Relax v Bosni

Kolega sta se že v mesecu marcu odločila, da odideta na prelepo in zahtevno vodo v Bosno, na jezero imenovano Pelagičevo. En mesec pred odhodom pa me eden od njiju pokliče in pove, da prijatelj ne bo mogel oditi in da je zame prosto mesto. Naslednji dan si v službi izborim dopust in začele so se priprave.

Teden pred odhodom odnesem Luki mixe, da mi zrola sveže bojle. Odločil sem se za Carptrack fish mix v katerega sem dodal naslednje komponente: Carptrack amino liquid, carptrack aroma bloodworm, carptrack betain, carptrack black pepper, carptrack intense fish oil in carptrack liquid. Poleg fish mixa sem si sabo vzel še Cartpak banana mix obogatenega z carptrack amino liquid, carptrack aroma banane, carptrack betain in sladilom NHDC.

V torek končno ob dveh zjutraj zazvoni budilka in čas je bil za težko pričakovani odhod.

Na jezero prispeva ob osmi uri zjutraj, kjer naju že čaka prijazni oskrbnik jezera. Sledi nakup kart, nato pa odideva na najino pozicijo.

Ker je jezero znano kot malce težja voda in ker ga nisva poznala, je najprej sledilo markiranje. Vedel sem samo to da moram najti trdo podlago, ker je veliko mulja. Markiranje mi je vzelo kar 3-4 ure, a se mi je to kasneje obrestovalo. Sledilo je še dvo urno raketiranje in kobranje, nato se je ribolov začel.

Carptrack Fish in Banana mix. Najuspešnejša kombinacija na omenjenem jezeru.

Izbrane komponente.

Prihod na pozicijo

Klobase že dišijo mmmm. Ejga Vačn pust telefon, da nauš zažgau. 😉

Malo počitka do prijema

 

V štirih dneh sem s pomočjo IB produktov ujel preko 200 kg rib, najtežje so bile: 2 ribi 18+ kg, 2 ribi 19+ kg, 1 riba 21 kg, ter najtežja riba kampanje 23,5kg

 

Anže Žibert – Štef