34,8kg Carp Power from 4800 HA!

Sreda 16.maj in spet sem na eni od mojih najljubših voda, eno največjih jezer v evropi ki meri zajetnih 4800Ha. V mislih sem že splaniral celotni ribolov, želel sem loviti v plitvem zalivu in se v upanju da me nihče ni prehitel odpravil na izbrano mesto. Nekaj dni nazaj, sem bil na tem mestu z Maxom, vendar nisva imela veliko časa za ribolov. Kljub temu sva bila prepričana, da je mesto odlično zato sem se odločil poizkusiti. Takoj ko sem se ustalil na mestu sem zaslišal ribo, ki se je obrnila na levi. Hitro sem skočil v čoln in šel pogledat če je riba še tam, ampak na žalost sem bil že prepozen. Na vseh štirih palicah sem po priporočilu Maxa Nollerta imel Carptrack Fish boili, obdelane z Carptrack InL in Carptrack InP. Ta kombinacija je vedno moja prva izbira. Po tem ko sem vse štiri palice odložil na mesta sem si skuhal obilno kosilo.

Tri ure kasneje je Delkim že zapel nam kraparjem najljubši zvok. Hitro skočim v čoln iBoat 260 in se hitro odpravim s čolnom nad ribo. Ko prispem na mesto, vidim kako se je laks zapletel v veje. Ne občutim kontakta z ribo in že sem mislil da je borba končana. Meter za metrom sem pridobival laks, ko nenadoma zagledam ogromen svetel obris. Kot po čudežu se je riba osvobodila vej in borba se je lako nadaljevala na odprtem brez ovir. Po 15 minutah se je riba vdala in priplavala na površino in v prvem poizkusu pristala v mreži. Izkoristil sem drsne sedeže v iBoatu in tako je bilo več kot dovolj prostora za pošastno veliko ribo. Kmalu sem spoznal kaj sem pravzaprav ujel in na obali je tehtnica pokazala 34,8kg. Noro, nisem mogel verjeti, možnost ujeti tako ribo MOBY DICK-a na tako veliki vodi je enaka možnosti da najdem iglo v senu. No očitno sem jo našel. Takoj sem obvestil vse dobre ribiške prijatelje da bi delil ta srečen trenutek z njimi. Seveda smo odprli penino in nazdravili mojemu neverjetnemu uspehu.

Komentar Maxa Nollerta:

Moby Dick, velik ploščič.

Seveda se danes povsod lovijo krapi težki preko 30kg na manjših oz. izredno majhnih vodah, taki ulovi kot je Dylanov pa so redki. Ko sem zvedel za ulov sem dobil kurjo polt. Tak ulov je zgodovinski in ga lahko primerjamo z ulovom slavnega Buldožerja iz Orienta. Buldožerja bodo vedno povezovali z Leonom Hogendijkom in kot sem rekel Dylanu, vedno ga bodo povezovali s to ribo. Dylan vsak ribolov ulovi ploščiča zato se ga je prijel vzdevek Bremehunter (lovec/ribič ploščičev) zato se je odločil da bo ribo poimenoval **la breme great**(veliki ploščič).

Dylan zahvaljujem se ti, da si zgodbo in prečudovite slike delil z nami.

 

Sanje so postale resničnost…