Carpio Birdfood meals (Haith’s original)

Ptičja hrana  je sestavni del vsake dobre boile in prav Haith’s produkte uporabljajo vodilni evropski proizvajalci boilov. Znani so po kvalitetni ptičji hrani, ki je najbolj primerna za izdelavo boilov. Od hrane na osnovi jajčnega biskvita, mešanice različnih semen do Robin Reda ki je prepoznan kot eden najboljših atraktorjev. Odlični dodatki vsakem domačem miksu. Originalni Haith’s produkti iz Anglije!

NECTARBLEND™

Takoj za Robin Red®, je Nectarblend™ najbrž najbolje prodajana sestavina. Gre za na jajčnem biskvitu osnovano ptičjo hrano, ki vsebuje mešanico majhnih semen. Mešanice je bogata s proteini, kar pomeni da je odličen dodatek boili miksu, saj izboljša proteinsko vrednost boile, še posebej dobro se obnese v tako imenovanih birdfood miksih. Ker je osnova jajčni biskvit odlično veže zato se veliko uporablja kot vezivo za sipko hrano. Je vsestranski produkt, ki ga lahko uporabimo na 1000 načinov. Boili miksi, boili(samostojno brez drugih sestavin) testo, sipka hrana, spod miks,…

ROBIN RED

Če želite ujeti več rib, ni boljše izbire kot originalni Haith’s robin red. Konec koncev, ga proizvajajo že 60 let, sprva kot dodatek ptičji hrani, v sedemdesetih letih prejšnjegfa stoletja pa so njegovo kvaliteto začeli prepoznavati tudi angleški kraparji.

Ken Townley pravi, da je to brez dvoma eden najboljših in najuspešnejših atraktorjev vseh časov.

Gre za mešanico začimb, sladkorjev, paprik in olj, ki v vabah služijo kot odličen atraktor. Je neverjetno vsestranski, saj ga lahko uporabljamo kot komponento v boili miksih,  v sipki hrani za izdelvo kep, v hrani za krmilnico,… Lahko ga celo dodajamo pri pripravi partikla, odlično se obnese z čičeriko in koruzo iz pločevinke. Najbrž ni vabe, ki je ne bi mogli  izboljšati z robin redom.

Ne zadovoljite se z podobnimi produkti, obstaja samo en pravi, originalni haith’s Robin Red®.

SUPER RED

Super red je zelo subtilen miks, osnovan na robin redu, vsebuje pa tudi zdrobljena konopljina semena, zdrobljen  Carpticle™ (Haith’sov particle mix), mlete arašide, mleti tigrov orešček in Red Factor™(Haiths’ova hrana za kanarčke), različna semena in janežovo olje.

Razvit je bil kot sipka hrana za izdelavo kep, za izdelavo boilov, oziroma za izdelvo testa z vodo (če se je dodatno zmlel).

PROSECTO INSECTIVOROUS

Prosecto Insectivorous™ je lepljiva temno rjava sestavina, ki vsebuje ogromno posušenih insektov. Insekti služijo za edinstveno atrakcijo, ki je ne najdemo pri nobeni drugi sestavini. Podobno kot PTX™, vsebuje veliko melase, kar še dodatno poveča atraktivnost, poleg tega pa poskrbi za sladek okus. Enostavno ni bolj naravnega, za vse tiste, ki se navdušujete nad naravnimi vabami. Odličen dodatek vsakemu boili miksu.

PTX™

Bogat z naravnimi dobrotami,  PTX™ lahko uporabljamo samostojno za izdelavo kep, lahko pa ga zmešamo 50/50 z Red Factor™ in naredimo testo za kroglice. Odličen je kot dodatek vsakemu boili miksu, predvsem pa ribjim miksom, saj je ena od sestavin PTX-a ribja moka. Gre za sestavino, ki vsebuje veliko melase, in da boili sladek okus, poleg tega pa poskrbi za hrustljavost.

HONEY RED™

HoneyRed™ vsebuje originalni Robin Red® in je bil razvit kot dodatek sipki hrani za izdelvo kep, testa, če pa ga zmeljemo da dobimo bolj fino moko, pa je možno samo iz Honey Reda izdelati boile. Veliko kraparjev pa ga dandanes uporablja kot dodatek boili miksu.

Ta zelo atraktivna mešanica je ena od najbolj zapletenih in uspešnih vab(sestavin), ki jih je Haith’s kdaj koli uspel narediti. Vsebuje veliko majhnih semen,  različnih naravnih olj, sladkorjev in začimb. Vse skupaj pa prežema sladkoba in vonj po medu.

BIRDFOOD (rearing and condition food)

Odličen dodatek vsakemu boili miksu. Gre za mešanico osnovano na zdrobljenem sušenem jajčnem biskvitu, z dodatkom različnih zmletih žitaric, stročnic, semen in ostalih dobrot, in je  osnova  za Red Factor™ in Nectarblend™.  Mešanica je bogata s proteini in ogljkovimi hidrati.  Lahko uporabljamo kot dodatek, lahko pa služi tudi kot osnova boili miksu.