Kratko, a sladko!

Ponedeljek, najbolj mučen dan v tednu. Ko sem v šoli od dolgčasa že skoraj umrl, še bolj pa me je morila misel na dolgočasno popoldne, ki me čaka, sem dobil idejo! Odločil sem se za (pre)kratki, krapolov na lokalni gramoznici, ki je trajal vsega skupaj tri ure. Ker sem se za vodo odpravil praktično nepripravljen in ribolovnih mest nisem predhodno nahranil, od ribolova nisem pričakoval kaj dosti. Moj glavni namen je bil, da po relativno dolgem času preživim nekaj ur ob tem, kar imam v življenju najraje. Odločil sem se za IMPERIAL BAITS OSMOTIC SPICE boilije, ki sem jih imel ta trenutek na zalogi, boili pa sem kot ponavadi kombiniral z fake koruzo.

Ker so se mi zdele 3 ure bistveno prekratek čas za čakanje ribe na krmišču, sem se odločil, da ribo probam poiskati. Ob tem, pa se mi je zdela nekako najbolj logična rešitev, da lovim ob vejevju, saj se riba zagotovo zadržuje prav tam. Drugo palico pa sem postavil pred lokvanje, ki so eden najbolj priljubljenih elementov mojega sloga krapolova. Vsaki vabi sem dodal majhen pva stick in polek kar z roko nametal nekaj IB Osmotic Spice boilijev. Moram povedati, da sem lovil tik ob robu, zato sem lakse pustil sproščene, da nebi vse skupaj krapu izgledalo kot past.

Osmotic spice! Njena sestava in delovanje na principu osmoze je prava bomba za gramozne jame 😉

No da ne dolgovezim, v pičlih treh urah, mi je uspelo v podmetalko spraviti 4 prekrasne in za to vodo nadpovprečne ribe, 2 pa sta končali v vejevju. To je bil dokaz, da je tudi kratki krapolov ob pravilno izbrani taktiki lahko odličen oz. celo več kot odličen. Vse skupaj bi lahko strnil pod izrazom OSMOTICMANIJA! 😀

Prvega ne pozabiš nikoli (celo če je 10+ :D)!

Kmalu so zadeve postale bolj resne in naokrog se je pripeljala prva podmornica!

Hvala ti in nasvidenje do naslednjič!

Manjši torpedo je prišel in si privoščil grižljaj osmotica, kateri je bil zanj usoden

Še zadnji član posadke!

Za konec bi dodal, da je ob vsem skupaj najbolj pomembno, da se za vodo odpravimo z vesljem in z željo po ribi, če pa ob vsem skupaj uporabimo še nekaj znanja, uspeh le redkokdaj izostane!

Lep pozdrav in dober prijem do naslednjič!

Nejc Prša