Želja + Vztrajnost + IB = Uresničene sanje!

Čeprav dosti lovim na vodah, ki so daleč od ”komercialnih”, sem si med prvomajskim oddihom zadal še višje cilje. Odpravil sem se namreč na eno izmed starih gramoznic, na kateri sem v preteklih nekaj letih presedel ogromno časa, brez, da bi prišel do ribe, ki sem si jo potihem želel. Čeprav voda ni pretirano velika, je polna naravne hrane in trave, kar nam pot do ciljne ribe še otežuje. Vedel sem, da gramoznica skriva nekaj starih, kapitalnih rib, saj sem jih prejšnje leto opazoval plavati pod podrtim drevesom, ampak vedel sem, da bo uloviti enega izmed teh starih prebivalcev gramoznice vse prej kot lahko! Tudi tokrat sem izbral IB birdfood banana boilie, ki so mi letos prinesli že ogromno lepih in debelih rib in potiho sem upal, da me tudi tokrat ne bodo razočarali.

Just waiting for a beeeeep 😀

Mesto, ki sem ga izbral, sem že predhodno založil z obilo dobrotami za krape, ob svojem prihodu v sredo popoldan, pa sem na nekoliko večji površini okrog markerja nakobral nekaj pesti IB boilijev, ter temu dodal še nekaj raket mešanega partikla. Znano je, da se velika večina rib na tej gramoznici ulovi ponoči, meni pa noč ni prinesla ribe. Zato so me, ob pogledu na jutranjo idilo ob jezeru že začele spreletavati temne misli. In ko sem že mislil, da sem vse naredil narobe in sem se začel smiliti sam sebi, me iz ”ritma” vrže šus na skrajno levi palici. Neprekinjen piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii je paral tišino na jezeru, jaz pa sem bil s svetlobno hitrostjo že pri palici in v kontaktu z ribo. Takoj, ko sem palico prijel v roke in nekoliko priprl zavoro, mi je riba odvila dobrih 20m laksa, preden se je ”odločila” da se obrne proti meni. Po nekaj sunkovitih udarcih ob obali in po tem, ko so se mi že pošteno začela šibiti kolena ob pogledu na ribo v vodi, mi prečudovitega krapa vendarle uspe spraviti v podmetalko. Kakšno ribo sem ujel, sem se začel zavedati komaj, ko sem krapa položil na mat. Mera veselja pa je bila še toliko večja, ko je tehtnica pokazala tisto, kar sem si potihem želel.

Ob pogledu na ribo, sem ostal brez besed.

Kaj več bi si še lahko želel ?!

Cilj, ki sem si ga zadal, sem izpolnil že prvo jutro in tako, sem lahko prostali del ”mini kampanje” odlovil bolj sproščeno. Vedel sem, da čez dan možnosti za ribo skorajda nimam, poleg tega pa je začelo še močno deževati, zato sem večino dneva preživel v šotoru. Okrog 11:00 ure, se deževje umiri in iza gostih oblakov se začne kazati sonce. Nato, pa se zgodi nekaj nepričakovanega. Šus ob 11:30 uri. Najprej le odprem vrata šotorja, da se prepričam, ali je to res mogoče in ko vidim divje poskakovanje svingerja se odpravim do rod poda. Vse se je dogajalo tako hitro, da se praktično niti nisem zavedal. Riba je odplavala za otok in se zapela za veje, zato sem se s čolnom odpravil proti njej. Ribo mi je uspelo osvoboditi vejevja in spravil sem jo v podmetalko. Ujel sem enega manjših oz. manj zajetnih prebivalcev gramoznice, ki pa je bil kljub vsemu potrditev, da taktika očitno deluje.
Ure so tekle in prišla je druga noč, ki sem jo že težko pričakoval. Ampak znova enaka zgodba kot prejšnjo noč, z razliko tega, da sem uspel uloviti dobra 2 kilograma težkega linja. Ko sem prilezel iz šotorja, sem potihem upal, da se bo zgodilo nekaj podobnega kot prejšnje jutro. In nisem se zmotil. Začela je peti zavora na mojih ultegrah in doza adrenalina je prišla v moje žile. Dvignem palico in boooom v trdo. Znova enaka pesem kot dan prej, pospešek nekaj krepkih metrov, nato pa počasna, a ”težka” borba. Počasno ”pumpanje” je do obale pripeljalo ogromno ribo in kaj kmalu sem pri robu, videl mogočno ribo. Znova je šlo za krapa. Ribo suvereno pripeljem v podmetalko, in ko jo poskušam dvigniti iz vode vidim, da gre v bistvu še za večji primerek, kot sem sprva mislil. Ko pa sem krapa položil na mat in, ko je tehtnica opravila svoje delo, sem že drugič v 2 dneh ostal brez besed. Zdelo se mi je, da sanjam. V pičlih 2 dneh, mi je na eni najtežjih voda na katerih sem lovil, uspelo ujeti 2 prekrasni ribi. Se to res dogaja ?!

Kaj več si lahko želiš ?!

Naredila si je konkretno zalogo z mojimi boiliji 😮

Stara lepotica, ki se ni morala upreti omamnemu IB BANANA BOILIJU :mrgreen:

Ob enem, je bila to tudi zadnja riba mojega (pre)kratkega srečanja z gramoznico.
Za konec lahko povem le: IMPERIAL DID IT AGAIN!

Nejc Prša