Kratek oddih

Že v začetku aprila sem imel v mislih eno krajšo kampanijo vendar sem bil v zagati s časom tako sem se odločil, da okoli prvega maja skočim za vodo. Ker sem vedel, da bo za praznike velik naval na vode sem se odločil, da ribolov začnem prvi vikend po praznikih se pravi, da  začnem v petek zjutraj ter končam v nedeljo zvečer. Žal pa se moje želje niso uresničile zaradi obveznosti sem namesto zjutraj  na jezero prišel v poznih popoldanskih urah vendar še vedno odločen da dobim kako debelo ribo. Sami izbiri boilie nisem posvečal posebne pozornosti, saj sem imel v samo bojlo 100% zaupanje. Dan pred odhodom sem namreč iz zamrzovalnika vzel dobrih 8kg Carptrack fish boile, ki so mi ostali od novembrske kampanije. Pri izdelavi nisem kompliciral dodal sem Carptrack Betain, Carptrack Amino Liquid , aromo fish ter eterično olje črnega popra. Za večjo topnost sem dodal Carptrack squid moko ter za večjo odprtost malo pražene konoplje ter jajčnih lupin.

Končno prihod na jezero

Ker nisem hotel izgubljati časa, sem takoj po prihodu začel z soniranjem. Odločil sem se da, za vsako palico poiščem zanimivo pozicijo. Takoj sem našel zanimivo pozicijo za desno palico ob štorih, zato sem takoj odvrgel h block. Malo za tem pa še za levo na previsu ki se je lepo spuščal. Med sondiranjem pa sta me obiskala Nejc ter Mitja res hvala vama še enkrat za vse.

iboat je opravil svojo nalogo res odličen za sondiranje in razvoz vab kljuboval je pa tudi kar zame močni burji.

Ker me je še vedno lovila noč sem na hitro postavil še camp. Nato sem skobral še dobre pol kg dobrot za krape naj jedo sem si mislil in počasi odšel spat. Noč je skoraj minila mirno le okoli 1h me je prebudil ploščič  na desni palici, nato je do jutra vstalo vse mirno. Zjutraj zgodaj vstanem in še 1x razvozim obe palici, nisem hotel pretiravati z hranjenjem zato sem   na vsako palico dodal 2 pesti boiliov ter 3 pesti partikla. Sebi pa sem privoščil zajtrk. Do popoldneva sem ujel še dva ploščiča in ko sem že mislil da delam vse narobe se mi je zgodilo.

Vsaka riba posebej me je navdušila z svojo borbenostjo

Prelep luskinar čeprav majhen, vendar pa zdrav in močen

Ker mi je riba dala še večji zagon, da se potrudim in dobim malo lepšo ribo sem se usedel na čoln in okoli h blocka se malo bolj obilno nakrmil ker sem že zjutraj in proti popoldnevu opazil, da se riba kar lepo obrača sonar pa mi je pokazal, da se giblje bolj na površini sem boilie malo obdela kar se mi je že velikokrat pokazalo za več kot odlično potezo.

For the big one!

Pimping je zakon! carptrack liqud + carptrack powder + carptrack liqud amino

In res po že slabe pol ure mi je ribo uspelo spraviti na dno in jo prepričal da se začenja hraniti  in sem takoj začel dobivati malo lepše ribe tako da sem do večera dobil kar nekaj lepih rib

Proti večeru me je razveselil prelep albino luskinar

Tudi ta lepotec se ni mogel upreti domači fish boilie

Zvečer sem se kar kmalu odpravil v spalko saj me je vroče sonce čez dan kar pošteno zdelalo. Ne dolgo potem ko sem zaspal pa me je okoli 11h zbudil neprekinjeni piiii skočim iz spalke ter začnem z drilom in takoj sem vedel da  imam na drugi strani  lepo ribo, ki pa se ni in ni hotela vdati in po res maratonskem drilu mi jo končno uspe dobiti v podmetalko.

Do jutra mi uspe dobiti še 3 lepe ribe tam do 7kg ker sem že kar pošteno rabil spanec sem le odpel ter spustil v svoje kraljestvo. Zjutraj sem nadaljeval tako kot sem zaključil to noč z prijemom vendar pa se mi je takoj po zategu riba odpela, po menjavi naveze se mi do konca ribolova to ni več zgodilo. Po prijemu sem ponovno nahranil z dobrih pol kg bojlov in partikla. Riba je dodatne grižljaje lepo sprejela kar se je pokazalo tudi v številu prijemov. Proti popoldnevu se je vreme začelo slabšati začela je pihati burja vendar pa so se prijemi kar vrstili ribo očitno vreme ni motilo. Sredi popoldneva se je burja se bolj okrepila, tako da sem se odločil, da stvari ki jih ne rabim pospravim. Na mestu sem postil le najnujnejše stvari za oskrbo krapa. Med samim pospravljanjem pa sem dobil še kar nekaj lepih rib. Ker mi vreme ta dan res ni bilo naklonjeno za povrhu pa je začelo še deževati sem počasi pospravil  in odšel proti domu. Za konec pa še nekaj foto utrinkov zadnjega dne.

Za konec bi dodal samo še , da sem bil izredno navdušen nad samo lepoto jezera in borbenostjo krapov in komaj čakam, da se na ta biser kmalu spet vrnem.

Lp
Miha