Težko pričakovan dopust

Končno sem dočakal letošnji dopust, katerega sem imel namen preživeti na šmartinskem jezeru, meni osebno najljubši vodi. Nekaj časa sem okreval glede izbire vabe, vendar odločitev je padla! Lovil bom na ib fish boile, katere me še niso razočarale, kot vedno sem se odločil za Carptrack fish mix ter ga obogatil z essential oil black pepper, fish aromo, protein koncentratom ter liquid amino.

Sestavljen iz treh različnih LT ribjih mok, Haith’s Robin reda in Super reda, vodotopnih dodatkov kot je Proteinkoncentrat. Izjemna in izredno privlačna mešanica, posebno za vode z veliko bogate naravne hrane.

Prišel je dan odhoda, bilo je deževno in nič kaj prijetno za pričetek ribolova. Ko sem prispel na jezero sem ugotovil da je jezero kljub vremenu dokaj zasedeno vendar sem dobil plac na  kraparski trasi. Postavljanje šotora in palic je potekalo v dežju in blatu. Po kakšni uri in pol je bilo vse na svojem mestu.

Vse je na svojem mestu.

Po kakšne pol ure ribolova me ravno med kosilom preseneti prelep krap luskinar slabih 15kg.

Do večera je bilo vse mirno. Naslednje jutro sem bil zgodaj pokonci in že sem hranil ter vrgel sisteme v vodo. Ta dan sem dobil le dve ribi tja do 8kg. Naslednji dan sem po pogovoru z drugimi ribiči prišel do ugostovitve da se lepša riba lovi ponoči. Še ta isti dan sem dokupil nočne karte vendar le za dve noči ker je bilo napovedano slabo vreme za naslednje noči. Zvečer sem se odločil da krmim tudi z malo koruze katero sem obogatil z protein koncentratom, ter boilami katere sem prelil z Carptrack inL ter Carptrack inP.

Krmil sem malo bolj na široko, kar se je izkazalo kot odlična poteza. Malo po tem ko se je znočilo se je na desni palci oglasil piskač, prijem je bil zelo previden, vedel sem da gre za lepo ribo, zato jo nisem nikakor hotel izgubiti. Ko sem jo pripeljal do obale in obsvetil se je riba prestrašila ter pobegnila v korenine na desni strani. Po 10 minutah sem se odločil za trganje, v tem trenutku se je zgodil čudež riba se je osvobodila korenin in borba se je nadaljevala. Po nekaj pobegih sem ga končno zagledal v podmetalki in videl da gre za prelepega luskinarja 18,500 kg.

Trud se je poplačal!

To noč ni bilo več prijema. Naslednjih nekaj dni sem lovil po 3-4 ribe dnevno vendar nič večjega. Sam sem bil že obupan in razmišljal kaj delam narobe da ni velike ribe. Tri dni pred koncem ribolova sem dočakal kar sem si želel. Popoldne me je presenetila jata velikih krapov. Ravno kolegu sem pomagal pri zajemanju ribe ko se mi oglasi dalinjec stekel sem do palic in takoj začutil da gre za lepšo ribo in res je šlo je za golača 17,500 kg premamili sta ga dve fish boile 20mm z fish amino gelom.

Kombinacija za velike! 😆  

Kakšne pol ure za tem se je zgodilo tisto kar sem potihoma pričakoval. Prijem na desno palico, po zategu sem začutil močan upor sprva sem pomislil da gre za soma ker v tem času se dostikrat zgodi da počasi sem ga spravil do obale na kar zagledam prelepega golača. Ko sem ga dvignil iz vode sem ugotovil da gre za ribo preko dvajset kilogramov. Tehtnica je pokazala 20,400. Vaba ponovno 2x fish boila 20mm ter fish amino gel.

Golden eye!

Do konca dneva sem ujel še dve ribi 14,500kg ter 15 kg.

Dober prijem!

 

Jure Kralj