Reportaže s terena

Trio Adio v deželi Miška Kranjca

Zime je bilo konec, tako da se je datum spomladanske kampanje nezadržno bližal. Oklevali smo med več vodami, na koncu pa smo se odločili za gramoznico v Prekmurju, ki velja za težjo vodo, vendar se je na koncu izkazalo, da je bila odločitev prava. Sam sem se odločil za boilije IB Carptrack Monster, IB Carptrack Elite ter IB Carptrack Elite Strawberry.

Ready made elite strawberry se je kljub težkim pogojem izkazal za vrhunsko vabo.

Pripravljeni elite strawberry hook baiti preliti z amino dipom elite strawberry in različica e.s. flying

Prijatelj Anže se je odločil za kombinacijo IB Carptrack Stick-Mix ter IB Carptrack Fish, Andraž pa se je odloči,l da sam zrola boilije in sicer IB Carptrack Stick-Mix in IB Carptrack Monster-liver.

Preverjeno Izbrane IB komponente za težke vode.

Spakirali smo še zadnje malenkosti in se odpravili. Na vodo smo prišli malo pred temo tako da smo se takoj lotili postavljanja tabora.

Mighty …

Časa za soniranje nam je zmanjkalo tako da smo pripravili PVA-je in začelo se je. Ponoči se prvič oglasi novi piskač Fox Micron NX-R in na suhem se znajde mali som. Vsaj riba je si mislimo in se odpravimo spat.

Novi Set Fox micron NX-R

Brko se je poslatkal z medenim carptrack stickmixom

Nočni prijatelj

Zjutraj pa sledi prvo presenečenje, rola leti kot zmešana Anže skoči iz šotora, počasi se skobacam še sam in hitro ugotoviva da ne gre za majhno ribo. Palica Century C2 se uvija in po skoraj pol ure dolgi borbi je na suhem prelep divjak luskinar z 14,8 kg.

Carptrack Explosive stick mix se je ponovno izkazal.

Prekrasno!

Zadovoljni se lotimo soniranja in ostalih opravil. Čez dan je bilo v vodi vse mirno zato pa se je toliko več dogajalo na suhem saj smo pekli odojka.

Andraž se odpravi v sosednjo vas in nam prinese 15kg presenečenje 🙂

Večerja bo tokrat obilnejša

Še malo…

Po obilni večerji se odpravimo spat, noč je mirna. Zjutraj piskač ponovno zapoje pri Anžetu in na suhem je lep veleluskinar. Malo zatem se prvič oglasi tudi moj piskač in že je tu lep golač.

Samo pri Andražu je še vse mirno – vendar ne dolgo. Oglasi se tudi njegov piskač in vsi se zadovoljni pripravimo na noč.

Noč je bila pestra dobili smo 2 ribi in jih še nekaj izgubili ter se odpravili spat. Po le nekaj urah spanja pa ponovno piskač. Pogledam iz šotora in vidim Andraža kako drila ribo poleg mojih palic. Spet se je zapletlo pomislim, toda rola kar leti. Skočim, zategnem in takoj začutim da je lepa riba. Čez nekaj časa sta obe ribi na suhem – Andražev amur dolg 100 cm in težek 13 kg, ter moj novi osebni rekord z prelepim luskinarjem težkim 18,5 kg.

Torpedo z 1m

Moja malenkost z 18,5kg

Bilo je kar prelepo da bi trajalo tako, da nam je začel nagajati močan veter in kmalu je bila tu nevihta. Proti večeru je začelo spet močno deževati in tako naprej celo noč ,tako da smo se skrili v šotore. In zjutraj spet, oglasi se daljinec skočim iz šotora in po dobri borbi je tu nov lepotec z 16,7 kg.

Elie Strawberry ponovno da obetaven rezultat

Veter se ni umiril napoved pa je bila slaba tako, da smo se odločili da se odpravimo domov nekoliko prej. Zahvalil bi se Anžetu in Andražu za nepozabno kampanjo, ter trgovini Carpio in Aljoši ter Imperial baitsu, ki so vse to omogočili.

Dober prijem in C&R!

Uroš T