Carptrack Worm Up

Worm Up Range

Lansko poletje mi je Max namignil, da ima v igri novega aduta. Ničesar mi ni želel razkriti, le namignil mi je, da gre za nekaj v zvezi s črvi. Na vse skupaj sem že skoraj pozabil, potem pa objavi veliko novico. Uspešni seriji Carptrack se bo pridružila Worm Up boila. Takoj sem želel vedeti več, a kaj ko tudi Max ni imel kaj dosti povedati. Vse skupaj je bila le ideja, ki je izhajala iz dejstva, da so črvi odlična in danes spregledana  vaba. Želel je ustvariti bolj ”naravno” vabo in biti prvi, ki bo tržišču ponudil tak tip boile.

Prvič se ni konceptiranja boile lotil sam, pač pa se je za nasvete, ideje, obrnil na širšo množico, kar je tudi objavil na svoji spletni strani in ideje o sestavinah so se začele nabirati. Bila je zima, čas sejmov, kar je pomenilo, da ni bilo veliko časa za ustvarjanje nove boile. To pa ne pomeni da nismo bili produktivni. Tisto malo časa je bilo dobro izkoriščeno in ni minil dan ko ne bi bili korak bližje. Vse skupaj se je odvijalo v več fazah.

Predizbor
Najprej se je skrčil seznam sestavin. Nekatere niso bile primerne, in ne sodijo v celoten koncept. Nekatere niso bile primerne zaradi kvarljivosti oziroma zelo omejenega roka uporabe. Tiste, ki pa so bile primerne in jih še ne uporabljamo v ostalih boilah so se naročile.

Brain storming
Posebej zanimiva je bila raznolikost  predlaganih sestavin. Kot že rečeno, nekatere niso bile primerene ker se niso skladale s celotnim konceptom, nekatere pa smo vključili, saj jih je predlagalo toliko ljudi, da smo to enostavno morali upoštevati. Nekatere sestavine niso bile vključene, vendar so nas navdihnile za kakšno drugo, podobno sestavino.

Kaj je smiselno?
Sedaj je potrebno kontaktirati dobavitelje da raziščejo kakšne so minimalne količine, ki jih moramo naročiti in cene le teh. To sploh ni enostavno in vzame veliko časa. Pri tem ne smemo zanemariti visoko kakovost svežih sestavin kot tudi na ceno, ki vpliva na končno ceno boilov. Potrebno je pogledati razmerje cena/učinkovitost.

Ko imamo nove sestavine
Ko smo našli primerne dobavitelje nam pošljejo manjše vzorčne količine in ocenimo kvaliteto sestavin. Spet je na vrsti izločanje in na koncu ostanejo le najboljše. Eno in isto sestavino lahko v različni kakovosti ponuja več različnih proizvajalcev.

Izkušnje prihranijo čas
Zaradi dolgoletnih izkušenj z konceptiranjem in izdelavo boilov lahko predvidevamo kako posamezne sestavine  delujejo skupaj. Kako se rolajo, topnost, stabilnost(kvarljivost), trdota,… Nikoli ne ignoriramo končnega profila vabe, torej kakšna je vrednost ogljikovih hidratov, proteinov, maščob,… Razumevanje vsega nam omogoča kasnejše svetovanje in priporočila, kdaj uporabljati te boile.

Preveč kuharjev pokvari juho?
Ne, če je to narejeno pravilno. Miks sestavimo sami, saj na koncu želimo Imperial Baits boilo. Potem se začne testiranje boilov v različnih pogojih.

Prve izkušnje
Vsak tester, ki je prejel Worm Up mix paket nam zaupa svoj pogled na boilo. Od splošnega vtisa, do rezultatov na ribolovu. In te največ štejejo. Tako dobimo celotno sliko kako se boila obnese v različnih pogojih na različnih vodah. Ta proces lahko ponavlajmo dokler nismo popolnoma zadovoljni in prepričani v potencial, ki ga imajo vse Carptrack boile.

Nekaj  tednov nazaj sem prejel Worm Up Mix paket, ki je vključeval novi mix in novo aromo. Vse skupaj me je izredno navdušilo in kmalu sem začel sem razmišljati katere tekoče in praškaste aditive naj vključim. Nisem preveč kompliciral, in nisem želel dodati preveč aditivov, ki so že preizkušeni atraktorji, želel sem sem da se izkaže Worm UP.

Splošen vtis je dober. Miks ima dobro strukturo, zanimiv vonj, odlično se rola.  O lovnosti zaenkrat še ne morem govoriti, saj ga bom prvič preizkusil ta vikend. Vendar pa ulovi nekaterih kolegov nakazujejo, da gre za še eno odlično vabo.

Ni še konec!

Max pravi da to ni končna verzija in da je treba stvari še malo dodelati, kar pomeni da se bo vse skupaj malo zavleklo. Toliko časa se je že vložilo v razvoj te izjemne vabe, da bi bilo škoda popustiti pritiskom in boile spraviti v prodaja. Max je perfekcionist in takšne so tudi njegove vabe, izpopolnjene do popolnosti. Naslednji teden pričakujemo novo pošiljko testnih vab in ko bo kaj novega se vam zopet oglasim z novicami o Worm UP boili.

Prvi rezultati nove Carptrack worm boile so že tu!

Julian je en izmed prvih testiral Carptrack worm up in rezultat je bil nad pričakovanji!

Stari izkušeni ribi se nista mogli upreti novi čarobni kroglici Carptrack Worm UP!

 

Carpio team