Stara gramoznica

Po dobrem tednu premora od krapolova si zadam malo višji cil, da se odmaknem od komercijalnih vod in se odpravim na malo bolj zahtevno vodo. Gre za zelo staro ne veliko gromoznico katera je polna naravne hrane in trave. Nekaj dni pred ribolovom sem ob večerih hodil hranit in opazovat dogajanje na vodi. Za hranjenje sem uporabljal Carptrack Worm Up boile in malo partikla.

Stara in zaraščena gramoznica

Tako je prišel komaj pričakovani vikend. V poznih urah pridem na jezero in hitro postavim kamp, napihnem čoln, pripravim palice za razvoz in namestim Worm Up dobrote. Uporabljal sem sistem solo boila+imitacija koruze in drugi sistem Worm Up boila + Worm Up flying. Lovil sem na dveh mestih globina okoli 4m in 3.5m. Vabe sem razvozil na svoja mesta, nahranil in sledilo je čakanje.

Stara gramoznica je kolekcijo Worm up odlično sprejela

Okoli polnoči me preseneti prvi prijem na skrajno levo palico rolo odvija na polno, skočim iz šotora in zategnem v trdo, riba neprestano odvija in se ne ustavlja. Nekako jo obrnem in v tistem trenutku se riba odpne nakar mi pade vsa volja v vodo. Čisto brez volje navežem novo navezo razvozim sistem in malo nahranim pozicijo. Čes nekaj ur me preseneti neprestano piskanja mx-a, zategnem v polno in začel se je neverjeten dril, nekaj časa drilam in riba se mi zarije v travo. Skočim v čoln in začnem ribo reševat iz ogromnega šopa trave, ribo nekako rešim iz trave nakar mi uspe zajeti v podmetalko prekrasnega luskinarja.

Prelep temen luskinar

LP, Urban