Začetek poletja v zavetju češnje

Po skoraj dveh mesecih brez ribolova, sem vse bolj nestrpno čakal na prvo priložnost za pobeg na jezero. Takoj po koncu šole sem se hitro odločil, da se odpravim v četrtek 27.6. Pred odhodom so seveda sledile priprave, med drugim tudi rolanje bojlesov. Odločil sem za IB Carptrack Fish mix z ujemajočim Carptrack fish dipom, za katerega sem bil prepričan, da bo prava odločitev. Nekaj bojlesov sem si že doma dal v posodico in jih polil z dipom, tako da so se do jutra že lepo napojili. Večer pred odhodom sem vse spakiral v avto, saj sem želel na jezero priti kar se da zgodaj. In res, na jezero sem prišel že ob prvi jutranji svetlobi, zato sem si v miru raztegnil palice in vrgel sisteme. Odločil sem se za mesto »pod češnjo«, in se za začetek odločil, da nebom nič markiral, saj to mesto dobro poznam in vem kje se riba običajno zadržuje.

Neprecenljivo!

Ker sem imel pred sabo še dolg dan, s postavljanjem šotora nisem hitel, ampak sem si najprej naredil nekaj navez za rezervo ter v naprej pripravil par stringerjev. Skuhal sem tudi prvo porcijo partikla ter si pripravil spod mix. Prvi prijem sem dočakal okrog 8ih, in z ribo sem bil več kot zadovoljen.

Vendar so se stvari po začetnemu navdušenju povsem pomirile. Nisem veliko razmišljal, ampak sem takoj na eno palico navezal zig, ter začel s spodiranjem. Riba se je na to odzvala, vendar ni bilo nič večjega. Kljub temu sem pri tej taktiki vztrajal, saj sem bil prepričan da se bo obrestovalo. Če ne danes, pa v prihodnjih dneh.

Dan je minil zelo hitro, saj se non stop nekaj dogajalo. Do večera je vse bilo na svojem mestu, ribam pa sem postregel z novo porcijo bojlesov in peletov. Delo se je kar hitro poplačalo s prvo 10+ kampanije, katere sem se zelo razveselil.

Super začetek poletja 🙂

Preostanek noči je ostal miren, in sem ga izkoristil za prepotreben počitek. Že zgodaj zjutraj je riba začela kazati veliko aktivnost na površju, zato sem ponovil staro vajo: na eno palico zig. Dopoldne sem na zig ujel že nekaj krapov, med katerimi je eden še posebej izstopal.

Pravi lepotec!

Takšnih in podobnih valov je bilo ta dan izredno veliko

Za tem sem se odločil, da tudi na drugo palico namontiram zig, saj ni kazalo, da bo na dnu kaj prijelo. Čez dobro uro pa točno na to močan prijem. Riba je že takoj po zategu bila občutno težja od prejšnjih, kljub temu da se ni pretirano borila. Kmalu sem krapa imel blizu, in takoj sem videl njegov obris na površju sem vedel da gre za starega znanca. Takrat se je borba šele začela, in po dobrih 10min močnih pobegov je pristal v podmetalki. Bil sem presrečen in kar šokiran, saj nisem moral verjeti da sem ga ujel že tretjič, tokrat na povsem drugo taktiko. Tudi pogled na vago je bil lep, saj je pokazal, da se je od lanskega srečanja lepo poredil. Riba z neverjetno rastjo in potencialom!

Z 98cm je pravi dolgin med usnjarji

Neprecenljivo!

Kar se da hitro sem osvežil navezo z novo vabo, in na mesto vrgel par raket. Kmalu za tem na isto palico še en močan prijem. Žal pa se je veselje na približno pol poti do obale končalo, saj se je riba snela. A tudi to je del ribolova, ki mu da še dodaten čar. Večer je kasneje prinesel še eno lepo ribo, a je tako kot prejšnjo noč sledilo zatišje.

Double IB Carptrack fish boilie

Osvežitev v IB Carptrack Fish dipu

Nočno zatišje pa se je žal nadaljevalo tudi naprej v dan. Visoke temperature in rahlo padanje vodostaja je na ribo deloval zelo negativno, kar se je kazalo tudi v prihodnjih dneh. Prijemi so se začeli vedno bolj redčiti, zato sem količino hrane občutno zmanjšal. Rajši sem nekajkrat dnevno nakobral majhno količino bojlesov ter občasno vrgel raketo peletov. Seveda sem še vedno čez dan vztrajal z zigom in poizkušal vse mogoče, a mi prave kombinacije ni uspelo doumeti.

Malo manjši, a nič manj lepši

Bil je že peti dan ribolova, in ta dan bi bilo bolje, da bi palice pustil zunaj. Enostavno to ni bil moj dan. Ribe je že tako ali tako slabo delala, a vseeno mi je uspelo zapeti 2, vsaj po občutku, lepši ribi. A obakrat se je situacija končala z odpenjanjem. Nisem mogel verjeti kaj se dogaja! Na srečo me je ponoči zbudil še en usnjar, ki je zacelil rane izpred nekaj ur.

Brez napake

Naslednji dan so palice predvsem mirovale. Vmes je prišla še jata manjših krapov, ki so vabe pobirali kot za stavo, spremenjena taktika hranjenja pa je zvečer prinesla še eno lepo ribo. Na moje veliko začudenje je bil še en usnjar, ki je presegel 15kg mejo. Trud in vztrajnost sta se še enkrat več poplačala.

Srečno!

Ko potegnem črto pod celotnim ribolovom, sem lahko povsem zadovoljen. Uspel sem prelisičiti nekaj lepih rib, kljub nekaj smole z odpenjanjem rib. Hkrati pa sem izredno presenečen nad dejstvom, da so največje ribe bili usnjarji, kar se mi tukaj še ni zgodilo. In ravno to je gonilna sila ki nas vedno znova pritegne – nikoli ne vemo kaj nas čaka skritega v globinah!

Družina se je povečala za 3 nove člane 🙂

Ovire na desni strani

 

Lep pozdrav in dober prijem!

Klemen