiških palic, pa je da smo uporabili Autoclave, kar še dodatno izboljša performanse palice.

Ta kombinacija uporabe novega sistema in Autoclave tehnologije izdelave blanka ustvari palico, ki je še bolj odporna na utrujanje materiala. Končni produkt je torej palica, ki je močnejša, lažja in skozi leta drži prvotno akcijo in moč precej bolje kot običajni sitemi.

Century C2 palice imajo vključeno tudi posebno Anti twist tehnologijo o kateri smo že pisali. Postaviteh zelo finih vrst ogljikovih vlaken izredno visoke žilavosti, za pomoč pri natačnosti meta.

Century C2 je tudi prva kraparska palica, pri kateri smo se imeli dovolj sredstev da smo se bolj osredotočili na masni vztrajnosti moment palice.(moment of inertia=MOI).

Zakaj je to pomembno?? Zato ker pri palici s pomočjo masnega vztrajnostnega momenta palice lahko ugotovimo odpornost palice proti rotaciji pri pospeševanju. Večji je masni vztrajnostni moment, večja sila je potrbna da vržemo s palico. Lahko ga izračunamo glede na skupno dolžino, skupaj z maso vsakega odseka, dolžino in razdaljo od središča. Z uporabo usterznih algoritmov in HPR smo uspeli znižati masni vztrajnostni moment na absolutni minimum in tako uspeli povečati potencial za doseganje ekstremnih daljav, z manj vložene energije.

Vsi C2 modeli so oprememljeni z izredno lahkimi ALPS držali role in priporočenimi FUJI K obročki. Velikost in postavitev Fuji K obročkov pomeni da ni več potrebe po tradicionalnem 50mm začetnem obročku. Po vseh testiranjih smo ugotovili da je bila odločitev glede obročkov pravilna, sploh pa se odlično obnesejo v vetrovnih razmerah. S temi obročki je bil dosežen nov svetovni rekord.

Novi Century Command & Control je na voljo v 4 modelih:.

12’ 2.75lb T/C in 12’ 3.25lb T/C

Oba modela sta narejena na blanku izredno nizkega premera, približno 13mm takoj za držalom role. Prvi vtis o akciji je vmesna do parabolična, vendar je to zavajajoče, saj so bistveno močnejše kot bi sprva pričakovali od tako tanke palice. Te palice smo konstruirali za mete do 130 metrov. Akcija pri utrujanju je progresivno parabolična in je dril s palico pravi užitek. Ni se nam potrebno bati da bi bili pregrobi pri izvajanju pritiska na ribo. 3.25lb T/C model je malo bolj močen in primeren za večje razdalje, medtem ko je 2.75lb T/C model bolj primeren za manjša jezera, kanale in je odlična palice za uživanje.

12’ 3.50lb T/C and 13’ 3.50lb T/C

Te dva modela sta bolj primerna za daljše mete. Še vedno je premer blanka majhen, 15mm takoj za držalom role pri 12” modelu. Palice so bolj hitre akcije in se z njimi da metati preko 150 metrov. Kljub temu pa smo zahvaljujoč zgoraj opisani tehnologiji uspeli narediti palico, ki kljub sposobnosti doseganja ekstremnih daljav nudi užitek pri drilu.

Lastnosti:

  • 1K-1K karbon do prvega obročka na zgornji sekciji
  • Long life PTFE zgornji sloj, ki ščiti palico in se težko opraska
  • Shrink rubber/EVA hybrid ročaj
  • Fuji SiC Anti Tangle K obročki: od 40mm do 12mm
  • Custom laserska grafika na ALPS titanium sivem držalu role
  • Temno siva vrvica za pritrditev obročkov