Max Nollert – Veliki Intervju

Predgovor:

Leta 1986 je Max Nollert naredil svoje prve boile na roko! Kot lastnik in direktor družbe Imperial fishing (Imperial Baits), ustanovljene leta 2004, se mu zahvaljujem za odgovore na moja vprašanja.

Izdelava boilijev za ribolov v Luxemburgu leta 1992

 

Achim Seiter

AS.: Živjo Max. Bi se lahko prosim predstavil bralcem.

M.N.: Najprej bi se rad zahvalil reviji Carp Mirror (vodilna nemška revija, namenjena izključno kraparjem) in ekipi za interes, ki so ga pokazali glede tega intervjuja.

Rodil sem se v Nemčiji, v mestu Traben-Trarbach, ki leži ob reki Moselle. Pet let sem študiral oenologijo(vedo o vinih) v mestu Geisenheim, ki leži v neposredni bližini reke Ren, na kateri sem odlovil tudi do 150noči. Prve boile sem naredil iz nizozemskega miksa v prijateljevi kleti leta 1986. Naredila sva le pol kilograma miksa, ga oblikovala v kroglice za kar sva porabila en dan in potem kuhala dokler niso kroglice priplavale na površino. Nekje sem prebral, da je takšen pravilen postopek. Potem sva hranila s po 50 boili vsak dan v pristanišču Traben Trarbach . Nekega dne sem odšel ob pol šestih zjutraj s kolesom z vso opremo na ribolovno mesto. Na poti sem nabral nekaj deževnikov, ki so ležali na mokri cesti. Takrat me moderne vabe kot so boili niso prepričale, zato sem na koncu na obeh palicah lovil na deževnike namesto na boile. To jutro sem izgubil dve močni ribi zaradi boj in tako sem na ulov prvega krapa na boilo čakal dve leti. To se je zgodilo leta 1988 v Luxemburgu s pomočjo readymade boile z aromo jagode. Po tej izkušnji sem bil poln entuziazma in sem nadaljeval z ribolov krapa na boilo. Na reki Moselle sem nekaj let preizkušal, takrat še dokaj novo metodo ribolova krapa na las, vaba je visela ob trnku (KM hair method). Za vabo sem uporabljal koruzo in drugo hrano. Metoda se je izkazala za zelo uspešno in uspel sem ujeti kar nekaj lepih krapov.

Sprva je bilo nemogoče ujeti krapa preko 15kg.  Leta 1994 pa sem se preselil v Rheingau, kjer sem spoznal Andreasa Scherfa in Rene Rexa na ribolovu v Franciji na mogočnem Orientu. Začela se je nova doba v mojem ribiškem življenju, saj sem bil prvič obkrožen z ljudmi, s katerimi sem lahko v tem hobiju naredil korak dalje.

1988 Prvi krap na boili, ki je tehtal 8kg

Zame je bil to prelep luskinar!

1992 ribolov v Luxemburgu – minus 14 stopinj

1992 – težki pogoji – 14 stopinj – reka Neckar KKW Neckarwestheim. Takrat sem spoznal Markusa Lamprechta.

1994 – Sedem mesecev sem delal v Franciji brez prestanka in lovil vse noči-5kg iz Cher

Eno noč kasneje 4,5kg!

1995 – 10 dni na orientu, z mojo francosko prijateljico Alexandro

lac de la foret d’orient prečudovit ribolov!

Edini krap v treh tednih 6,5 kg

1997 – Vrnil sem se nazaj na neko drugo jezero v tej regiji z prijateljem Renejem Rexom

Rene Rex caught je ulovil to ribo po 24urah, na zelo oddaljeni poziciji

AS: Nam lahko prosim pojasnil tvoj način ribolov pred ustanovitvijo podjetja?

MN: V letu 1995 sem bil sponzoriran od podjetja Mosella, tam pa sem tudi delal dve leti, od leta 1999. Moja naloga je bil menedžment produktov in prodaja v Franciji. Leta 2002 sem z še dvema poslovnima partnerjema ustanovil podjetje, vendar smo se zaradi razhajanja idej ločili po letu in pol sodelovanja. Takrat pa je k meni pristopil Bill Cottam(Nutrabaits) in tako sem eno sezono odlovil za Nutrabaits, kar mi je prineslo odlične rezultate. Medtem mi je uspelo postaviti na noge Carp-GPS in s tem mi je uspelo približati uporabo GPSa kraparjem.

