Madžarski kapitalci

Pisal se je 20.6.2013 in s tem moj dan odhoda na jezero Carp dream lake, ki se nahaja na sosednjem Madžarskem. Glede na izkušnje, ki sem jih na vodi pridobil na prejšnjih ribolovih, sem se odločil za IB Monster/Liver boilije, za katere sem vedel, da me ne bodo pustili na cedilu.

Preprosto vse kar potrebujete za uspešen krapolov!

Polek boilijev, pa sem uporabljal tudi IB Carptrack liquid & Carptrack powder s katerima sem prepariral boilije, ki sem jih nato uporabljal kot lovno vabo.

Najprej Carptrack liquid ..

Nato še Carptrack powder

In dobimo mešanico, ki samemu boiliju še poveča atraktivnost in s svojimi sestavinami predsavlja ”smrt” za krapa! Takoj ko sem prispel na jezero, sem začel s sondiranjem dna v predelu vode, ki mi je bil na voljo. Čeprav sem največjo aktivnost ribe opazil na nasprotnem bregu ob trstiki, sem se odločil, da z eno palico vseeno poizkusim na sredini jezera, ostali 2 pa sem s čolnom razvlekel na nasprotni breg. Sistemi so bili okrog 12:00 ure nameščeni, pozicije nahranjene in jaz pripravljen na akcijo. Začelo se je tisto mučno čakanje na prvi prijem, ki pa ni trajalo prav dolgo. Okrog 13:30 ure, signalizator zapoje meni najljubši zvok in kaj kmalu sem v kontaktu z prvo ribo kampanje! To je to sem si mislil! Zaradi velike razdalje nisem želel tvegati, ter sem se nemudoma odpravil v čoln, in z čolnom nad ribo. Po krajši, a ”težki” borbi, mi uspe v podmetalko spraviti prekrasno ribo!

Stari borec je premagan!

IB Monster/Liver je pokazal zobe!

Sistem sem nato znova odpeljal nazaj na svoje mesto in si privoščil zaslužen počitek. Do približno 19:30 ure so palice večinoma mirovale, takrat pa znova run na sredinsko palico. Takoj po zategu v trdo, sem vedel, da gre za večjo ribo, ki se ni in ni predala. Borba je trajala že okrog 15 minut, ribe pa iz čolna nisem uspel dvigniti niti toliko, da bi jo videl. Nato mi nekako vendarle uspe ribo spraviti na površje in tudi to ribo sem ocenil na okrog 20kg. Še preden pa sem ribo spravil v podmetalko, je sledilo nekaj krepkih pobegov nazaj v globnio, tako da so me že pošteno bolele roke. Na koncu boj le dobim in kazalec na tehtnici že drugič ta dan prestopi mejo 20kg!

Debeli luskinar, ki je glede na svoj izgled z borbo zelo presenetil !

… ni kaj za dodati!

Ribe še nisem pošteno izpustil v njeno kraljestvo, in že šus na drugo palico (tokrat levo)! Znova skočim v čoln in hitro nad ribo. Zdelo se mi je, kot, da boj traja v nedogled. Riba se ni in ni pustila, pa tudi jaz se seveda nisem predal ! Na koncu mi uspe v podmetalko spraviti prekrasnega luskinarja, ki je prestopil mejo 15kg!

Ena lepših rib !

IB did it again!

S tem prijemom se je tudi moj dan končal in moram povedati, da sem bil kljub temu, da sem nekaj rib izgubil z ribolovom zelo zadovoljen in sem tako svoje cilje in pričakovanja presegel že s prvimi tremi ribami. Noč je bila pretežno mirna, drugi dan pa je potekal z eno besedo divje. Riba, riba, riba, riba, riba .. Čeprav sem nekaj rib tudi izgibil med trstiko in travo, mi je uspelo uloviti ogromno lepih krapov s težami od 8kg pa tja do 15kg. Carptrack Monster/Liver pa je s tem le še dodatno pokazal svojo moč, zlasti v kombinaciji z Carptrack liquidom in powderjem.

Druga noč je bila podobno kot prva bolj kot ne ”mrtva”. Uspelo mi je dobiti le eno ribo, zato pa so se zadeve nekoliko popravile čez dan. Tretji dan, sicer ni bil tako produktiven kot drugi, kar mi je po eni strani tudi ustrezalo, saj so me že pošteno bolele roke. Pozno popoldan pa vendarle znova pridem v kontakt z ribo, ki je takoj dala vedeti, da ni mahjna in je povzročala ogromno preglavic zaradi svoje borbene narave. Moram se zahvaliti prijateljem Marku, Alešu in Mariu ter bratu Vitu, brez katerih ta riba vsekakor nebi pristala na suhem. V slogi je moč pravijo in to se je potrdilo tudi tokrat, na suho mi je namreč uspelo spraviti še zadnjo večjo ribo kampanje. Šlo je za podivjanega luskinarja, katerega teža je ”segala” nekaj decimalk nad 18kg!

Ustvarjen za borbo in za povzročanje preglavic kraparjem!

Prava riba za konec krapolova!

Čeprav sem ostal še čez noč, do jutra, mi noč znova ni prinesla lepše ribe in zjutraj sem se poln pozitivnih vtisov odpravil domov. Na jezero bom se zagotovo še vrnil, saj skriva ribe o katerih sanja vsak krapar, ter ponuja odlične možnosti za odličen krapolov. Glede produktov IB pa mislim, da mi sploh ni potrebno izgubljati besed, namreč uspehi govorijo sami zase!

Lep pozdrav in dober prijem!

Nejc Prša