Poletni oddih

Kot sem že omenil, bom letos več časa namenil Slivniškem jezeru. Brez kakšnih posebnih planov, odločitev za naslednji ribolov ni bila težka. Zadnjič sem se odločil za Monsters Paradise boile in odločitev definitivno ni bila slaba, ampak tokrat se nisem želel ponavljati zato sem izbral Carptrack Fish boilo v velikostih 18 in 24mm. Poleg tega sem hranil še z Carptrack Amino pellets v velikosti 15mm. Partikla in druge hrane nisem uporabljal.

Tokrat sem poizkusil z Carptrack Fish boili

Boile sem sušil kar v čuvarki

Na jezero sem prišel pozno zvečer, zato se mi ni nikamor mudilo. Počasi sem postavil šotor in ležalnik. Potem pa v čoln in poiskati primerno pozicijo, kar mi je vzelo slabo uro. Odločim se da bom malo nahranil, zato nakobram kilogram boilov za začetek, raketiranje pa pustim za zjutraj, saj si še nisem pripravil spod miksa. Razstavim še palice, zvežem sisteme in naveze in vse je pripravljeno. Ker se mi nikamor ni mudilo sem zjutraj z ribolov pričel ob pol osmih. Sledila je priprava spod mixa in raketiranje.

Spod mix

Po eni uri raketiranja sem skobral še kilogram boilov. Na prvo ribo ni bilo potrebno čakati prav dolgo in kmalu se je v podmetalki znašel luskinar težek okoli 7kg. Do večera mi je uspelo ujeti še nekaj podobnih luskinarjev, najtežji pa je tehtal 11kg. Zvečer ponovno raketiranje in kobranje, tako da je bilo vse pripravljeno za noč. Nekaj časa še posedim pred šotorom, potem pa se počasi odpravim spat. Ravno ko sem se ulegel in prižgal receiver pa pii pii piiiiiiiiiiii. Po kratki borbi se je na obali znašel luskinar težek 10,2kg. Takoj ko sem ribo izspustil sem nakedral novo boilo. Po dveh poizkusih sem zadel željeno pozicijo, nakobral nekaj pesti boilov in se odpravil spat. Skoraj sem že zaspal ko me je zbudil zvok drugega piskača. In tako se je nadljevalo do dveh zjutraj. Do jutra me je zmotila samo še ena riba. Tako sem v prvih 24urah ujel 12rib in sem bil z ribolovom zadovoljen. Zjutraj sem najprej obilen zajtrk privoščil ribam, potem pa še sebi. Meterologi so napovedovali poslabšanje vremena, kar sem že lahko občutil, pihal je severovzhodnik, ohladilo se je in na nebu so se začeli pojavljati oblaki. Po nekaj luskinarjih težkih med 7 in 9kg in enim vložencem sem ujel zelo borbenega luskinarja težkega 11,5kg.

Luskinar 11,5kg

Ravno ko sem ga zajel je začel padati dež. Hitro sem premetal sisteme z svežimi boili. Kljub dežju, se glede na aktivnost ribe odločim za ponovno hranjenje, potem pa se umaknem v šotor. Ni minilo pet minut in že prvi prijem, koi krap, ki ga zvagam saj ga je kolega zadnjič ujel pred letom dni z 5kg, tokrat pa je riba tehtala 6,2kg. Hitra fotografija in že leti sistem z svežo boilo na pozicijo. Nakobram še pest boilov in hitro nazaj v šotor.

Eden od najljubših mi je carptrack fish dip.

V naslednjih nekaj urah, ko je padal dež je bila riba res aktivna. Do večera mi je uspelo ujeti še 7 rib, nekaj manjših, večina pa okoli 9-10kg. Vse ribe so bili luskinarji in ravno ko sem se začel spraševati, kdaj me bo presenetil kakšen usnjar ali zrcalar sem ulovil prvega, težkega 10,4kg.

Prvi usnjar

Pred nočjo spet nahranim in potihem upam na prav tako uspešno moč kot je bila prejšnja. Izkazalo se je da je bila druga noč še boljša, saj do pol petih zjutraj nisem zatisnil oči. Po vsaki ribi sem nekaj časa še ostal zunaj in poslušal ribe kako se obračajo na poziciji. To noč sem ujel kar pet rib od 10kg do 11,5kg.

Dve največji od petih rib 10,8kg in 11,5kg

 In še zrcalar 11kg

Utrujen od naporne noči sem se zbudil šele ob pol desetih zjutraj, pa še to zaradi psa, ki je komaj čakal da ga spustim ven. Po 48 urah ribolova sem ulovil 30rib, bil sem zadovoljen.  Ker se je teža rib stopnjevala in ker sem želel pred odhodom domov posušiti opremo sem se odločil da podaljšam ribolov še za en dan. S seboj sem imel ravno še dovolj hrane za sebe in ribe in odločitev res ni bila težka. Odločil sem se da še zadnjič raketiram, potem pa do konca odlovim samo še s kobro.

Z raketo sem hranil samo še Carptrack brikete prelite z Carptrack Liquidom.

Preko dneva sem ujel še nekaj zrcalarjev in kar je bilo zelo zanimivo, da niti eden ni tehtal pod 10kg. Uspelo mi je ujeti, tudi albino zrcalarja. Med samo borbo sem mislil, da gre za ponovljen ulov Unique-a, ko pa je bila riba v podmetalki sem si oddahnil. Nikoli ni zanimivo ujeti iste ribe in seveda sem bil vesel da gre za novo ribo. Riba je bila krajša in bolj debela od Unique-a, tehtala je 12,8kg.

Zrcalar 11,5kg

Zrcalar 12,8kg

Do večera mi je uspelo ujeti še dva manjša luskinarja, tri ribe zapored pa so se mi odpele. Kljub temu da se vsakič preveril ostrino trnka sem zamenjal navezo in do konca ribolova nisem imel več problemov s tem.  Zvečer sem še obilno nahranil z boili in se kmalu odpravil spat.  Ujel sem dve manjši ribi, potem pa še enega 11,7kg luskinarja. Potem pa je sledil počasen prijem pi pi pi ki se je počasi razvil v ful run piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Nekaj časa je trajalo preden sem uspel priti iz šotora, saj sem zaradi dežja moral obleči waterproof. Hitro sem ugotovil da gre najbrž za lepšo ribo. Po polurni borbi sem jo uspel zvleči do obale kjer je riba nasedla v 35-40cm vode. Zaradi močnega glavobola, ki je bil posledica vetra, ki se še vedno ni umiril in dežja sem želel ribo čimprej zajeti. Na žalost je v tem trenutku počil laks, ribe pa žal nisem uspel  videti. Najbrž top riba tega ribolova se mi je uspela izmuzniti. Do jutra nisem nič več ujel. Zjutraj pa sem počasi začel pakirati, saj je bil čas za odhod domov.

Fox Rapide PVA system

Uporaba je tako enostavna in bistveno skrajša čas izdelave pva vrečke

Thor  “Ižanc” me po novem spremlja na vsakem ribolovu.

 Čas je za odhod domov

 

Se vidimo za vodo in dober prijem,

Luka Blažič