Začetki Carp-GPS-a

Pati me je velikokrat spremljala v ribolovu

Lowrance iFinder serija (danes H2O) je še vedno eno najboljših pomagal pri orentaciji na vodi, saj si lahko shranimo vsa zanimiva mesta in jih ponovno kasneje najdemo. Ta naprava se je prodajala izredno dobro, celo v Franciji, Češki,… Malo kasneje skozi razne raziskave sem spoznal mnogo strokovnjakov, ki so proizvajali posebne in zelo zanimive moke. Vedno sem se osredotočal na vodotopne atraktorje. Končno sem leta 2004 ustanovil Imperial Baits. Zlahka sem prepričal nekaj prijateljev, ki so podpirali moj ”projekt”, vsak je s svojimi sposobnostimi doprinesel na drugačen način. Nekaj jih je bilo sponzoriranih in so odklonili nadaljne sodelovanje, zato da so lahko pomagali meni. Mislim da tega ne obžalujejo.

1992 – Gondrexange – 8kg

Čudovit trenutek zame!

1995 – trije krapi v eni noči na reki Ren

1995 – Moj osebni rekord iz reke 19,5kg

1995 – Reka Ren 12 kg

AS: Kaj te je spodbudilo da si ustanovil “Imperial Fishing”?

MN: Moje izkušnje pridobljene z delom za Mosello in poleg tega poznavanje določenih produktov so bile navdih za nekatere ideje. Bil sem mnenja da le te lahko združim z nekaj specialnih produktov, katere sem skrbno izbral in katere so bile nujno potrebne, da bi se moje boile razlikovale od ostalih na trgu. Po nekaj pozitivnih poizkusih (v obliki ribolova seveda), sem ugotovil, da mi je uspelo ustvariti nekaj res posebnega. Ker vem da je trdota boile pomembna, sem vključil egg albumin in lactalbumin za vezavo in trdoto. Izdelava boilov iz takih miksov je zato zelo enostavna.

1995 – zelo borben 8 kg krap iz reke Ren

1996 – 14 kg reka Ren na dvojni las, kombinacija boile in koruze

Enako kot zgoraj

2001 – amurja iz Rena 19 in 19,5 kg za mene in Franka Rotrechta

1997 – reka Ren

Poleg ustvarjanja in testiranje novih miksov, boilov in ostalih vab je pomembna naloga ekipe, svetovanje uporabnikom (informacije in pravilna uporaba Carptrack izdelkov). Takojšen uspeh, je pomemben zato, da nam stranke tudi v bodoče zaupajo in verjamejo v naše izdelke.

Osebno se mi zdi komunikacija z kraparji-uporabniki zelo pomembna, saj nam lahko nudijo dragocene informacije. Rezultati so seveda različni, upoštevati moramo veliko faktorjev, dan za dnem, teden za tednom in nikoli obupati!

Januar 2002 – 24,1 kg Moselle

2004 Lac du Der 4800 ha – Po močni nevihti in deževju so bili krapi zelo aktivni

AS: Kako si razlagaš konstantne in dolgotrajne uspehe tvojih izdelkov tako v Nemčiji, kot tudi po ostali Evropi. Nekateri so postali bestsellerji. Kakšni so razlogi za to?

M.N.: Naši produkti se uporabljajo  efektivno in uspešno s strani nemškega in evropskih Carptrack teamov. Te rezultati vzbudijo zanimanje, motivacijo  ostalim ribičem. Današnji bestsellerji kot na primer Carptrack Monster-Liver, Monster`s Paradise, Elite Strawberry in Osmotic Spice kot tudi Cold Water in Activ Boilies (Cold Water v 28 mm) so neverjetne vabe, ki jih trenutno lahko ponudi le peščica podjetij na trgu. S temi vabi smo lahko zares uspešni in so sposobne ujeti enormne količine krapov. Zaslužene so za ulove velikega števila krapov prek 25 in 30kg, osebnih rekordov in celo dva svetovna rekorda. Ulovi krapov težkih preko 30kg v različnih letnih časih, so poskrbeli za pravo senzacijo v zadnjih nekaj letih. V našem Carptrack teamu je kar nekaj avtorjev, ki pišejo o svojih dogodivščinah in taktiki v različnih mednarodnih revijah, kar pripomore k prepoznavnosti IB produktov.

