(Pre) Kratka poletna avantura

Zaradi počitniškega dela in ostalih obveznosti zadnje čase za ribolov nisem imel toliko časa kot bi si sam seveda želel. Posledično sem se ob prvi ponujeni priložnosti odločil, da dela prost dan izkoristim za krajši dnevni ribolov na eni izmed divjih gramoznic v okolici doma. Odločil sem se za vodo, ki mi sicer ni bila tako dobro poznana. Vedel sem zgolj to, skriva lepe ribe in to dejstvo je bilo dovolj, da sem se postavil po robu novemu izzivu. Moram omeniti, da je krapolov z mojega stališča več kot zgolj lov za kilogrami in mnogo  raje se podam na lov za ”deviškimi” krapi, ki trnka v ustih še niso začutili kot pa da lovim že xy krat videne ribe iz komercialnih voda.

Tudi tokrat sem se odločil, da poskusim srečo ob vejevju, ki krapom nudi prijetno zatočišče in v mnogo primerih tudi mesto intenzivnega hranjenja.

Predhodno sem hranil z boiliji Imperial baits Worm Up in seveda z mešanico partiklov, ki je bila sestavljena iz koruze, konoplje, oljne repice in nekaj tigrovega oreščka. Hranil sem tako, da sem postopoma zmanjševal količino partikla in na drugi strani povečeval količino bolijev do te mere,da sem zadnji dan pred ribolovom hranil le še z boiliji. Ker je nočni ribolov prepovedan, sem lovil zgolj čez dan, od jutra do večera. Vsega skupaj mi je uspelo nabrati 8 prijemov, realizacija pa je bila na mojo nesrečo zgolj 50%. Krivdo lahko pripišem izbiri mesta, ki je bilo praktično na robu mogočega, saj sem lovil preko vejevja, ob vejevju 😀 In če pomislim nazaj, je 50% realizacija za takšno mesto nadpovprečna 😀

Sistemi so v vodi, začenja se mučno čakanje na morebitni prvi prijem!

Obiskal me je prijatelj (na sliki zgoraj) in čas je ob jutranji kavi in prijetnem klepetu hitro mineval 😀

Po preteklih nekaj krepkih urah brez prijema sem vedel, da bo treba ukrepati. Izvlekel sem en sistem in ga povohal. Svinec in boili sta imela neznansko neprijeten vonj zaradi mulja na ribolovnem mestu. Prijel sem se za glavo in krivdo za dosedanji neuspeh pripisal sebi. Čeprav sem z markerjem raziskal dno in ugotovil, da je to blatno, muljavo, sem misleč, da mulj na dnu ne smrdi v vodo ”poslal” predveze, kot jih po navadi uporabljam za lov na trdnem dnu. Takoj sem spremenil pristop. Predvez na eni palici sem nemudoma podaljšal za nekaj krepkih centimetrov, tudi gramažo svinca sem nekoliko prilagodil. Na drugi palici pa sem sistem kompletno spremenil in začel sem loviti z Imperial Baits Explosiv stickmix Flying in sicer 5 cm od dna, kar se je pozneje izkazalo za dobitno kombinacijo!

Flying explosiv stickmix, as iz rokava! 😀

Kmalu je bil čas za prvo ribo…

… pa za drugo …

… in tretjo!

Nato sem izgubil 3 ribe zapored in bil sem že na robu živčnega zloma! K sreči sem do naslednjega prijema moral čakati kar nekaj časa in ta čas sem izkoristil za kosilo in pozneje za popoldanski počitek.

Nisem se še popolno namestil in že je Delkim zapel svoj znani zvok.  V igri je bila že moja 7 riba ta dan in prepričan sem bil, da  mi ta ne bo ušla. Po krepki borbi mi uspe v podjemalko spraviti ribo, ki je bila lepa nagrada za ves vložen trud.

Pravi divji bojevnik za popestritev dneva!

Za tem, malo pred temo sem imel še en prijem, a je riba znova spretno našla zavetje pod vejvjem, tako, da sem se na koncu kot rečeno ustavil pri 8 prijemih in 4 ribah … solidno 😀

Lep pozdrav in dober prijem,

Nejc