Prvomajski ribolov

Bližale so se prvo majske počitnice in s tem tudi čas, da se odpravim na ribolov. Odpravil sem se na jezero Rakitje-Keč. Jezero se nahaja jugozahodno od Zagreba v občini Sveta Nedelja, v mestu Rakitje. Športno ribolovno društvo Rak-Rakitje upravlja s tremi prekrasnimi jezeri: Finzula, Keč in Tempo.

Ker sem imel v planu oditi na to vodo sem prej poklical svojega prijatelja, ki je član ŠRD Rakitje, da se pozanimam o stanju na jezeru. Informacije niso bile obetavne saj riba ni bila aktivna in tudi vodostaj je bil zelo nizek! Ampak jaz se nisem oziral na te inormacije in se odločil kljub vsemu obiskat jezero, ki sem si ga zadal odloviti. Nekaj dni pred ribolovom sem pripravil dobrih pet kilogramov Imperialovih boiliev Carptrack Explosive stick-mix z dodatkom Carptrack liquid, Carptrack powder in Carptrack aromo Bloodworm ter partikel.

V ponedeleljek zjutraj sem se odpravil proti jezeru. Na cesti je bila velika gneča na jezero sem prišel v dopoldanskem času jezero je bilo kar precej zasedeno. Na željeni poziciji kjer sem nameraval loviti pri ribiškem domu so lovili Ljubljančani. Po kratkem pogovoru ugotovim, da se odpravljajo domov! Počasi začnem nositi stvari postavim si šotor tako, da sem imel rezervirano pozicijo. Ker sem imel nekaj časa sem odšel kupit tri dnevno karto v ribiški dom. Ko so Ljubljančani pospravili svoje stvari je napočil čas da začnem jaz svojo ribičijo. Vzel sem marker palico v roke in začel z markiranjem. Našel sem na približno sto metrov velik plato z trdim podnom na globina meter dvajset. Čas je bil, da nahranim. Odločil sem se, da bom lovil z eno palico pred platojem z drugo palico prek platoja malo stran od krmišča.

Prva noč je bila relativno mirna dobil sem enega krapa.

Naslednjo jutro sem se zbudlil v rahli megli in občudoval kako se dviguje iz jezera. Ker z prejšnjo nočjo nisem bil zadovoljen sem si rekel, da je treba nekaj ukreniti in ribo privabiti na krmišče. Potegnil sem ven sisteme in vzel v roke marker in zopet začel z markiranjem jezera. Našel sem zelo zanimivo pozicijo na približno šesdeset metrov kup peska (sprud) en meter globine in previs na globino meter in pol sem se odločil da obilno nahranim. Pomečem sisteme in napočilo je čakanje. Na prijem ni bilo potrebno dolgo čakati. Desna palica, z katero sem lovil v globini pred sprudom je dala griz na prezentacijo boila Carptrack Explosive stick-mix+Pop up. Po kratki borbi z ribo, se znajde na blazini prelepi usnjar. Tehnica se je ustavila na 13.400kg.

Po izpustu ribe sem osvežil boilo z Carptrack liquid in Carptrack powder-jem in poskusil kako se bo riba odzvala na dodano kombinacijo.Vržem sistem in nahranim nekaj raket partikla in boiliev. Riba ni bila pretirano aktivna drugod po jezeru. Kmalu zatem se ozrem proti palicam, ter zaslišim neprestano piskanje mojega Fox Mx-a in odvijanje silka, hitro stečem do palice in rahlo dvignem palico. Riba neprestano odvija in odvija, poskusim ribo ustaviti, da bi jo dobil malo bližje k obali a riba se ni predala in odvila že kar nekaj silka. Riba se končno ustavi in začne plavati desno proti sosedu ki je lovil blizu mene, ribo nekako ustavim in pripeljem do obale, ribo poskušam nekako dvigniti od podna ampak riba se enostavno ne da. Ribo nekako dvignem na površino in zagledam prekrasnega luskinarja. Ribo zajamem v podmetalko in jo odnesem na blazino. Vedel sem da ima riba krepko preko 20kg in kar nisem mogel verjeti, da mi je to uspelo. Tehnica se je ustavila na 22.600kg.

Prekrasen luskinar z težo 22.600kg

Moj PB z težo 22.600kg in zahvala gre Carptrack explosiv stick-mix + POP UP

Dobitne kombinacije: Boila+pop koruza, boila+pop up in singl boila

Rekel sem si, da bom malo bolj obilno nahranil, ker sem videl, da se mi je začela riba lepo kazati na krmišču. Med tem, ko me je obiskal prijatelj Filip, ki sem ga spoznal na prvem ribolovu sem imel še 7 rib, ki so tehale do 10kg.

Prelepi usnjar se ni mogel upreti boile CarptrackExplosive stick-mix +Carptrack liquid -Powder

Čez noč nisem imel nobenega prijema tako, da sem zjutraj osvežil naveze in nahranil, kar mi je ostalo. Do prihoda očeta sem imel dva prijema, ki sta se nažalost odpela. Počasi sem pospravil. Preden sem odšel in zapustil jezero sem se poslovil od ljudi ki sem jih spoznal v teh treh dneh in ki so mi pomagali okoli informacij. Na jezero se vsekakor še vrnem.

 

Urban Kovačič