Oglaševanje ni nepomembno. Kakšna je prednost imeti zlato, če nobeden ne ve da ga imaš. Zato oglašujemo, včasih smo pri tem direktni in agresivni in vso pravico imamo biti!

Zaradi vsega tega, sedaj počasi žanjemo sadove našega dela.

V določenih obdobjih je veliko kraparjev postalo pozornih na naše izdelke, saj lovijo v vsaki vodi, državi,… V preteklosti sem si z mnogimi uporabniki dopisoval preko e-maila. Zato sem si v preteklih osmih letih izmenjal preko 175,000 mailov. Ključ do sedanjega in prihodnjega uspeha Imperial Baits-a je je v ocenitvi in vsoti vseh teh izkušenj, ki so mi bile posredovane preko mailov.

2009 – Etang du Stock z Bernard Hesse – delo je opravljeno, začne se čakanje

AS: Nam lahko poveš o novostih?

MN: Ko smo delali na katalogu za leto 2011, smo uspeli razviti dve novi kompletni Carptrack seriji in tako pokazali da se niti po šestih letih ne mislimo ustaviti. Evropski Carptrack team je uporabljal obe vabi v preteklosti in nas o svojih uspehih obveščal v iBlog. Nekateri so pričakovali Monster’s Paradise veliko prej. Vendar nisem želel hiteti. Bolj nepričakovan je bič Explosiv stickmix. Tega najbrž nihče ni pričakoval, saj so le redki delali boile iz stickmixa. Zaradi posebnega procesa izdelave je možno imeti dovolj trde boile, ki jih lahko uporabljamo v vsakem letnem času. Čas v katerem se te boile razgradijo je med običajno in Cold Water boilo. Zato je Stickmix boila, ki med drugimi vsebuje velik odstotek GLM, lahko zdrži na lasu preko noči tudi poleti. Sedaj ko prihajata jesen in zima, voda se bo ohladila in za hladno mrzlo so idealne sladke boile, ki so aromatizirane z medom.

Monster’s Paradise boile so zaslužen za ulove kar nekaj ogromnih rib in sam trdim da je to ”najmočnejša” boila na svetu v več popgledih. Na lasu zdrži zelo dolgo in vsebuje veliko česna in paprika, poleg tega pa še bloodworm aromo, zasnovana pa je na osnovi Monster boile, ki je znana kot zelo atraktivna vaba, kateri se krapi-debeli krapi enostavno ne morejo upreti.

Kot vedno smo obe seriji ponudili v različnih velikosti 16mm, 20mm, 24mm(NOVO) in  28mm kot tudi  DIP, GEL, Pop Ups in Half`n Half`s.

V letu 2012 bomo naredili nekaj povsem novega. Že od oktobra prakticiramo ”crowd sourcing” za novo boilo imenovano Worm Up. Nismo si postavili nobenih časovnih ovir in rokov, saj ne želimo da bi trpela kvaliteta. Napredek si lahko ogledate na www.my-boilie.com

Avgust 2009 – som iz reke Ren

Lovil sem z Markusom Paparozzijem – som iz reke Ren

Junij 2009 – rezultat po nekaj minutah ribolova

November 2009 – po desetih dneh v zadnji sekundi

AS: Imperial Fishing ponuja poleg vab tudi nekaj ostalih odličnih  produktov. Bi nam lahko o tem povedal kaj več?

MN: Ponujamo majhno ampak skrbno izbrano število izdelkov. Gre za izdelke, ki so se odlično izkazali, ko sem jih uporabljal sam in moja celotna ekipa, ali pa so to izdelki, kateri so manjkali so po mojem mnenju manjkali na trgu. Določenih stvari ne moremo proizvajati sami, saj nimamo pogojev zato. Zato na trgu poiščemo najboljši možen izdelek kot primer lahko omenim Eagle sonar 350c. Razmerje cena/kvaliteta/performans je odlično in sonar je zelo primeren za krapolov. Nikoli ne bi ponujal 10 ali 20 različnih sonarjev, tudi če bi bilo to možno. Izdelke, ki jih najdete v katalogu se uspešno uporabljalo v krapolovu, kar naj bi bilo tudi bistvo vsega.

