Konec poletja

Iztekali  so se še zadnji toplejši dnevi. Jesen se nam je neizogibno približevala . Ozračje se je  iz dneva v dan ohlajalo in gozdovi so začeli postajati rožnatih barv.  Narava se bo začela umirjati ter dogajanje se bo nadaljevalo  z drugačnim ritmom.  S prvimi  opaznimi ohladitvami bodo začeli naši varovanci intenzivnejše iskati hrano ter nabirati moči za dolgo zimo. Čas je denar, kot pravijo, tako da je potrebno karseda izkoristiti še zadnje toplejše dni. Zato sem se tudi sam odločil, da prehitim jesen ter odlovim še kak dan poletnega ribolova na lokalnem jezeru.  Nekaj  dni pred ribolovom  sem si izdelal boilije. V boilije sem dodal ribjo moko Carpio Atlantic Halibut, Carptrack Protein Koncentrat, Carptrack Squid Liver. Temperatura ozračja se je gibala pri prijetnih 23°c. Prav prijetno je bilo sedeti ob palicah ter se greti na prijetnem sončku.  Čeprav se riba še ni začela intenzivno hraniti, sem bil s količino prijemov zadovoljen. Zaradi poškodbe prsta, sem moral prvi ribolov nepričakovano prekiniti ter ga  do konca izpeljati čez teden dni.  Ko pa sem ponovno prispel za vodo, ni bila situacija nič kaj obetavna.  Na moji desni, kjer sem nameraval loviti, je lovil krapar. Po  krajšem pogovoru mi je povedal, da riba sploh ni aktivna. V 5 dneh je uspel zabeležiti le 2 prijema, od tega je le enega uspel spraviti v podmetalko. Rahlo zmeden, po nič kaj obetavnih informacijah, vendar vseeno optimističen, sem na hitro pometal sisteme na izbrane pozicije ter nakrmil. Z eno palico sem se držal struge na globini 16m, z drugo  sem napadel precej zanimivo lokacijo in sicer potopljen otok, kateri se je nad strugo vzdigoval na 13m. Kljub zelo slabi aktivnosti na sami vodi, sem svoj prvi prijem dočakal po 2 urah. Čudovito borbo in kar nekaj zavidljivih pobegov, mi je nudil eden izmed najstarejših  krapov, kateri prebivajo v jezeru. Čudovit začetek. Lahko sem si oddahnil. Led sem prebil, zato sem lahko sproščeno nadaljeval ribolov.  In res,  v naslednjih nekaj urah sem dobil še dve večji ribi ter nekaj manjših.  Do konca samega ribolova sem naštel 15 prijemov, vendar so prevladovale manjše ribe. Poizkušal sem vse kar mi je bilo tisti trenutek dosegljivo, vendar se je jezero zarotilo proti meni 😀 Vendar sem kljub temu, ob čudovitem vremenu  in super družbi preživel nepozaben vikend za vodo.  Tako slabe aktivnosti same ribe na tej vodi že dolgo časa ne pomnim, saj je bila poleg mojih 14 krapov, ujeta le še ena riba na tem delu jezera tisti vikend. Mogoče je bila za vse to kriva luna ali pa kateri drugi pomemben dejavnik. Le kdo je lahko v taki situaciji pameten !?

Krapova rešitev je v večini primerov kraparjev sovražnik!

Topnost vabe je v hladni vodi velikega pomena za kar pa poskrbita 100% vodotopni moki Carptrack proteinkoncentrat in squid-liver.

Kar se mi je hitro obrestovalo 😆  

Po zaslugi Carptrack Liquida in powderja, so se v moji podmetalki v zadnjih 2 letih znašle marsikatere lepe ribe! Zame ena močnejših atraktorjev!

Tokrat sem za razliko uporabil tudi nekaj partikla.

Perfect spot mix for wild big ones 😉  

:yell:

Flying monsters paradise je dodal odlično noto moji domači boilie.

The Strongest pop up in the world! (666)  

Pašta! Hrana za bogove :tounge:  

Ploha ob sončnem zahodu je bila prava paša za oči :paint:  

Že malo kičasto 😆  

Izkoristi kar ti narava nudi

Tega si pa nebo težko zapomniti

In za konec še čudovit sončni zahod

 

Želim vam čim uspešneje preživete  jesensko obarvane dneve  preživete na vaših najljubših vodah.

Nejc