Spomladansko prebujanje

Brez zadržkov lahko povem, da sezone 2014 praktično sploh nisem zaključil, saj sem lovil skozi celo zimo in tako direktno ulovil priključek z novo sezono 2015. Zima je bila zame izjemno težka in zahrbtna. Kljub velikim prizadevanjem in ogromno vloženega truda v upanju na zimskega kapitalca se na koncu vse skupaj nekako ni izšlo. Sicer mi je uspelo uloviti za zimski letni čas dokaj veliko število krapov, vendar na koncu je vseeno zmanjkala tista pika na i, ki bi celotnemu trudu, volji in veliki želji po zimskem kapitalcu dala še dodatno težo. Naj vam del svojega zimskega popotovanja prikažem z nekaj slikami, ki prikazujejo le delček mojih doživetij skozi zimo.


Zima je bila zame težko obdobje, polno razočaranj in vseh mogočih in nemogočih nevšečnosti. Ampak, ko se je ozračje pričelo nekoliko segrevati in ko je sonce začelo pripekati kakor to zna najbolje in je na vrata potrkala pomlad, takrat sem vedel, da je tega mučnega zimskega časa končno konec! Sonce je začelo greti vodno površino, narava se je začela prebujati in z njo seveda tudi ribe. Vse skupaj se sliši kot krasna napoved za ribolov seveda! Letos sem sicer že izvedel nekaj ribolovnih dni, a eden izmed teh je izstopal in to zahvaljujoč Imperial Baits Worm Up boilijem.

Lovil sem le nekaj kratkih uric, ravno dovolj, da sem ujel nekaj prekrasnih rib in s tem potešil svoje zgodnje spomladanske apetite. Ker je časa bilo bistveno premalo, za kakršnokoli čakanje ribe, da sama najde ponujeno hrano, sem se odločil jaz najti njo. Predvideval sem, da se bo riba nahajala v plitvejših predelih gramoznice, ki so najbolj izpostavljeni prijetnim sončnim žarkom. Odločil sem se loviti neposredno ob robu in ob grmih, kjer je voda nekoliko plitvejša in se posledično hitreje segreva, a ob enem grmovje še vedno nudi nekakšen vir zaščite in občutek varnosti za krape.

Prvo palico sem postavil tik pred grm, v mirni in tihi zalivček. Z drugo palico, pa sem si nakopal nekoliko več preglavic, saj sem želel loviti na mestu, ki se na prvi pogled zdi nedostopno iz strani s katere sem lovil. Šlo je za veliko drevo, ki je viselo nad vodo, med krošnjo in obalo pa je bil dober meter prostora, pa tudi globina vode je bila popolna.

Vedel sem, da je to mesto na katerem enostavno moram loviti, ob enem pa se nisem mogel kar odpovedati prvemu mestu, in zato sem z nekoliko komplikacijami izvedel, da je sistem pristal točno tam, kjer sem si sam to tudi želel.

Najprej sem svinec, brez sistema pognal na drugo stran gramoznice. Nato sem se sprehodil na drugo stran s palico od podjemalke, PVA trakom in sistemom. Kot naslednje, sem sistem zapel na svinec in ga nato s pva trakom pritrdil na palico od podjemalke.

S palico sem nato sistem spravil točno tja kamor sem želel, točno med obalo in krošnjo starega drevesa.

Na mesto kjer sem spustil sistem, sem nato vrgel še 2 pesti boilov in peletov ter nekaj pesti partikla. Nato sem se odpravil na drugo stran, namestil palico na bank sticke in igra potrpežljivosti se je pričela. Na mojo srečo vse skupaj ni trajalo pretirano dolgo, saj sem prvi prijem imel že po pičlih 10 minutah. Mali pizdun si je privoščil Worm Up v kombinaciji z pink pop-upom.

Ribe nisem niti še popolnoma izpustil in že prijem na drugo palico. Tokrat je bil v igri nekoliko večji primerek, ki je »padel na foro« z pop-upom, 2 cm od tal.


Brez pretiravanja lahko rečem, da se je v takem slogu ribolov nadaljeval vse do konca. Dobival sem ribo za ribo, zdelo se mi je, kot da je gramoznica z mano vse preveč radodarna.

Kaj naj povem za konec? Vse besede so odveč. Svojih 6 ur ribolova sem izkoristil več kot le dobro. Worm Up boili, ki nikoli ne razočara! Ampak res, NIKOLI!

Nejc