Omenil bi še Combi-Carpo rod pod, ki ga proizvaja Amiaud, točno po mojih idejah, nasvetih, direktivah. Celo francoski kraparji ga kupujejo preko nas, saj je povsod drugje dražje.

V zadnjem letu in pol, nam je uspelo narediti nekaj odličnih izdelkov, kateri so na voljo od decembra 2011, ravno pred  božičem in sejemsko sezono. Mali iBoat 160, je že zelo znan. Fantastičen izdelek, ki ga uporablja mnogo kraparjev po svetu. Vendar sedaj obstajajo še drugi večji, 260, 320 in 400, ki bodo v prihodnosti postali zelo pomemben del kraparske opreme in z njimi sem postavil nove višje standarde v svetu čolnov namenjenih za krapolov.

Do konca leta 2011 so bili Allrounmarini  čolni številka ena na trgu. Vendar beseda Allround pove vse zelo dobro, niso namenjeni posebej za krapolov.  Brez nadaljnih pojasnevanj bi rad na kratko opisal prednosti iBoat-ov, napihljiv čolnov za krapolov. Več prostora, v primerjavi z ostalimi 260, 320 in 400cm dolgimi čolni, brez nepotrebnih priteklin, za katere se lahko ujame laks(vsi vemo kako neprijetno je to), pomična deska za sedenje, pod pritiskom napihnjeno dno(0,6bar) za hitro sestavo in razstavo in seveda še izredno kvaliteten hi-tech PVC material DEZITEX 1100. IBoat 400 je namenjen statičnem ribolovu iz čolna in ima dno iz multiplexa. Le ta je lažji od aluminija in predvsem ni tako glasen(ko hodimo po čolnu). Čoln ima širino 190cm in notranji prostor 3x1m. Prednost je tudi, da ga lahko damo v prtljažnik, ne potrebujemo prikolice in parkirnega prostora zanjo. Tudi cena ni previsoka. Skupaj z uporabo Ehmanns Hot Spot Boat šotora lahko lovimo v skoraj vseh vremenskih pogojih.

Vse gre dobro in po načrtu

2010 – na tem ribolovu so bili krapi povsod

2012 – nazaj na velikem jezeru

AS: Kot veliko drugih podjetij, imaš tudi ti svoj team. Nam lahko poveš kaj več o tem? Je team nujno potreben?

MN: Seveda tudi team je skrivnost mojega uspeha. Kot sem že omenil, team daje mnenja o različnih produktih in tudi o celotnem dogajanju povezanim z Imperial Fishingom. Včasih razvoj in testiranja trajajo tudi leto dni in takrat mi team pomeni ogromno, saj ne moraš vedno sestaviti dobitne kombinacije, za to so potrebna obširna testiranja. Sejmi so seveda najbolj pomembni. Brez dobro delujočega teama, bi bilo težko, izredno težko. Zima je najtežje obdobje zame. 12-15ur, ki jih vsak dan preživim v pisarni so kot počitnice proti sejmom, saj se lahko ponoči vsaj naspim. Približno 15 sejmov letno, vsi v obdobju 3 mesecev, do katerih imamo v povprečju od 300 do 700km vožnje, sledi dan za postavitev, eden do dva dneva sejma in potem po koncu takoj pospravljanje in vožnja domov. Ne smemo pozabiti še na priprave in delo pred sejmom in po njem. V takih okoliščinah je nujno potreben dober team. Ob tej priložnosti, bi se jim rad zahvalil, hvala vam fantje, super ste!

Oktober 2010 – konec ribolova na katerem sem doživel veter do 80km/h

Oktober 2010 – Reka Ren!

Neverjetno ampak ne nemogoče!

AS: Pojavlja se veliko število mladih kraparjev, ki bi radi postali del teama. Imaš zanje kakšen nasvet?

MN: Seveda imam! Ribolov, ribolov in zopet ribolov. Preden potrkate na vrata vašega najljubšega proizvajalca vab, je dobro imeti svoj stil krapolva. Veliko je kraparjev in vedno več jih bo. Da bi pritegnili zanimanje, morate biti drugačni od ostalih le tako boste za podjeteje zanimivi. Veliko časa morate preživeti ob vodi, spremljati kaj se dogaja, kam gre razvoj v našem hobiju, dobre ideje so vedno zaželjene.

