BIG BERTHA II

Nekateri od vas se mogoče še spomnite mojega prvega članka s tem  naslovom, ko sem opisoval svoj začetek sezone in prve uspehe na gramoznici, za katero sem se odločil, da ji bom letos posvetil največ časa. No, naj povem, da mi je do tega trenutka uspelo odloviti vsega skupaj 19 noči in v teh 19 nočeh sem ujel kar nekaj krapov, ki mi bodo nedvomno ostali v spominu do konca mojega življenja! Po ulovu prve resnejše ribe (luskinar z 18kg iz prvega članka) sem se absolutno zaljubil v to vodo. Niti dan ni minil ne da bi pomislil na »mojo« gramoznico in misteriozne krape v njej. Brez pretiravanja lahko povem, da sem na trenutke popolnoma izgubil razum in vse kar je bilo v mojih mislih so bili le tako želeni kapitalci iz meni tako ljube gramozne jame!  Pa da ne bom predolg, naj več o mojih doživetjih povedo slike!Big Bertha, stara kur*a s karakterjem!iBoat160, moj zvesti spremljevalec na vsaki kampanji!Vse kot mora biti!Moj »čuvaj« in ribiški prijatelj 😀Enostavno, ampak efektivno!Hinged stiff rig… … v kombinaciji z rumenim IB V-pop(om)Sončni zahodi so mi najljubši…Tudi za jutranjo budnico je poskrbleno!Prvič preko magičnih 20kg..22,7kg čiste mišice!Hvala ti, moje sanje si spremenil v realnost!Prometni zamašek tik za mojim bivvy-em 😀Nema odmora tok traje obnova! 😀Predhodno »namakanje« boilijev, za hitrejše delovanje in oddajanje signalov. V vodi po 5 min…… in po nekaj urah! Razlika je več kot opazna. Odlična Bird. BananaČez dan prijema praktično sploh ne moreš pričakovati, zato sem dneve vlgavnem izkoriščal za druženje s prijatelji in mojim 4-nožnim prijateljem.Svinjaaaaaa 😀Sistemi so skrbno na pozicijah, kaj bo prinesla noč?Še ena lepa riba, zbirka se neumorno polni!Čas je za odhod domov … na žalost!Ni trajalo dolgo in spet sem se vrnil na kraj, kjer sem užival bolj kot bi kjerkoli na svetu!Back in the game, yeeeeeah!IB Uncle Bait + domačica iz IB banana miksa v kombinaciji z cream aromo, banana power powderjem in amino acid complexom! Smrtonosna kombinacija 😀Malenkost partikla, za popoprat! 😀Noč se približuje, pričakovanja so velika!Noč je prinesla eno najlepših rib mojega življenja!Sončno jutro na najljubši vodi in linear na matu, kaj lepšega bi si človek lahko želel?!Puščava ..Spreman! 😀Končno zahod in upanje za morebitni prijem čez noč..Budilka! Čas je, da dvignem čuvarko iz vode!Znova mi je uspelo! Še eden od starih borcev se je znašel na mojem seznamu!Brutalna riba, majhna glava, širok hrbet in velik rep!Lezi tu!Nur stein joooa, viele stein jooaa!Ready made Imperial Baits explosiv stickmix!Combi link s fluorocarbonom mi je prinesel bonus ribo!Katerega bo izbral najprej? 😛Drugič preko 20kg! Amurji mi sicer niso ravno najbolj pri scru, ampak 23.1kg je 23.1kg 😀Submarine!😀Nemogu više drugovi, vodite me kuči 😀Big Bertha ne pozna premora!5 m od šotora, ampak vredno trpljenja!Vozi sine, vozi!Nagrada za celoletni trud in garanje! Tretjič preko 20kg!19. noč – 25,9kg! Fuck yeeeeeah!Nisem mogel verjeti svojim očem! Se to res dogaja?!
Na začetku sezone in ob misli na to kako težka voda je pred mano si nisem drznil niti upati na to, da mi bo uspelo kaj takšnega, celo pa ne v tako relativno kratkem času! S to ribo sem si nakopal tudi tetovažo koordinat gramoznice… stava je stava! 😀Hvala ti za vse, nikoli pozabljena!

Upam, da ste skozi to fotoreportažo začutili vsaj delček te strasti in predanosti ter veselja in sreče, ki sem jih bil deležen sam skozi celotno sezono na tej misteriozni vodi! Ob enem bi se rad zahvalil vsem, ki ste mi ob tem kakorkoli pomagali, predvsem pa vsem vam, ki vas je kadarkoli ob zgodnjih jutranjih urah, ko so vsi normalni ljudje še spali zbudil moj klic rekoč: »Stari, pridi me slikat prosim, polno čuvarko mam, pa debeli je!« Neizmerna hvala vsem skupaj še enkrat, samemu mi nebi uspelo!

Nejc Prša

ib_eshop