Northern Baits – Intro

DSCN7262

Kaj pravzaprav je Northern Baits?

Enostavno želimo narediti najboljšo vabo na svetu, ki ne vsebuje umetnih aditivov. Mar nam je za krape in zato kako prebavijo hrano s katero jih mi kraparji krmimo. Privoščimo jim, da se počutijo dobro in da jim spodbudimo željo po hranjenju. Tesno sodelujemo z »fish feed« industrijo in z vodilnimi znanstveniki. S tem smo prepričani, da izdelujemo vabe ki so nutristično bogate in privlačne. Zelo smo ponosni nad izdelavo naših vab z naravnimi additivi in naravnimi aromami. Uporabljamo minimalno količino konzervansov v naših »shelf life« boilijih. Narejeno z najboljšimi možnimi sestavinami za zelo sprejemljivo ceno!

Po tem, ko je bilo toliko povedanega o samem podjetju in o produktih, pa vas prav gotovo zanimajo tudi ulovi in rezultati. Priznam, Northern Baits kot mlado podjetje je bilo tudi zame noviteta in nekako nisem vedel kaj lahko pričakujem. Aljoša mi je že pred časom omenil, da podjetje proizvaja kvalitetne produkte, ki bi jim bilo vredno dati priložnost. Priznam, najprej sem glede vsega skupaj bil nekoliko skeptičen, saj sem se zaklel, da v svoji karieri ne bom podpiral več nobene blagovne znamke in bom lovil le zase, a po tem, ko sem imel prvič priložnost pobližje spoznati produkte Northern Baits sem kaj hitro požrl svoje besede. Stopil sem v kontakt z lastnikom podjetja, Brianom Westergaardom, ki me je s svojo vizijo in pogledom na krapolov prepričal in sodelovanje je bilo neizbežno.

Že skozi celo letošnjo ribolovno sezono uporabljam produkte Northern Baits in moram povedati, da sem nad rezultati osupel. Zaradi dela in študija lovim občutno manj kot mnoga leta poprej, pa tudi moji ribolovi so v osnovi občutno krajši; le kakšen hiter nočni ribolov ob priložnosti, ali pa vikend ribolov v najboljšem primeru denimo. Tudi letos sem se osredotočil zgolj na eno vodo, eno izmed starih gramoznic v okolici mojega doma, ki sem ji posvetil glavnino svojih ribolovnih dni. Predvsem za tip ribolova kot ga izvajam zadnji čas je pomembno, da riba v najkrajšem možnem času prepozna atraktivnost same boile in jo začne pobirat brez oklevanja. Roko na srce, v eni noči na pravi lokaciji je čas pomemben faktor. Boile Northern Baits so me očarale ravno na podlagi njihove topnosti. Boila je sveža, mehka in »odprta« oz. porozna. Ni »skokica« s trdo lupino, ki začne delovati šele takrat ko zjutraj, po kratkem nočnem ribolovu začneš pakirati svojo opremo. In ni »frnikola« z nabitim barvilom in aromo, ki sicer začne delovati hitro in bi v kratkem nočnem ribolovu -bodimo iskreni- verjetno dala uspeh, vprašanje pa je, kako bi se riba nanjo odzvala ob dolgoročnem hranjenju. In tudi v tem pogledu me je Northern Baits enostavno prepričal! Če se denimo odločim loviti ta in ta datum in do takrat intenzivno hraniti, je zame pomembno, da je boila kvalitetna. Pomembno je, da boila krapu »tekne«, da je prebavljiva in da vsebuje vse sestavine, ki jih le-ta potrebuje za svojo normalno eksistenco. O prebavljivosti mogoče še to; Če sem se denimo odpravil na kratki nočni ribolov, brez predhodnega hranjenja in če sem ponoči ujel ribo ter jo spravil v recovery sling za jutranje fotografiranje, sem zjutraj ugotovil, da riba izloča prebavljene boile in jih je izločala že v recovery slingu skozi noč. Upoštevati moramo tudi dejstvo, da ribe, ki jih lovim skozi svoje življenjsko obdobje niso ravno videle in okusile malo morje najrazličnejših boil, v glavnem le to, kar sem jim sam ponudil. Tudi kar se tiče peletov in pop upov ter boosterjev/aditivov lahko povem samo pozitivno! Filozofija podjetja namreč sloni na tem, da se uporablja čim manj »kemije«,oziroma nič »kemije« v kolikor je to le mogoče. Posledično, aditive lahko piješ za malico in pelete ješ za večerjo, pa to za človeka ne bo predstavljalo nobenih posledic.

Za zaključek naj priznam, da sem tudi sam že sit najrazličnejših podjetij, ki proizvajajo hrano za krape. Že večkrat sem se smejal sem pri sebi; x baits, pa ybaits, pa z baits, pa tako naprej. Menim, da nas je večina že sitih najrazličnejših »klasik« in polagam na dušo vsem, ki bi radi poskusili nekaj novega, nekaj, kar bo prevetrilo dolgočasno kraparsko sceno, da izberete Northern Baits. Podjetje ima vizijo in svojevrstven način dela, ter najpomembneje kvalitetne produkte po dostopnih cenah! Poskusite in verjemite mi, ne bo vam žal!

to

IMG_0525

IMG_0515

IMG_0429 (1)

Krillers-Banana & the rocket!

IMG_0401

IMG_0353

IMG_0323

IMG_0307

IMG_0290

IMG_0285

IMG_0230

DSCN7282

MilkyAminoPellets-p

Milky Amino Pellets: Te peleti imajo več kot 20-krat večjo količino aminokislin v primerjavi z bojli. Te aminokisline dodamo v čisti obliki: L-lizina, cistein, arginin, L-prolin, alanin, glutamin, asparaginska kislina in glutaminska kislina. Uporabite le 4-5 peletov v vrečki na palico, nič več!

DSCN7279

BNB boilies sestavljeni z kar 27 različnimi sestavinami.

DSCN7277

BNB Liquid: Tigernut juice, essential amino acids, vitamins, propolis, liquid coconut extract, spices, salt and natural sugars.
DSCN7273

DSCN7250

DSCN7121

DSCN7119

DSCN7114

DSCN7036

DSCN7020

BNB Gravel pit makina 😯

carp

carpster

Produkte NORTHERN BAITS si lahko ogledate in kupite v naši poslovalnici ali preko e-shopa na spodnji povezavi.

nb