Ujeti kapitalne ribe od časa do časa in poslati slike teh ulovov ni dovolj!! Potrebujemo kraparje, ki so sposobni vse te izkušnje opisati v za branje zanimivih člankih. Vsak nima tega.

Loviti stalno iste vode tudi ni uredu, saj se boste vprašali kaj sploh še napisati po tretjem članku. Zadnje čase me veliko sprašujejo o čem naj pišejo, vse je zelo podobno, tudi slike so vse enake. Zato predlagam da lovite druge vode kot ostali.

Velikokrat prejmem e-mail v katerem določeno osebo zanima če iščem nove testerje. Kar tako brez detajlnega opisa, kdo so, kaj delajo, kje lovijo, kako,…, brez kakršnih koli slik. Kar lasje mi skočijo pokonci, ko dobim tak mail.

Preden pristopite do nas, objavite vsaj dva do tri članke v revijah, o vaših uspehih, taktiki, tehnikah,… Če ste to naredili tako kot je treba, bo vse ostalo sledilo samo od sebe. Le redki so postali del teama preko povpraševanj, največ jih je dobilo ponudbo.

Maj 2010 – odličen začetek-11krapov v prvi noči!

Maj 2010 – pred vhodnimi vrati

Oktober 2010 – sam na velikem jezeru

 

AS: Za vodenje podjetja kot je Imperial Fishing je potrebno veliko časa. Sploh ostane kaj prostega časa za ribolov in ostale pomembne stvari v življenju?

MN: Ribolov je del mojega posla, kot tudi moj najljubši hobi. Vendar je planiranje teh ribiških izletov prava katastrofa. Včasih se šele v petek popoldan zavem, da je pred mano vikend. Tako seveda nimam možnosti, da bi koga vprašal če bi šel z menoj na ribolov. Zato večinoma lovim sam in izkoriščam vse praznike in vikende. Moji zaposleni v Traben-Trarbachu so vajeni en drugega in odkar sem zaposlil Juliana Jurkewitza kot grafičnega oblikovalca, so se odprle nove možnosti. Za mene to pomeni en ali dva dni ribolova več, poleg tega me tudi razbremeni saj mu lahko predam del mojih nalog.

Dan ima samo 24ur, od tega 6ur spim. Vendar pozimi v sejemski sezoni tudi to včasih ni možno. Vendar imam po drugi strani poleti časa tudi za druge hobije kot sta tenis in wakeboarding.

Obožujem velike reke

November 2008 – Riba iz reke Po v Italiji

2007 – Krapi so bili zelo aktivni.

CZ Carptrack team member!

 

AS:Loviš samo krapa, ali tudi kakšne druge ribe?

MN: Občasno lovim tudi soma, vendar skoraj vedno medtem ko lovim tudi krapa. Od časa do časa ga lovim iz čolna z Plomb Teaser-jem. Tri leta nazaj sem izgubil sanjskega soma v plitvini sredi belega dneva. Tam smo lovili manjše some do 30kg, lansko leto smo ulovili kar nekaj somov preko dveh metrov z največjo ribo, ki jo je ujel Markus Paparozzi z 217cm. Torej z Markusom občasno lovim some, sicer pa vedno krape!

AS: Kakšen tip vode ti je všeč? Katera je tvoja najljubša reka oziroma katero je tvoje najljubše jezero? Nam lahko poveš kakšno zgodbo, ki zadeva katero od teh vod.

MN: Težko je izbirati med reko in jezeri. Uživam v obojem, v vsakem na svoj način.

Moj način ribolova je loviti relativno velike ribe v čim večjih jezerih Ne zanima me kje so se ulovile določene velike ribe in ne zbiram informacij o tem. Zaupam svojem instinktu in znanju sondiranja. Kadar sem v čolnu in sondiram se počutim dobro. Lahko traja ure preden se odločim za ribolovno mesto, kjer odložim sisteme. Če so sistemi položeni na prava mesta, ostane samo še čakanje. Zelo rad lovim na Lac du Der. Seveda je Franciji še mnogo drugih jezer kot so Lac de Liez, Etang de la Mouche in tudi Crazy Lake, kateri je zelo zanimiv za debelo ribo. Leta 2003 sva se skupaj Klausom Schneiderhan zadela terno in na 10dnevnem izletu na Villeguisen skupaj ujela 135 krapov(od tega je bilo uspešnih 8dni po menjavi pozicije). Vse skupaj sva posnela in izdal sem DVD  z naslovom ”The story about crazy lake”.

