Boili protector spray in načini uporabe

Ker sam veliko uporabljam boilie protector spray tako za rolanje kot za podmazovanje roll opreme sem se odločil, da napišem nekaj besed še o nekoliko drugačni uporabi. Carptrack BPS je v končni meri res namenjen kot »roll pripomoček« vendar pa je ta odličen pripomoček  več kot le to. Za začetek bom za nekatere, ki Boilie protector spray-a še ne poznate predstavil zakaj je ta izdelek pravzaprav namenjen in na kakšen način se uporablja kasneje pa  tudi o nekaterih drugačnih iz zelo priročnih načinov uporabe.

Kot pri vseh ostalih izdelkih nam je tudi na tem področju Imperial Baits ponudil odlični izdelek Carptrack BPS. Boilie protector spray je sprej za hitro in učinkovito izdelavo boiliov, je brez barve ter brez vonja in je nepogrešljiv pripomoček pri rolanju. Količina enega BPS zadostuje za okoli 100kg boiliov. Na želeno mesto pršimo z razdalje nekje 10 cm. Najboljše lastnosti uporabe BPS-ja, pri izdelavi boilie so: Trda masa gre lažje skozi boilie-pištolo, klobase se ne lepijo ena na drugo prav tako boilie, boilie naredimo popolnoma okrogle, izpiranje aminokislin in drugih aditivov pri kuhanju pa se zmanjša na minimum.

Obvezna oprema pri rolanju!

Pred samim delom si z BPS namastim roler ter pnevmatsko pištolo. Pri pnevmatski pištoli sem še posebno pozoren saj namastim tako navoje kot tudi bat kateri  pomika maso proti tulcu.

Pred začetkom namastim tudi boilie gun (navoje in bat)

Prav tako namastim tudi utore pri rolarju saj je delo potem še lažje brez zatikanja in res lepo drsi po utoru. Pri rolerju morem dodati še, da na vsake toliko časa malo posprejamo celoten roler da se boilie lepo rolajo in so lepe okrogle oblike. Boilie protector spray je tudi namenjen za boilie mašine in se odlično obnese saj lepo namasti vrteče se dele in boilie res pridejo iz mašine take kakor morajo biti. Naj še dodam, da redna uporaba ter vzdrževanje roll opreme podaljša njihovo življenjsko dobo, tukaj bi predvsem izpostavil pnevmatsko pištolo in  roll mašino.

Roler teče popolnoma gladko s pomočjo BPS-ja

BPS malo drugače

Kot sem že zgoraj omenil lahko Carptrack boilie protector spray uporabimo tudi malo drugače. Že kar nekajkrat se mi je zgodilo da sem kakšno vrvico pozabil doma ali pa da sem hotel svojo najboljšo  potopno vrvico spremeniti v plavajočo. V danih situacijah ti ravno to prinese  zlata vredno ribo, In v tej situaciji ti zadevo lahko popolnoma reši BPS. Da malo objasnim, ker vemo, da je maščoba lažja od vode in da plava na površju  lahko to prenesemo v prakso z PBS-jem. Namreč tudi Carptrack bolie protector spray vsebuje maščobo in ker plava bo tudi naša vrvica in laks če jo bomo posprejali plavala. Sam potek kako to doseči pa v slikah.

Sam če želim, da mi celoten najlon plava posprejam kar celoten kolut. Če hočemo da plava le kakšen meter ali dva (zig rig) je najlažji način pri silku ali floro carbonu, da na tkanino nanesete malo PBS-ja in podrgnete silk čez namaščeni del.

Najlon dejansko zelo lepo plove. Tudi če ga potopimo se lepo vrne na gladino.

Tudi pri vrvici je z carptrack pbs-jem enak učinek. Naj dodam, da pri vrvici je plovnost se bolje izrazita saj sama vrvica lepo vpije BPS.

Za konec bom samo dodal, da si izdelovanja boiliov ne morem predstavljati brez Carptrack boilie protector spraya in hvala Maxu, da je na trg poslal odličen pripomoček, ki nam prihrani nemalo težav. Poleg tega pa je res vsestransko uporaben, zato izdelek priporočam vsem.

Se vidimo!

Miha