Croatia tour

Padla je odločitev! S prijateljem Miho sva za naslednji ribolov izbrala Hrvaško. Natančneje jezero Šumbar. Priprave so stekle, kuhanje partikla, bojlijev, pridobivanje informacij o jezeru… Bojliji pa kot vedno prva izbira IB. Natančneje Carptrack Banana ter Carptrack Fish oboje domače izdelave. Uporabila sva dodatke kot so Carptrack Betain, Carptrack Amino Liquid ter Carptrack aromi Banana ter Fish. Banani pa sem za bolj sladko noto dodal še Carptrack NHDC sladilo ter Carptrack Banana Power Powder. Za večjo odprtost in topnost sva uborabila tudi praženo konopljo ter Carptrack Proteinkoncentrat moko.

Vse kar je potrebno za dober uspeh!

Tudi punce znajo izbrati dobro 😉

Carptrack fish boilis is ready

Po prihodu na jezero Šubmar sva doživela hladen tuš, jezero je bilo namreč zasedeno. Potem je sledilo razmišljanje o novi lokaciji. Odločila sva se, da navkljub težavi ostaneva na Hrvaškem. Rešitev za problem se nama je ponudila že takoj na jezeru, na pomoč nama je priskočil lokalni ribič, ki nama je posredoval številko ribiškega čuvaja na ŠRD Rak – Rakitje.

Čuvaj naju je odpeljal na jezero Finzula kamor sva prispela zelo pozno, okoli 17. ure. Takoj sva pričela z markiranjem in iskanjem lovnih pozicij. Delo nama je oteževal zelo nizek vodostaj. Največji problem pa nama je predstavljalo pomankanje informacij, saj za jezero Finzula nisva imela popolnoma nobene informacije. Zanašala sva se lahko samo na besede čuvaja. Po uspešnem iskanju lokacij in postavitvi markerja je sledilo prvo hranjenje.

Izredno nizek vodostaj jezera še dodatno otežuje ribilov.

Spombing time

Zatem pa še postavitev samega tabora.

Camp

Century NCS na svojih mestih

Po vsem tem je sledilo čakanje. Prva noč je minila mirno, saj nisva imela prijema. Po prespani noči pa je sledilo ponovno hranjenje ter premetavanje vseh palic. Čakanje se je obrestovalo drugo noč. Trud je bil poplačan s pravim borcem. Po približno 15 minutah borbe in užitkov se je v podmetalki znašel prelep luskinar brez napake.

Nočni obiskovalec je popestril noč.

Noč je potem minila dokaj mirno navkljub še trem krapom v podmetalki. Zjutraj pa sva se po dolgem premisleku odločila za selitev. Razlog je bil predvsem zelo nizek vodostaj ter spoznanje, da loviva preblizu. Odločila sva se za jezero Keč. Po uspešni selitvi na jezero Keč sva kot že na prejšnjem takoj pričela z markiranjem in iskanjem ugodnih pozicij za ribolov. Po uspešno najdenih lokacija sva pričela z nameščanjem palic. Že po pol ure na novem jezeru je Mihu uspelo v podmetalko spraviti prelepega luskinarja.

Moje čakanje pa tudi ni trajalo dolgo saj se je po slabih treh urah oglasil moj Steve Neville signalizator z zelo prepoznavnim PIIIIIIIIIIIIIIIII zvokom. NSC je bil spet na preizkušnji rezultat pa je bil borbeni usnjar.

Po uspešnem prvem dnevu so sledili konstantni prijemi. Kmalu sva imela z Mihom v podmetalki še kar nekaj lepih krapov. Izstopal pa je Mihov nov osebni rekord, ki ga je na tej kampanji popravil kar dvakrat.

Velikemu luskinarju je sledil še velik zrcalar 🙂

in tako naprej…

Po končani kampanji in pregledanih rezultatih sva prišla do pozitivega zaključka. Glede na to, da sva prišla na jezera ŠRD Rak- Rakitje povsem brez informacij, sva bila na koncu oba zadovoljna z ribolovom.

Kot vedno pa so se IB produkti izkazali za izjemno uspešne. Sklenila sva da se na omenjeni jezeri še vrneva, po možnosti ob bolj ugodnem vodostaju.

 

Se vidimo za vodo.

 

Luka K. & Miha B.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.