Najljubša voda pa mi je še vedno reka Moselle, tako francoski kot tudi nemški del.

Dogodivščina, ki bi jo rad delil z vami je iz leta 1997, ko sva se skupaj z Rene Rex-om odpravila na 4 dnevni ribolov na Lac du Der. Po dnevu brez uspeha, sem se odločil da se s čolnom zapeljem naokoli in preverim situacijo. V plitvini, kjer je bila voda globoka 1,2m in je bilo polno trave sem odkril krape, ki so sejedli naravno hrano. Dobil sem ideje, da lovim blizu trave in v travi. Taktika se je izkazala za uspešno, saj sva v naslednjih treh dneh ujela veliko krapov do 24kg.

AS: Najljubši spomin?

MN: Težko je izbirati. Veliko je lepih in zanimivih stvari, ki so se mi zgodile v preteklih 22letih. Nikoli ne bom pozabil ulova mojega največjega krapa, ki sem ga ulovil v zelo gosti megli, kot tudi ne bom pozabil izleta s Klausom Schneidrhan-om na Crazy Lake. Vedela sva le da je jezero v bližini ostalih jezer katere sva že obiskala. Potem ko sva po dveh dneh zamenjala mesto, se je začela norišnica in na koncu sva ujela 135krapov in v GPS shranila 35 različnih mest(hot spotov). Tudi zdajšni ribolovi z Stefanom Istasom, Dylanom Portejem, Thorstnom in Bernijem v Franciji, mi bodo ostali globoko v spominu. NI vedno pomemben uspeh ob ujetju velike ribe, veliko je še drugih stvari. Zadnji lep spomin je, ko sem ujel svoj nov PB. Na vodi veliki 1100ha, ki  je imela 8,5stopinj celzija in po treh dneh preden sem se odpravil domov, sem 21.11.2011 ulovil svoj novi rekord.

AS: Kje boš lovil v prihodnje in zakaj?

MN: Upam da bo mesto, kjer sem trenutno in pišem odgovore na tvoja vprašanja prosto, ker bi se rad vrnil. Na tej vodi sem že odlovil štiri različna mesta, ki so kilometre narazen. Najbrž bi že lahko ujel kakšno ribo, vendar preizkušam različne taktike in čutim da se bliža ulov debele ribe.

AS: Preden končava ta intervju. Nekoč sem prebral da si lovil reko Moselle, ki je bila oddaljena od tvojega doma nekaj korakov. Nam lahko za konec poveš še nekaj o tem.

MN: Hiša mojih staršev leži ob Moselle. Le nekaj metrski pas trave in cesta ločujejo hišo od reke. Nekega novembrskega dne sem se odločil da postavim palico na naš vrt, ki je tri metre višji kot cesta in tako lovim kar iz vrta. Laks sem napeljal preko dreves, tako da ni bilo možnosti da bi ga pobral avto ali tovrnjak. Naredil sem malo boilov in nahranil. Vse sem preveril in odšel spat. Ob polnoči pa prijem. Prva misel je bila da je za laks zapel avto, tovornjak, morda čoln. Vendar sem se zmotil, ujel sem krapa težkega 11,5kg. Včasih so ribe bližje kot se zavedamo in kdo kaj vse je še plavalo mimo mojega vrat, brez da bi potrkali seveda.

AS: Hvala za ta intervju. Bilo je zelo zabavno in za nekatere od nas tudi poučno. Želim ti vse najboljše!

1997 – Punca Patricia se mi je rada pridružila

Pati

1999 – moj prvi večji som iz Ebra

1995-1999 – Ulovil sem več kot 50 krapov med 15 in 19,6kg

11.September 2001 – Menjava mesta med ribolovom na Ebru. Nismo imeli nikakršnih informacij o dogajanju v ZDA.

Maj 2002 – nekaj mesecev že uspešno uporabljam GPS.

