Kratki jesenski ribolovi!? II. del

Obljubil sem si, da bom to jesen poskusil vsak prosti dan izkoristiti za ribolov. Tako sem se po 14dneh od zadnjega ribolova, ponovno odločil za obisk Slivniškega jezera. Težko je na podlagi enega samega ribolova ocenjevati smiselnost teh 48urnih izletov, vseeno pa je pretekli ribolov dobro vplival na samozavest in moje razmišljanje o tokratnem ribolovu. Že v zadnjem prispevku, sem omenil, da si želim ribolova na poziciji imenovani Dinos (zaradi velikih količin smeti, ki so jih odstranili, medtem ko so urejali pozicijo). Okoliščine, torej neobičajno visoke temperature in JZ veter, so me na koncu ”prisilile” da sem izbral to mesto. Bolj natančno, lovil sem kakih 50 metrov desno od pozicije Dinos. Teren pod vodo se mi je zdel na tej poziciji, veliko bolj zanimiv, zato izbira ni bila težka.

Ponovno sem izbral Monster-Liver boile v velikosti 24mm, poleg tega pa sem uporabljal še Monster-Liver 20mm dumbelle in tigrov orešček.

Na vodo sem prispel sredi popoldneva in najprej opravil nakup nočnih kart. Ker sem se zavedal, da se bo dan še prekmalu prevesil v večer sem se odločil za hitro akcijo s čolnom in po uri in pol veslanja sem primerna mesta označil z H-markerji. Potem sem postavil šotor, vse znesel v njega,… skratka vsem dobro poznana procedura. Ko sem končal s pripravljanjem palic, se je začelo večeriti. Hitro zaklipam obe palici, preden me ujame tema. Nakobram dober kilogram boilov. Sedaj sem si lahko vzel čas za izdelavo novih navez, z svežimi vabami, saj se mi ni nikamor mudilo. Okrog osme ure sta bili obe palici na svojih mestih in ribolov se je lahko pričel……da vas ne dolgočasim, bom tokrat ribolov opisal skozi slike.

Začel sem loviti dva dni po polni luni. Verjamem, da luna ima vpliv na vsa živa bitja, torej tudi na krape. Najboljše ribolove sem običajno imel v času pred polno luno, dneve po polni luni ne smatram kot najboljše za ribolov.

Do jutra sem ujel 3 ribe, katerih teža ni presegala 7kg. Dopoldne ujamem še dve, potem pa se ustavi. Čas izkoristim za vezanje novih navez, tokrat sem se odločil za combi rig in hinged stiff rig. Vendar nisem bil popolnoma zadovoljen z klasičnim Hinged stiff rig-om, zato sem ga prilagodil svojim potrebam, ribolova v mulju in z safety bolt rig sistemom. Naveličal sem se vezanja pop-upov z bait floss vrvico, zato sem klasični rig ring zamenjal z bait screw vijakom.

Popoldne, se po kosilu prepustim uživanju na soncu. Zmotita me dva prijema manjših krapov. Upam, da bo noč prinesla kakšno lepšo ribo.

Preko noči mi je uspelo ujeti kar nekaj rib, med njimi sta bili dve preko 10kg. Tik pred svitom, si skuham čaj in pričakam sončni vzhod. Takoj sledi prvo presenečenje tega dneva, v obliki debelega luskinarja.

Dopoldne prinese še dva manjša krapa. Po telefonu me prijatelj prepričuje, da je ravno sredina dneva najboljši čas za lepo ribo na Slivniškem jezeru. Skeptičen kot sem, temu ne verjamem preveč. Eno uro kasneje, pa se v podmetalki znajde debel luskinar.

Popoldne ujamem še nekaj rib, nič pretresljivega teža večine se je gibala okrog 7-8kg. Ribolov se bliža koncu, čas je že za pakiranje. Odločim se, da podaljšam še za eno noč, kar se izkaže za dobro odločitev, saj ponoči ujamem še 4ribe, od tega so bile tri preko 10kg, največji usnjar je tehtal 13,2kg.

Za vikend sem bil ponovno prisoten na jezeru, saj se je odvijal drugi iCamp na Slivniškem jezeru. Tokrat je bil ribolov zame v drugem planu, šlo je bolj za druženje in predstavitev Imperial Fishing produktov. Kljub temu, sva se z Aljošo odlično nalovila. Več o tem, pa bo v prihodnjih dneh napisal Aljoša.

LP, Luka