Stara Jama

Zaradi službenih in drugih obveznosti enostavno nisem našel časa, da bi se odpravil na ribolov. Konec oktobra sem  si nekako izboru dva prosta dneva, ki se podaljšata v vikend. Proste dneve nekako nisem želel namenit komercialnim vodam, saj so mi bol pri srcu stare, divje in še ne tako obiskane vode. Odločil sem se za jezero  v okolici mojega doma. Gre za staro, majhno “jamo”,  katero dno  je poraslo z travo in v katerem je veliko preprek. Kot sem že omenil je dno jezera, zelo poraslo z travo, zato nisem imel velike izbire glede lovne pozicije, tako, da sem z pomočjo čolna našel zanimiv plato z trdnim dnom in nekaj peska. Pred ribolovom sem  hranil z mešanico partikla in boilam domače izdelave z aromo IB carptrack fish in eteričnim oljem IB Carptrack essential oil tangerin. Hranjenje je potekalo teden dni, vsak dan ob istem času. V začetku hranjenja sem kombiniral uporabo mešanice partikla in boil. Zadnje dni hranjenja sem zmanjšal mešanico  partikla in povečal količino boil. Predvideval sem, da bo tak način hranjena prinesel željeni cilj, kar se je na koncu tudi obrestovalo.

Jesensko obarvana narava

Ker sem imel službene obveznosti sem za jezero prišel v zelo poznih urah. Zato sem moral hitro postavit kamp, pripraviti čoln in sisteme za razvoz na pozicijo. Na obeh sistemih sem uporabljal blow back naveze. Na prvem sistemu sem uporabljal boili v kombinaciji z IB Carptrack Worm Up amino gel in IB Worm Up amino dip, na drugem sistemu sem uporabljal solo boilo + pop up.

 Neveze so pripravljene ter obdelane z amino dipom in gelom

Amino dip in gel worm up je prava izbira v kolikor lovimo na bolj divjih vodah

Boilije sem izdelal z aromo ribe ter odličnim eteričnim oljem mandarine

Zvečer okoli osme ure me preseneti prijem na levo palico, neprestan pisk senzorja in odvijanje role, hitro stečem do palice in zategnem v trdo. Po kratkem boju mi uspe z pomočjo čolna zajeti v  mrežo prekrasno ribo. Ko sem ribo dvignil iz vode in položil na blazino nisem moral verjeti, da mi je v zelo kratkem času uspelo ujet  prekrasnega temnega zrcalarja.

Premamil ga je naravna želja po črvih

Dogajanje naslednjega dne ni bilo nič posebnega. Zjutraj me je presenetilo slabo vreme zato sem čez dan večino časa preživel v šotoru in si krajšal čas z branjem ribiških revij, pospravljanjem v šotoru in vezanje sistemov. Proti večeru, ko se je vreme izboljšalo sem osvežil sisteme in nahranil pozicijo. Pred mano je bila še zadnja noč. Imel sem občutek, da mi noč lahko prinese željeni cilj. Vse skupaj se ni izšlo po načrtih, celo noč sem bil brez prijema. Zjutraj sem se zbudil razočaran, brez volje. Spraševal sem se kaj delam narobe, da ni bilo cel dan in celo noč prijema. V tistem trenutku sem zaslišal rahel pisk fox-a, ki se razvije v neustavljivi run, hitro sem dvignil palico,  skočil v čoln in veslal do ribe. Ribe nikakor nisem moral odlepit od dna. Po kar nekaj daljših pobegih, mi nekako uspe ribo dvigniti. V tistem trenutno sem izkoristil priložnost in ribo zajel z mrežo. Ribo sem odpeljal na obalo, položil na blazino in v tistem trenutno sem se šele zavedal kakšnega staroselca mi je uspelo prelisičit! Veselju ni bilo konca! :yell:

Black warrior

Uspeh mi je dal motivacijo za novo sezono in vsekakor se vrnem na to prečudovito jezero.

 

LP, Urban