Januar 2002 – 22 kg iz reke Moselle

April 2003 – 24 prijemov v treh dneh- Moselle

Velika noč 2002 – Ribolov iz čolna na Lac de Liez

Marec 2003 – Dobil sem ga na enem od prvih ribolov s čolnom na tem jezeru –23,4 kg

Tukaj je!

Spuščanje nazaj.

Oktober  2003 – 25,3 kg – prijeten ribolov z Rene Rexom

Čudoviti trenutki.

2007 – Na poti domov iz ribolova na jezeru. Ustavim se še na Moselle in uspem ujeti 21kg.

2007 – Silver!

2008 – “Silver” smo že ujeli nekaj tednov prej Big Berny ga je ujel z največjo težo!

Berny in Big One!

2007 – Vikend na reki Ren – 18 kg

Čudovito

Tudi v Luxemburgu plavajo ogromni krapi. Na žalost ga sam še nisem uspel ujeti, vsaj zaenkrat ne ;)!

Velika noč 2007 – pridi bližje…

Velika noč 2007 – Rene ga je dobil

Velika noč 2007 – jaz tudi 😉

November 2009 – Mathieu je ujel 29,6 kg krapa ko je bil moj sosed v franciji- kakšna ogromna riba!

Reka Ren 2010 – catfish attack

Ribolov krapa iz čolna sem odkril leta 1997-ta slika je iz ribolova leta 2010 v Franciji.

Jake je odličen kuhar in dober krapar.

Zamrznjena reka in luč.

Tukaj sem živel in lovil kar izpred hiše preko ceste.

22. Oktober 2009 – Ulov izpred hiše-slikal sem se sam!

David proti Goljatu.

4800 ha

Oktober 2010 – Rečni Big One iz čolna- 25 kg

31.10.2010 – Veliki luskinar iz reke.

Oktober 2011 – Vesel sem bil ko je prišel Tomas Blazek, da me je slikal s to ribo.

21. November 2011 – 25,6 kg moj novi PB sanje so postale resničnost.

04.07.2007 – St. Croix

1995 – Moj največji iz reke Ren iz obale- 19,6 kg

1997 – 16 kg iz reke Ren

1998 – 16 kg iz nemške Moselle v Traben-Trarbach

1998 – 17,5 kg iz otoka na reki Ren

1998 – 4800 ha jezero – Nevihta je mimo in začela sva loviti, Otto Staab se mi je pridružil na tem ribolovu.

1998 – Lac du Der iz čolna po nevihti

1998 – Največje jezero kar sem jih kdaj lovil. Rene Rex je uspel uloviti 24kg krapa.

Tukaj je!

1999 – spomlad na otoku na reki Ren!

1999 – St. Cassien

1999 – pristanišče Traben-Trarbach!

2001 – Amur iz reke Ren.

2002 – Linear iz reke Moselle

2005 – Rene Rex se mije pridružil na ribolovu na reki Saone

2005- Saone

2007 – Vse skupaj 26 balonov in niti en ni rdeče barve!

Lovim slabe tri kilometre od doma.

Zima 1999 – Vedno sem imel veliko dela z mojim lesenim čolnom.

Improvizacija, ampak je delovalo 😉

Pri ribolovu iz čolna palice nikoli niso daleč stran.

Lac du Der 1997 – 23,6 kg

Lac du Der 1997

Oktober 1997 – 17,5 kg

Oktobert 1997 – 22 kg Lac du Der

Oktober 1997 – Bil sem izredno srečen.

Oktober 1997 – Krapi so se intevzivno hranili.

Oktober 1997

Well done!

V treh dneh sem ulovil  3 x 18 kg, 18,5 kg, 2 x 19 kg, 19,5 kg , 21 kg, 21,5 kg and 23,6 kg

Oktober 1999 – start the engine gentleman

1998 – eden od 50 krapov med 15 in 19,6kg iz reke Ren

Ready to go!

Ren!

Saone 2004

Saon 2004 – Carp and Catfish tour

Krapi so se drstili pred mojo hišo.

To bi moralo zadostovati.

Noč prihaja.

Medtem, ko lovimo krape je eksplozija vedno mogoča, če so trnki mokri…!

Catch and release…

…in ponovno jih lahko ujamemo!

We love fish!

 

Uživajte v ribolovu!

Max Nollert